Bloggpause

2012-07-26 17:49:20 / 5 kommentarer ..


Har just nu noll bloggmotivation och sitter uppe i Idrefjället - semester med familjen. Återkommer på obestämd tid, vill ni ha upptaderingar? Då får ni gärna visa er lite, behöver nog lite pusch just nu! Men annars så återkommer jag så fort jag fått suget på att blogga igen! :)

Dag 5 – Ditt drömhus

2012-07-22 13:31:00 / 0 kommentarer ..


För att göra det hela lite intressantare än och bara skriva text rakt av och sno lite google bilder på stiliga hus, byggde jag upp mitt egna "drömhus" i the sims 3 samt försökte skapa jag som sim, lyckades jag?
 
Kanske inte den ultimata drömhuset, lite stort och väldigt mycket på liten yta - skulle vilja ha lite "luftigare". Men att ha ett stall på tomten är absolut ett drömsenario!
 

Sluta blogga?

2012-07-22 06:53:34 / 0 kommentarer ..


Ligger i sängen hemma hos Tobbe och kan inte sova - en flugjävel väkte mig och nu verkar han terra Tobbe som sover också, får vifta bort den från hans face om och om igen. Flugan har ett stort rum där han kan välja en miljon platser och sätta sig på, så väljer han just oss av alla miljoner platser, han tigger om att bli dödad! Börjar känna hur flugmördaren inom mig vaknar till liv...
 
Blev ingen upptadering igår, vilket nog ni härliga 12 besökare (statestiken ökar, skojj!) igår nog la märket till men spenderade dagen hos Tobbe, så tog lite ledigt från bloggande, gråt inte kära läsare! Sen blev det ju inget med 30 dagar-inläggen i fredags och igår, men vi säger att jag tog lite ledigt -dödssynd- men inlägg kommer ikväll om det återigen! Jag har massa idéer om inlägg ni kommer få ta del av i veckan, eheheh smaskigheter!
 
Vad gjorde jag igår då?
- Mördade zombies i left4dead2
- Försökte bemästra mina Bindig of Isaac färdigheter utan att lyckas
- Fotograferade Tobbes tillsalu golfklubbor
- Fick snålskjuts på Tobbes moppe och fotograferade kor
- Hängde med på ko-jakt med familjen Olsson
- Gjorde en halvt misslyckad kladdkaka, god och äta men såg inte vacker ut!
- Sov bort två timmar innan vi skulle lägga oss - kunde sova sen? Nej... 
 
 
 
 

Färskt fågelbajs över allt... Karma eller slump ?

2012-07-20 15:23:22 / 0 kommentarer ..


Nejnej! Det är absolut inte så att jag fått ett totalt pyskbryt pågrund av fågeln igår... Men jag tar dagen - allt från början.
Börjar med att jag ser en stort smaskigt färskt fågelbajs när jag går morgonprommenaden med Figge, får spyreflexer men fortsätter sedan som ingenting...
Sedan under morgonen plockar vi skräp nere vid ICA och vid en liten cykel/gångväg får jag syn på ännu en färsk fågelbajs "hög", men ger den bara en slick BLICK och fortsätter vanka efter skräp tills jag några steg uppför vägen ser två färska skitar till och sedan ännu en till - då börjar jag haja till. Fan vad fåglarna skiter idag!
Fortsätte sedan dagen olyckligt omedveten om vad jag skulle komma och sätta handen i när vi fick sluta... Ni kan nog redan gissa - jo, fågelskit! Tog handen på cykelsadeln utan och titta mig för och rätt i halvfärskt fågelbajs, mer tänker jag inte berätta. Ren slump att jag plötsligt ser så mycket färskt fågelskit där jag går eller kan det ha något med händelsen igår att göra? Hmm... Eller sitter skuldkännslorna från igår i så hårt att jag börjar "se fågelbajs"?
På det får ni denna charmiga bild, ska fixa 30-dagars grejjen nu! Och vet ni vad? Måste blivit något fel med Adobe för att jag kan forsätta använda testversionen av photoshop cs6 fast den gått ut, hoppas dom inte åtgärdar "felet", maha! :D

MAKE A TÅRTA MED TANTERNA PARKKILA!

2012-07-19 20:44:14 / 0 kommentarer ..


Enligt traditioner "firar" vi alltid när mamma och pappa går på semester (vilket är imorgon), med lite god mat och efterätt! Så Matilda och jag knopade ihop efterrätten nu på kvällen, en awesum tårta! Första gången vi gör en sådan här varjant och improviserade lite - var meningen att "locket"/marsipanen skulle vara rosa. Så vi tänkte att vi kunde smeta röd karamellfärg på den (DO NOT), men det blev bara totalt failat så vi vända på den, så tårtan fick bli vit istället - men tycker det vart bra mycket snyggare! :) Tycker ni om utseendet? Tror ni den kommer smaka gott? Hoppas den smakar gott, men vad med choklad och banan går iiiinte hem? ;)
 
 

Mitt hjärta har gått itu idag...

2012-07-19 16:53:38 / 0 kommentarer ..


Näst sista dagen på jobbet, attans så skönt! Men jag börjar verkligen trivas, trevliga människor och schysst stämning nu när folk börjat rulla in efter sin semester. Veckan i mitten av sommarjobbs veckorna var sååå ensam - speciellt när min arbetskollega inte var där, man såg knappt till en skäl (typ alla var på semester)! Kände mig väldigt ensam och övergiven... Men nu jäklar är det fullt runt lunchbordet om dagarna, höhö.
 
Men i alla fall till ämnet i rubriken -
Jag skulle trimma under en bänk vid en lekpark och börjar trimma där när något hastigt rör sig i gräset, jag tar snabbt bort trimmern och börjar försiktigt att röra lite i gräset med handen - rädd att det kanske skulle vara ett monster eller en orm... Men ser en fågelsvans (eller vad man kallar baken på fåglar) så jag går runt bänken för att se om jag kan få syn på något huvud och börjar gräva lite försiktigt med handen - vipps så rör den på sig, blir lite hysterisk inombords att jag skulle råkat trimma på den. När jag vevat runt bänken i förvirring om hur jag ska göra kommer Martin (min arbetskollega) och undrar vad jag håller på med och jag berättar att det ligger en fågel under bänken som inte vill komma fram... Jag lyckas gräva fram huvudet på den men låter sedan Martin "ta den" - eller fågel flyr i räddsla över gräset in i skogen och till min stora förtvivlan var vingen av på mitten och blodig. Mitt hjärta gick mitt i tu och jag frågade förskräkt om det var mitt fel. Tur att man hade en smart arbetskollega: "Jag tror inte det, annars hade den nog inte legat där under, säkert en katt eller något." Men det healade ändå inte mitt hjärta - den var ju fortfarande skadad, och vet att den nu troligtvis ligger död i skogen vid det här laget... Vad jag ångrar att jag inte räddade den stackars pippin! :'( Känner mig som en riktig grym människa idag... Jag må överdramatisera, men det gjorde ont inombords och bara låta fårgeln löpa iväg till sin död... Jag kanske kan övertala mig själv att han besökte närmsta fågelsjukhus och kom snabbt på fötter/vingarna igen.
 
 

Dag 4 – Personer som betyder mycket för dig

2012-07-19 13:27:00 / 1 kommentarer ..


Känns som ett litet taskigt inlägg men ändå utmanande och förhoppningsvis intressant för er läsare! Har väldigt många som betyder mycket för mig, kompisar, föräldrar, syskon, mormor, morfar, m.m. För att undvika att missa någon tänker jag minska ner mig till 3 personer jag vet läser mig blogg och som betyder mycket för mig!
 
Tobias Olsson
Status: Allra bästavän, pojkvän och min bättre hälft!
Om jag skulle skriva ut allt jag känner och tycker om denna människa skulle jag kanske kunna komma upp i en halv bok så kortar ner mig till minimalt, dvs 50 meningar, höhöh... Nej då, ni kan andas ut ni ska slippa läsa så mycket... Men i alla fall, han betyder som sagt väldigt mycket för mig, trodde aldrig en kille skulle kunna komma och ta upp så jävla mycket plats mitt hjärta, din lilla tjockis. ♥ Vi är väldigt lika men samtidigt så olika, två helt olika personer men som ändå kompliterar varandra och kommer så grymt bra överens. Behöver jag stöd eller en axel att luta mig emot så finns han alltid där. Men framför allt det jag älskar med Tobbe är att han just är den fina person han är och att vi har sjukt roligt tillsammans - och jag kan vara mig själv rakt av (inte för att jag brukar vara typ Robert Pattinsson på fredag mellan 19-20, nejnej! Men ni fattar poängen... hoppas jag, eheh) Med detta av slutar jag med den klassiska p12:a uttrycket "Du och jag förevigt bby<333333333333333" , som fan heller att jag gör, muhahahhah! Kör något lite mer stilrent - Du betyder allt för mig! Min älskade bebbiiish! ♥
 
Jenny Eriksson
Status: Min patient, rådgivare, klasskompis och min arbetspartner!
Ännu en människa jag kan prata och diskutera allt med - "fann varandra" (låter som ett gammalt par, höhö) i början av gymnasiet och blev ganska snabbt väldigt tighta. Finns det grupparbeten, stallveckor eller annat är vi snabba och försöka få jobba med varandra - sanna arbetspartner in i märgen, höhöh! Nej men vi har ett grymt samarbete när vi väl är i farten och brukar oftast få väldigt bra resultat, vi är ett litet team. Men du är omtänksam och stöttande/puschande människa med en riktigt älskvärd humor - även om den kan vara riktigt snusktanthumor, höhöh. ;) Men jag är glad att jag har din som vänn och det betyder mycket för mig! På det klämmer jag in ett litet hjärta för att förhöja stämningen en smula... ♥
 
 
 
 
 
Anna Westlind
Status: Min dotter/syster/mamma jag aldrig haft, rådgivare, kritiker, fd.granne och riktigt go'vän!
En av de ärligaste personerna jag känner, säger rakt ut vad hon tycker/tänker/känner. Vilket är utmärkt när jag behöver råd - höra en ärlig åsikt. Vi haft perioder från och till - ett tag sågs vi verkligen varje dag, sen pratade vi inte med varandra på ett år och nu står vi här idag igen med någon slags syskonrelation. Du bryr dig verkligen om människor i din omgivning och är en jäkel på att stå på sig, vilket jag tycker gör dig till en cool människa. Efter som jag anser dig lite som min syster mer än kompis så har du självklart en hög plats på min "folk-som-betyder-något-för-mig"-lista - inte för att jag har någon sådan.... eheheh, eller? För att inte göra det orättvist får du även lite hjärtan ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ...inte alls orättvist, höhöhöh.

Utdrag ur Annas liv del 3: Han med det gyllene håret

2012-07-19 11:00:00 / 0 kommentarer ..


Anna kollar förskräckt upp och ser något som hon aldrig sett förut, där bredvid den omkull puttade skurmaskinen ligger en död råtta, men det märkvärdiga var att bredvid den krossade råttan ligger en stilig karl. En sån vacker karl hade hon aldrig sett. Han ställer sig upp i slowmotion, släpper ut sitt långa hår och börjar kasta omkring med det, leker med det och drar handen igenom det gyllene blonda håret. Några solstrålar skiner in genom fönstret täckt med galler. Det var som en gammal hederlig Bruce Springsteen låt som hon brukade dansa till som yngre tös.

- "Nämen tjenare! Såg dig inte där, va' göru på golvet mycket software att stå ju!", säger mannen. Men han möts av en förskräckt grimas som han genast missuppfattat och tror att den var menad att visa avsky. Vilket påminner honom om skoldagarna, han säger då spydigt:

- "chilla!".

Anna  Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn försöker att ställa sig upp, vilket blir som bambi på is då hon inte finner fotfäste. Hon snubblar flera gånger innan hon hinner upp på tå och låter reptilhjärnan än en gång ta över och flyr. Detta pga av hennes nervositet. I huvudet snurrar många tankar, men det som står ut är ekot av hans hesa änglaröst, "chilla.. Chilla.. Chilla..". Men i Annas huvud låter allt så positivt och vackert.

Följa hela storyn? Läs då även de två tidigare delarna av "Utdrag ur Annas liv":

- Del 2: Tryck upp dörren

- Del 1: Utdrag ur Anna Westlinds liv del 1


Appråpå dagens "största" garv!

2012-07-18 19:29:01 / 0 kommentarer ..


Matilda hade köpt "ansiktsmask" - i en skum (men väldigt vacker) pappers variant och tvinga på mig den. Inte nog med att den var i papper, den var desutom för rynkor. Matilda ville nog se till att börja förebygga den mörka sanningen med åldrande i förtid. Vilket fall som helst kom hon in i mitt rum när hon satt på sig den och vi tittar med seriös blick på varandra, båda med vit mask för ansiktet, efter några sekunder utbryter hysteriskt garvande och Matilda faller till marken med sin ansiktsbonad som får henne och likna en ful gammal skrattande gubbe, hahaha!
Desutom sved masken, så det var inte behagligt alls. Kommer säkert få allergiska utslag och uppsvullet ansikte imorgon eller något liknande, jäkla ansikts-häx-mask. Men kul hade vi åt den skumma saken, hade den bara på i 5 av 20 minuter, eheheh... Det var förödmjukande nog, HAHAAH!
 
Känner man ens igen oss? Höhöh
 

Dag 3 – Det här fick dig att skratta idag

2012-07-18 17:42:50 / 0 kommentarer ..


Mitt största garv, mest för att jag blev rädd var för dagen detta:
Jag: "Sa han att vi fick sluta?"
Min arbetskollega: "Ja, jag fick, men inte du!"
Jag: "HAHAHAH, VA?!"
Vi hade precis blivit klara med och trimma samtidigt som åskanshelvete bröt ut och vi kasta oss in i bilen och ringde "bossen". Trodde jag skulle tvingas arbeta ute i regnet/åskan enda fram till fyra, haha! Lättnad när han sa att han skojade!
 
Sedan blir jag alltid så glad/skrattig när jag pratar i telefon med Tobbe, så jag fick utlopp för lite fniss- och skrattreflexer. Hihihi!
 

FML!

2012-07-18 17:14:16 / 0 kommentarer ..


Om de ändå inte var så jäkla dyrt då hade jag skaffat det... :( SÖRJER!
Får leta upp lite lägre cs-verisioner och se om det finns billigare...
 
 
 

12 av 15 dagar avklarade!

2012-07-17 21:21:21 / 0 kommentarer ..


Om 3 dagar slutar jag mitt jobb, och strax därpå sticker på semester rik som ett troll, höhö! ;) Nej men känns som att innan jag vet ordet av det kommer de här dagarna vara som bortblåsta - skön känsla må jag säga!
Vill ni veta vad jag gjort idag? Slitit som ett djur med och montera ihop gungor - läsa instruktioner är inte min starka sida och tog mig 100 år innan jag var på rätt spår. Någon montera-gungor-expert lär jag nog aldrig bli...
 
Lite bilder på min söta skitrumpa till hund ♥ som syrran fotograferade vid vällen!

Få fler besökare till bloggen!

2012-07-17 20:55:16 / 0 kommentarer ..


Här har jag gjort en lista som du kan följa och jag utlovar garanterat besökare på din blogg! Om du följer allt den... eheheh.
 

EN BRA BAS

# Ha en snygg och välkommnande blogg med massa bilder! Flesta av besökarna bläddrar bara igenom din blogg för och titta på bilder. Med det menas inte att du ska femtioelva bilder på dig själv i samma kamera vinkel och samma duck-face-pose, kommer bli väldigt upprepande, uttrötande och ditt face kommer troligtvis fastna på huvudet så folk kommer troligtvis börja hata dig för att dom inte kan tänka på något annat än ditt ansikte. Vilket i och försäg är bra om du vill bli känd men nackdelen (eller kanske fördelen?) är väl att du får dela Rebecka Blacks beskyddnings crew för att undvika att inte galna psykopater (eller vanliga bloggläsare?) vill skära dig i ansiktet, eller något annat barbariskt. Med det vill jag ge en snäll lite varning, undvik och upprepa inte bilder xxx antal gånger!  

 
#Skriv läsvärda inlägg! Inte twittermedelanden - "nu ska jag ut och träna, bränna kallorier utav helvete, ska jobba bort öronen och näsan idag (-bildlöst-)!" Gillar du och enbart skriva sådant, skaffa twitter! Ingen kommer återbesöka eller anse din blogg som intressant om du skriver okreativt, stelt och endast skriver vad du gjort/ska göra - på det lägger jag till en bitchig, men för att hjälpa er; who cares? Om det inte är så att du hoppat bungyjump och fått genom leva ditt livsmardröm - men beskriv det då utförligt!
 
#Upptadera ofta! Minst fler än 200 gånger om dagen, fortsätter du arbeta med det kommer du kanske förhoppningsvis hamna på något "aktivastlista" och det innebär tillskott i besöksstatestiken!
 
EN RIKTIGT BRA BAS
#Rubriker spelar visst roll! Skriv inte att du inte kommer på någon rubrik! Skriv istället en häppnadsväckande rubrik, tänk dig att du jobbar för aftonbladet där smaskiga rubriker ger fler läsare - samma gäller bloggare.
 
#Varjera inläggen! Bli inte enspårig kör på "en typ av inlägg", gör långa inlägg, bildrika inlägg, "överraskande" inlägg - va kreativ! Fånga din läsare - en typ av kritik man ger till dåliga författare. Men en bra gämförelse, se din blogg som en bok, du vill ju att bloggläsaren ska stanna kvar och inte bara läsa första inlägget och sedan packa väskan och dra för att sedan aldrig komma tillbaka. Gör din bok - jag menar blogg, spännande!   
 
#Titta på din blogg och låtsas vara din bloggläsare! Hör lite till "varje inläggen". Vad skulle du själv som bloggläsare tycka om din blogg? Skulle du läsa den, eller kanske rent utav följa den? Utifrån det kan du förbättra den.
 
#Be någon du vet är ärlig och bra på kritisera din blogg! Har du svårt och själv avgöra om din blogg är bra, dålig, tråkig, intressant, m.m. Ta en homo sapies och låt kritisera din blogg - dvs, en helt vanlig människa!
 
SÄKRA KORT
#Provocera - går alltid hem, om du gör det rätt! Väldigt många storbloggare har har gått den här vägen, en snabb väg, men den stora nakedelen är att du troligtvis kommer få mycket skit och nedtryckande kommentarer - bloggläsare brukar ha väldigt skarka åsikter när det kommer till ditt bloggande. Men när det gått en tid och om du varit hård och provocerat mycket kan du alltid be om ursäkt och skriva något väl formulerat inlägg och leka lite Miss Amerika, alla kommer älska dig och hur du vuxit som person. Även fast allt var en genomtänkt plan, eheheh.. Alla lurade, så blev slutet gott allting gott, och bloggläsarna kommer troligtvis stanna.
 
#Kommentera alla bloggar du tittar in på (glöm då inte länka din blogg)! Skriv något kreativt, och gör inte, inte, INTE reklam för din blogg i din kommentar - med och skriva "Heeeej, fiiiin blogg, vill du besöka min"? Skulle du själv vilja besöka någon creepy unge som säger så? Nänänä.... Om du gått in på cirka 20 olika bloggar, kommer du troligtvis ha 20 nya besökare - om inte mer.
 
MYCKET BESÖKARE OCH FÅ MEN INTE SÄKERT ALLS! (Inte stor chans att du lyckas)
#Besök kända/stora bloggar och smöra - eller bara vara ärlig! Väldigt många storbloggare brukar välja ut en kommentar om den är extra "gullig", eller står ut ifrån mängden (men på ett bra och snällt vis). Visserligen kan man väl bli länkad om man är dum och skriver något riktigt hårt - dock kommer storbloggaren skicka sina bloggläsare på dig som ettriga små terrier som kommer terra och vandalisera din blogg livet ut men nästan. Bloggläsare glömmer inte i första taget!
 
#Delta i massa tävlingar, speciellt från storbloggare, hur kass vinnst det än är! Vinner du får du garanterat besöksrekord.
 
#Gör välgjorda fanbilder till storbloggare! Har du photoshoop eller ritskills ska du lätt göra det här! Men ge fan i och göra det om paint är din enda vän, det brukar oftast bli så fruktansvärt fult och pinsamt!
 
#Delta i veckans blogg! Brukar inte vara så svårt och hitta sådana tävlingar, de flesta bloggare brukar köra sådant vart och varannat, ge det en chans och pröva lyckan!
 
#Skriv inlägg på bloggen om någon storbloggare och hur mycket du beundrar/avgudar denna person. Ganska stor chans om bloggaren blir tipsad om ditt inlägg att du blir länkad av denne.Men var inte dig själv som tipsar, det tas bara som att du inte är fullt så ärlig utan att du vill att bloggaren ska se det och sedan skriva ett inlägg om hur gullig du var som skrev om henne/honom. Vilket egentligen är meningen med det hela, men igen länkar till någon som bara smörar - egentligen. Man vill ha ärlighet och det visas genom att du på eget initiativ och huvud gjort ett inlägg utan att vilja ha något tillbaka - självklart vill man dååå ge något tillbaka. Make sence? Men finns säkert bloggare som gillar all typ av beröm, så värt att testa sig fram! ;)
 
DO NOT
Skriv sådana här texter, ingen, INGEN kommer orka traggla sig igenom den! Men det är många som googlar på sådant här, så förhoppningsvis får jag fler besökare, muhahah! 
 
Följer jag själv allt det här? Kan jag verkligen utlova besöksgaranti? Stämmer allt detta?
På första frågan, nej, absolut nej! Fråga två svarar jag: absolut! Om man skulle ta och utföra den här listan utan och innan skulle det vara rent utsagt omöjligt och inte få besöksökning! På fråga tre, sjävklart - men ta det ändå med en nypa salt och använd ditt eget huvud!
 

Vid vällenklipporna

2012-07-17 17:06:40 / 0 kommentarer ..


Bilder från helgens storslagenheter...

Dag 2 –Meningen bakom ditt bloggnamn

2012-07-17 12:46:00 / 0 kommentarer ..


Meningen och meningen bakom det... Min svenska/historia/sam lärare i högstadiet brukade då och då tilltala mig med "tant Parkkila" (känns fel och skriva det så, ska ju vara Tantparkkila, höhö). I vilket fall som helst tyckte jag det lät roligt och ville ha något oseriöst men ändå finurligt namn så det blev just Tantparkkila. Började använda det på bilddagboken.se (eller dayviews.com som den heter nu förtiden) och gillade det så bloggen fick även heta det. ;) OBS! Jag tog bort bdb för några år sedan...

Saknar hästarna...

2012-07-16 21:16:08 / 0 kommentarer ..


Tittade igenom lite mappar med ridbilder i och med mitt "Om mig"- inlägg, och kom fram till att jag inte lagt upp dom här bilder ifrån när jag longerade Daimond när han var totalt gaaaalen! Dock plåtade inte Anna det, utan det blev bilder från när han blev lite lugnare. Men annars galopperade han i 180, gjorde en bockserie gång på gång och stod på bakbenen lite till och från så jag släppte honom så han kunde springa istället. Men då blev han lugn och gjorde sitt egna longeringspår och jag behövde bara be honom öka och minska samt byta gångarter. Saknar denna tokhäst en gnutta och saknar hästar överhuvudtaget!  
 

Svensk sommar för dig som föredrar regn före solsken!

2012-07-16 20:28:33 / 0 kommentarer ..


Fick sluta halv 2 idag för att jag nästan blev bortspolad av allt vatten som välde ner över mig desutom dundra åskan på som bara attan så jag höll på och pinka i brallan x-antal gånger. Är inte vanligtvis rädd för åska, men om jag tvingas vara ute i det utan skydd då är jag tydligen ett nervvrak! Men jag trottsade regnet sålänge det gick och blev 2 kronor rikare i mitt skräpplockande, fan fortsätter det såhär är jag snart multimiljonär. ;)
Nu är det dessutom endast 4 dagar kvar på sommarjobbet, fiiiiiiiiifan vad gött! Sen ska jag festa utav helvete och så jag slutligen ligger däckad under ett bord med huvudet i en fågelhålk. Njaa, det är nog inte riktigt min stil, jag kommer uteruppta mina underbara sovmornar, mmm... Sen blir det även ut och fara på husvagnssemester uppåt i Sverige nästa vecka, kommer dock bara stanna sålänge jag orkar (annars blir det bara kaotiskt) sen skickas vi (jag och syrran) hem på närmsta tåg, weey - var 100 år sedan jag åkte tåg! 

Dag 1 – Berätta om dig själv

2012-07-16 15:34:09 / 0 kommentarer ..


Man borde ju egentligen inte missat vem jag är om man läser bloggen, och dom flesta som läser bloggen är ju dom som känner mig irl. Så för visso är detta ett helt pointless (eheheh, är lite ball som slänger in ett engelskt ord!). Desutom har jag redan gjort ett sådant här inlägg förra gången jag gjorde "30-dagars-utmaningen", men eftersom jag börjar om och ändå tänker kämpa mig igenom min lista ska jag fullfölja den och skriva om mig, gillar ni det inte hänvisar jag er till andra inlägg, höhöh.
 
 
Fullständigt namn: Hillevi Elisabet Parkkila
Födelsedatum: 1994-06-17
Gymnasium: Jällagymnasiet inriktining häst
Favoritmat: Pasta med alomi, inbakad calzones special, friscomål på Max och kina mat!
 
Jag är en usel stavare, använder särsskrivning och har inte alls huvud för gramatik men ändå har jag högsta betyg i svenska , enligt mina lärare för att jag har ett kreativt skrivande och skapar "fantastiska" berättelser. Nu framhäver jag mig själv som en skrytpelle, men jag kan lugna er med att det bara är två ämnen jag har högsta betyg i.
 
Jag är desutom en ryttare men med fler svagheter än styrkor, jag har en förbaskad hoppräddsla men ändå dröm att någon gång i livet flyga över de högre höjderna. Jag kan inte sitta ner i traven på storhäst utan att hoppa upp och ner som en gummiboll alltså ingen stadig sitts för fem öre och min hållning ska vi inte tala om, har desutom inte många procent ryttarkänsla när jag sitter på hästryggen men jag är observant och snabb på att läsa av hästar från marken - vilket gör mig säker i min hantering av hästar. Men jag älskar hästar, känslan att genomföra att riktigt jävla bra ridpass går inte att gämföra med något, det är så underbart fantastiskt, när man får allt att fungera och stämma - rider bättre än man tidigare gjort, får hästen och gå grymt, lär sig nytt och når en milstolpe. Även om det brukar vara få tillfällen för mig så är dom så starka att alla andra 100 ridtillfällen man slitit som ett djur, vela lagt, varit arg på sig själv eller hästen är det värt den mödan och tid man lagt ner för att komma till det där passet som gör det värt att rida och hålla på med hästar.
 
Känns lite löjligt och försöka skriva om mig själv som person men ska ändå ge det ett försök. Fanns det människogrupper upp delat i olika fack skulle jag nog dela plats med den nördiga glasögonligan. Jag har en väldigt löjlig humor och kan nästan skratta åt vad som helst och det mesta av gångerna skrattar jag åt mig själv eller mina egna hopplösa skämt, ibland går det sålångt att jag garvar hejdlöst medan andra inte alls fattar vad jag skrattar åt och bara stirrar tomt på mig eller skrattar med för att jag skrattar och då skrattar jag ännu mer - speciellt om människorna bara stirrar på mig. Så på den fronten är jag verkligen ett litet reetard. Om man ska se det från den sociala sidan har jag väldigt svårt för att "öppna" mig för nya människor och i vissa fall svårt och prata med nya och då blir jag tyst och lite i skymundan. Så det första intrycket blir nog oftast att jag anses som en tråkig och tyst person - men så fort jag blir bekväm och känner en person blir jag en galen super apa som snattrar, skrattar och tjoar. Jag försöker och vill vara en så bra person som möjligt - både för andra och för mig själv, men det är inte alltid jag lever upp till det, speciellt inte om jag har pms! Men för det mesta är jag glad... eller? Eheheh... Hoppas ni inte fått allt för konstig syn på mig... Men jag lovar, jag är snäll... eheheheh...

Recension = Amazing Spider-man 3D

2012-07-15 21:54:56 / 0 kommentarer ..


Kategori. Action, Äventyr
Längd. 2h och 16min 
Om filmen.
Som liten blev Peter Parker övergiven av hans föräldrar så hans farbror Ben och faster May tog hand om honom.
De lämnade inte mycket förutom massa hemligheter. Genom filmen får man följa Peters liv som highschool-student som inte har en speciellt hög status i skolan alls men trotts det står på sig emot översittare även fast han till början står tomhänt ifrån superkrafter. Senare blir han maskerad och iklädd i trikoer som svingar sig genom staden genom att skjuta spindelnät mot skyskraporna som den typiska spindelmannen. Samtidigt som han försöker ta reda på sitt förflytna och lösa sina föräldrars hemlighet tar han itur med brottsligheten men blir huggen i ryggen gång på gång av polisen. Samtidigt kommer han hem kvällstid totalt mördbultad med sår och blåmärken till en orolig faster utan att kunna berätta. Kommer han någonsin att kunna? Gwen, hans förälskelse tar en stor del i filmen samtidigt i detta tumult, kommer han kunna kombinera superhjältandet med kärlekslivet?
 
Tobias tyckande.
Till en början så kan jag erkänna att jag var lite skeptisk mot denna reboot (omstart av serien) eftersom jag inte trodde att denna nya regissör kunde göra filmen lika bra, eller bättre, än dom första tre filmerna, men även för att det är nya skådespelare. Andrew Garfield hade definitivt mycket press på sig för att lyckas övertyga alla som älskade Tobey Maguire som Peter Parker/Spiderman, men enligt mig klarade han det galant! Andrew Garfield gör Peter Parker mer som han är i serietidningarna - mer nördig men ändå modig att stå på sig även utan superkrafter. Denna gång är det inte heller Marry Jane som är Peters stora förälskelse utan Gwen Stacey som spelas utav Emma Stone, vilket även är Peters första förälskelse i serietidningarna. Så den här filmen går mycket mer i serietidningarnas fotspår än de förra spiderman-filmerna vilket jag bara tycker bra och blir inget upprepande från förra filmerna. Skurken i filmen är The Lizard hans plan är smitta alla med något slags virus så att dom förvandlas till ödlor.

Den här filmen fångade mitt intresse nästan direkt från start och jag vart totalt uppslukad av den. Man satt inte och väntade på att någonting skulle hända och även de lugnare scenerna med Peter Parker och Gwen Stacey är väldigt intressanta. Cirka en timme in i filmen så har inte skurken ens dykigt upp men det är inget som stör, men man blev definivt nyfiken på vem det skulle va, när det kunde vara vem som helst. Denna film har mycket action, humor och spänning. Det fanns dock en/några karaktärer som jag störde mig på, fast dom hade inte en vital roll i filmen så det var inget stor problem. Det kändes även som att filmen inte var helt fri eftersom dom var (nästan?) tvungna att ta om hur Peter Parker blev Spiderman och hur Uncle Ben blir mördad och allt sådant vet man ju redan, men dom gjorde allt lite intressantare då dom tog in försvinnandet av Peter Parkers föräldrar i storyn. I filmen klargjorde dom inte allt vilket bygger upp mitt intresse för den uppföljande filmen.

Vi såg filmen i 3D och jag tycker att det inte var så speciellt för det fanns inte så många 3D-moment och det gav inget till filmen..

I överlag är det en väldigt bra film och den är definitivt i klass med den första Spiderman-filmen, om inte ens bättre…

Betyg: 4,35

 
Hillevis tyckande.
Jag var också lite skeptisk till filmen, fast inte pågrund av att det var en "reboot" utan för att jag trodde den skulle komma och bli lite samma stuk som de förra filmerna och desutom har jag sett tecknade serierna som liten och den var lite seg i början och kände som "det här har man sett förut", och börja fundera hur jag skulle överleva de här 2h timmarna i den mörka biosalongen. Men filmen byggdes på och när det väl börja hända grejer vart den sjukt bra! Den innehöll härlig humor och sarkasm men på detta ändå seriösa fightscener och dramatik men samtidigt romantiska filmsscener. Den nya huvudpersonen som Peter Parker tycker jag var 100 gånger bättre än den förra och passade som handen i handsken till rollen - nördig, snygg och charmig! Själva filmen tyckte jag var riktig välgjord och snygg grafik och de kreativa kameravinklarna förhöjde intrycket ännu mer (låter kanske som en p-rulle när jag beskriver det så, men nejnejnej). 3D var nog egentligen inte alls mycket och jubla över om man vill ha mycket 3D effekter, men jag tyckte de var aldeles lagom då jag mest fokuserade på storyn. Dock sög 3D glasögonen för mig, texten var irriterande suddig största delen av tiden, hur jag än försökte möblera om dom i mitt face. Men filmen slog helt klart alla tidigare spidermanfilmer i mina ögon och jag betygsätter den med 4,5 av 5!  
 

30 days of Tantparkkila

2012-07-15 18:25:44 / 0 kommentarer ..


Har skräddarsytt min egna "30-dagars-lista", varje dag inom loppet av 30 dagar kommer jag publicera ett inlägg följande den här listan.
 
Dag 1 – Berätta om dig själv
Dag 2 –Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 3 – Det här fick dig att skratta idag
Dag 4 – Personer som betyder mycket för dig
Dag 5 – Ditt drömhus
Dag 6 – 3 ställen du vill besöka
Dag 7 – Favorit tv-serie
Dag 8 – Planer, drömmar och mål
Dag 9 – Hur du såg ut och hur du var som liten
Dag 10 – Bild och beskrivning på alla dina husdjur du äger/haft
Dag 11 – Ditt stjärntecken och om du tycker att det passar din personlighet
Dag 12 – Se tillbaka på dina blogginlägg från när du startade och recensera din blogg utifrån det
Dag 13 – Din stora passion
Dag 14 – Senaste dataspelet du spela
Dag 15 – Sätt ihop ett videoinlägg
Dag 16 – Before i die - bilder
Dag 17 – Skriv ett kärleksbrev till någon du gillar
Dag 18 – Senaste drömmen du drömde
Dag 19 – Favorit youtube-kanal
Dag 20 – 3 bra saker med Sverige
Dag 21 – Galna saker du gjorde som liten
Dag 22 – En dag i bilder
Dag 23 – Bästa facerapen, en du gjort och fått
Dag 24 – Om ditt gymnasium
Dag 25 – Din favorit bild med motivering
Dag 26 – Den finaste hästbloggar hästen
Dag 27 – Videoinlägg där du visar ditt smink och när du använder det
Dag 28 – Bilder med citat du gillar
Dag 29 – Bilder på allt du ätit idag
Dag 30 – Recension av de 30 dagarna som gått, vilket inlägg var roligast, tråkigast, mest kommentarer, o.s.v.
 
Gillar ni min lista får ni givetvis använda er utav den!

Beställa/sälja bloggdesign? Eller ska ja tävla ut?

2012-07-15 15:32:12 / 0 kommentarer ..


Funderar på och testa på och göra bloggdesign åt någon annan. Skulle det vara något av intresse? Testa på och se om det skulle fungera och senare kanske börja sälja. Såhär har ni er chans - gillar ni mina bloggdesigner? Skulle ni vilja ha ha någon liknande? Då frågar jag er, ska jag låta den första som vill/kommenterar få en bloggdesign på något inlägg? Eller ska jag ha en rättvis utlottning/tävling? Skulle du då delta? Väldigt många frågor, men detta blir inte av om jag inte ser någon marknad för det - om inga skulle kommentera.

Utdrag ur Annas liv del 2: Tryck upp dörren

2012-07-14 17:11:09 / 0 kommentarer ..


Anna tar ett djupt andetag och sluter sina ögon för en stund, i ett försök på att finna sin inre ro så hon kankoncentrera sig. Men det står helt still i hennes huvud, inte en enda tanke flög förbi i huvudet. Normalt sätt brukar det snurra miljontals tankar där inne, men här och nu.. inte en enda. Paniken börjar stiga,
Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn Westlind behöver göra någonting, så hon väljer att ta ett språng mot dörren, istället för att mötas av publikens brist på intresse och delvis för att skammen är något enormt. Hon kastar sig över dörren, men tvärnitar då hon inte lyckades få upp dörren, panikslagen försöker hon slita upp dörren, om och om igen.
- "Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn, samla dig", säger tanten, som håller själva AA mötena, samtidigt som hon lägger en hand på henne axel som en lugnande gest. Till svars får tanten ett argt och panikslagen grimars, vilket ger en reaktion hos tanten. Tanten harklar sig och säger hastigt:
- "Det jag mena är att man ska trycka upp dörren", samtidigt som tanten öppnar dörren och
Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn far med långa och snabba steg utåt mot entrén. Det vimlar kaotiskt med tankar i skallen på henne i detta ögonblick, vart ska jag? Alla måste tro jag är galen eller nåt? Hur fan tar man sig härifrån?! Herregud, jag måste ha sprungit i evigheters evighet.. ALKOHOOOOL..
 
Verkligheten slog henne när hon abrupt krockade och föll mot marken..
 
 

Fredagen den 13:e!

2012-07-13 23:55:00 / 0 kommentarer ..


Idag har jag slitit i gassande solsken och under dundrande åska, Sveriges väder är bra skumt ibland... Ena stunden stod jag med en tröja och två tjocktröjor på mig + reflexväst medan någon halvtimme senare ville jag bara slita av mig allt och hoppa i en bikini och kasta mig i närmsta vattenpöl - eller sjö. I alla fall till ämnet, jag har lyckats sabotera lite av vår utrustning, hade idag sönder min andra kvast under två dagar och igår gjorde jag sönder min trimmer så jag inte fick stopp på den (lyckades slita av hantaget, eheheh...) Sen klev jag i hundbajs idag, så ja... Fredagen den 13:e otursgrejja drabbade nog mig den här gången, brukar inte bli drabbad, men "turen" kom nog till mig... :(
 
Har även precis kommit hem från bion, recension kommer upp imorgon, nu ska jag sussa, godnatt på er!
 
 

Anna Westlind ~ UK style

2012-07-13 13:00:00 / 0 kommentarer ..


Fotograferades ("idag"), publiceras imorgon, charmen med tidsinställda + lite smått mindfuck! ;) Utifall att jag inte skulle hinna göra något inlägg "imorgon"/"idag".. höhöh. ;)

OH NO!!

2012-07-12 17:40:58 / 0 kommentarer ..


Upptaderade inte bloggen igår!! Kanske dumt påstående, ni som var in och kikade igår märkte nog det... Borde ta och utnyttja "tidsinställda" inläggfunktionen om jag ska få mitt mål att lägga upp minst ett inlägg per dag. I helgen ska jag, verkligen inte bara ska, utan ska ska SKAAA (ett riktigt starkt SKA!) jag fixa lite roligheter här på bloggen. Har inte något direkt inplanerat förutom bio, Spiderman 3D med Tobbe imorgon, men annars tar jag en lugn helg - tror jag, ehehe....
 
Förresten, förra veckan blev jag och min "arbetskollega" avritade när vi klippte lite buskar på ett dagis, visst är jag mig lik? Ser ni min rosa arbetsoutfit också ;) Hon missade dock glajjorna... men det kan jag förlåta... för den här gången...

Är inte någon ensam varg...

2012-07-10 20:51:02 / 2 kommentarer ..


Känner att mitt arbete inte riktigt passar mig, det är så grrrymt ensamt! :( Jag jobbar helt själv dagarna i enda med och ränsa ogräs i rabatter, eller ja... Jag hade i alla fall haft sällskap under lunchen om jag inte dödat min lunchpolare, nämligen en ettrig flugjävel. Sen lodade jag runt i Olandsskolans rabatt i ösregn och blev totalt nerblötad från topp till tå, kläderna slimade sig härligt (skarp ironi) mot kroppen och handskarna var genom dränkta. Som tur var kom Anna som ett ljusken i mörkret, höhöh och sällskapade med mig fram tills jag slutade. Gör verkligen enorm skillnad när man har någon med sig, tiden går mycket fortare och allt blir roligare och trotts vädret blir det lite mer motiverande!
 
På allt det här kör jag lite random - GISSA BAJSET? Stolt fotograf är Tobias ;)
Den som kan lyckas gissa rätt får en väldigt speciell länk där jag göra lite reklam för din blogg! 
  

Jag är med och tävlar...

2012-07-10 20:04:16 / 0 kommentarer ..Statistiken ökar och därmed blogglusten!

2012-07-10 18:30:25 / 2 kommentarer ..


Från cirka 3 besökare om dagen till 24 igår, det bockar jag och bugar för! Verka som många gillade receptet jag lade ut? Isåfall kan jag försöka göra flera sådana inlägg. :) Har lite planer för bloggen, men svårt och hinna med nu när jag sommarjobbar... Annas "mininovell" kommer publiceras snart samt massa smått och gott, höhö.
Jag skulle bli väldigt förvånad, men glad om ni kunde svara på detta: Vad önskar ni mer på bloggen? Videoblogg? Recept? Matinlägg? Åsiktsinlägg? Bilder? Mer om mig? Mer om min vardag? Mer om min hund? Ritade bilder? Tävlingar? Mer novellinlägg? Utmaningar? Vad som helst?
Bilder från igår på Figge och Affä, töööta va?

Choklad-Banan Milkshake Recept

2012-07-09 21:27:19 / 2 kommentarer ..


Älskar Max lyxshakare (spec jordgubb och choklad), men tycker jag och Tobbe lyckades överträffa dem med våran egen variant! Ni borde inte göra den här, NI MÅSTE GÖRA DEN HÄR! I alla fall om ni älskar choklad och kombinera det med banan, yuuummiiiiii!!

Bilden från Rastsjön

2012-07-08 11:15:16 / 0 kommentarer ..


Eftersom det var så galet varmt/kvavt i luften igår så bestämde vi att vi skulle dra till Rastsjön efter projektarbetsgrejjen och med flög kameran. ;)

Projektarbetet!

2012-07-08 11:10:16 / 1 kommentarer ..


Tänker fortfarande inte avslöja vad vårat projektarbete handlar om. Jag håller er på sträckbänken, muhahha! ;)
Ni kan ju spekulera och gissa lite om ni vill! Men här bjuder jag på två bilder från igår - Jag, Jenny och Julia samt hästarna Olivia (tror jag den hette?) och Tuffa! Var kul men varmt så in i bomben!
 

Tävling...

2012-07-07 07:57:00 / 0 kommentarer ..


Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-

Tom i bollen..

2012-07-05 21:30:31 / 0 kommentarer ..


Vet inte riktigt vad jag vad jag ska skriva, har lite olika idéer på blogginlägg som jag vill genomföra men har inte tiden till det idag, måste lägga mig "tidigt" då jag måste vara på jobbet 06.45. Kan i alla fall lova massa bilder - kanske film, under helgen ska nämligen fixa med projektarbetet med Julia och Jenny (samt Tobbe som står som fotograf) på lördag som inkluderar häst. Avslöjar vad projektarbetet handlar om på lördagens blogginlägg, för att höja den pytterlilla spänningen på min blogg! Sen på söndag blir det ekerötripp med kompiiiisarna, så bilder kan verkligen utlovas (om jag inte blir sjuk, bryter benet, punkterar lungan, drunknar i en vattenpöl eller något annat förhinder). Kan även tillägga att jag gjort ett stort, tidskrävande men framförallt färdefullt arbete! Nämligen fyllt 8 stora sopsäckar med kottar, samt en med sten med mina egna händer! Känner att jag gjort något för världen idag! Ni behöver inte tacka mig, ni - NI som någon gång skulle få för er och springa barfota på Olandsskolan som nu inte löper risk att skada fötterna på vassa kottar, tack vare mitt slit! Dock tror jag lika många kottar ramlat ner igen...

Hille + en trimmer = ?!?!?!"¤&()#¤!"¤

2012-07-04 20:52:55 / 0 kommentarer ..


Ledsen för ingen upptadering igår! Kör stenhårt på att jag ska ge er - mina 3000 läsare upptadering varje dag, men spenderade kvällen med mister T så jag ville egna tiden åt honom istället, eheheh... Så tog er 3egentligen 2 läsare (ja jag läser min blogg för den är ju så grym!!! :D) i andra hand igår, hoppas ni inte dränker er i gråt för det. ;) Gårdagens sommarjobb spenderades i alla fall med och rensa ogräs och sedan lära mig bemästra färdigheten TRIMMA! Körde bara ner halva busken jag egentligen inte skulle göra, eheheh... uppsi! Men nu har jag tämjt trimmern lite så kanske någon med lite mycket underarmshårs som vill ha lite hjälp och få bort det? Eller varför inte anlita mig om du har en riktigt buskig bringa, lovar snabb men finns skaderisk! Vad säger ni?
 
Sen idag fick jag rensa ett helt buskage/buskagerabatt (eller vad man ska kalla det?) tur att jag har heltäckande kläder för jag fick stå i midjehöga tistlar/äckelgrejsemoj växter för och rycka upp dem. Tog mig cirka 5 timmar och ta mig genom hela rabatten efter blod, svett och tårar i plågsamt gassande solsken. Kan det inte vara svalt och skönt när man arbetar och varmt när man är ledig? Snälla mister väder! Om jag ändå var lika bra som Figge på och övertala, höhö...
Matilda (syrran) som tagit bilderna - http://blueanemone.blogg.se

Livet som parkarbetare del 1: SKAKIS LÖNNMÖRDARE!

2012-07-02 17:16:53 / 0 kommentarer ..


Första arbetsdagen avklarad, var en del och göra så är helt mör i kroppen. Men för det betyder det inte att tiden går fort, den går sjuuuuuuuukt segt! Tittar på klockan 13, går runt och river i rabatter, filosiferar och fyller ungefär en hel sopsäck med ogräs, kollar på klockan igen i hopp om att tiden måste gått under tiden jag bökat runt, och JA DET HAR DEN, cirka 5 minuter.... Försöker övertala mig att det bara är 14 dagar kvar nu! (14, dagar = 112 timmar som känns som 100 år)
 
Började dagen med och plocka skräp nere vid ICA, med en såndär grej som nyper tag om skräpet så man slipper böja sig ner (om ni förstår min usla förklaring? Ni bör ha sett någon gå runt med sådan och soppåse någongång, höhö) kände mig som en kriminell som avtjänade sitt straff genom skräpplock, eheheh... Nej då. Efter cirka 2 miljoner ciggfimpar så hade jag fått byta hand ungefär 1 miljon gånger för att jag fick sådan jäkla kramp av att "klämma åt" den där hantaget eller vad man ska kalla det, som gör att den där "klamran" stänger sig och kan plocka upp skräpet. Så efter det var mina händer/armar så slut att det skakade kraftigt så det var något pinsamt när jag skulle slå nummret för att berätta att vi var klara, såg nog ut som att jag var dunder nervös eller något... Och inte påtala om när jag käkade lunch, skakade kraftigt som om att jag hade parkinson/var en gammal människa, eheheh...     
 
Sen fick jag rensa ogräs och häcksaxa ner en himla massa mini-lönnträd. Tog 20 år, och jag fyllde 5 säckar. De enda roliga var när jag fick antasta ett träd och klippa av alla "lönnbitarna" som satt nedanför den. MUHAHAH!  Kände mig som en riktig lönnmördare (höhöhöhö) Annars var det bara äckligt, småkryp (GIGANTISKA BÄRFJÄRTAR!!) och fästingnästen... :(
 
 

3 veckors sommarjobb...

2012-07-01 17:16:03 / 0 kommentarer ..


Presenterar inlägget med en lite smårandom bild...
 
Imorgon har jag 3 veckors sommarjobb framför mig, längtar redan till sista dagen jag jobbar, haha. Ska jobba på Gatu- och fastighetskontoret i Alunda, hoppas det är en bra arbetsplats och att jag inte kommer pinas igäl de här 3 veckorna, eheh... Redogör mer imorgon kväll om hur det är och så. Men jobbet kommer göra att jag inte kommer kunna boka körlektion på 3 veckor, och efter de här 3 veckorna ska jag iväg på husvagssemester lite drygt en vecka med familjen. Så detta kommer innebära att Tobbe får grymt försprång i körningen då han börjat boka lektioner och annat! :( Konkuransen börjar hårdna, höhö!
 
Sen har jag även planerat att börja göra videoblogginlägg! Har dock ingen insperation alls om vad de ska handla om... Men får inprovicera och se vart jag landar. ;) Har även fixat ihop ett intro i logic pro med hjälp från min egna lilla expert på området, ingen mindre än *trumvirvell* TOBBE! Ska även fixa som ett "filmintro" till det, som jag slänger upp så fort jag är klar med det så får ni, mina skarptögda pirater kritisera den! ;)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0