Skraplotter till folket!

2010-08-30 19:17:51 / 2 kommentarer ..
http://www.skraplotter.com/

Är du en lika otursam person som jag? Jag blir alltid i 1 av 10 fallen av med pengarna när jag köper trisslotterna för att det inte finns någon vinnst i dem.. Därför är skraplotter.com min lilla räddning - de bjuder nämligen på två gratis lotter om man skriver några rader om dem på sin blogg - wiiihoo säger vi som gillar att skrapa trisslotter, men hatar att spilla pengar! ;) Får inte heller glömma att de finns en hel del andra erbjudande på sidan också!

BLINDA

2010-08-30 17:43:44 / 1 kommentarer ..Åkte 887 hem idag runt 16, kliver in i bussen.. tar mig en titt ifall jag känner igen någon.. men nej så sätter mig ned bredvid någon okänd. Efter kanske 10 minuter hör jag någon hosta.. upprepade gånger PRECIS som Emma..
Jag började kolla mig omkring men såg ingen Emmapemma, så låtsades som ingenting innan jag hörde det igen..
Då skickade jag SMS'et till Emma:
Hillevi: "Hej, vart är du? :)"
Emma: "Påväg hem, du rå? E du ensam och har tråkigt?"
Hillevi: "Vilken buss sitter du på?"
Emma: "887, varför undrar du?"
Hillevi: "För jag sitter också på en 887 och det låter ibland som Emma hosta men jag kanske hör fel xd"
*Jag börjar kolla mig omkring igen för att se om någon liknade Emma.. upptäcker en typ längstfram och ska precis till och skicka iväg SMS'et - "Vänt på dig xD" och Emma vänder precis på sig..
HAHA, hon märkte inte äns att jag steg på bussen.. hon var så djupförsjunken i sin bok.. och jag tittade bara längst bak i bussen.. xd Huhuhu!

Erik Saade :D

2010-08-27 15:02:19 / 4 kommentarer ..Älskar all hans musik.. har han någongång gjort något dåligt, allt är ju bra.. musikvideon och låten! x) (a)


Skillnad?

2010-08-26 19:21:57 / 1 kommentarer ..Lite i min ridutveckling..


Joneberg!

2010-08-26 08:07:33 / 1 kommentarer ..Igår sen på kvällen var vi till Joneberg och red. :)
Fick Errol, precis vad jag trodde. x) Ganska kul efter att ha suttit på den första hästen Cesar som hade stort skumpigt steg och Errol som då kändes som han hade väldigt trippande steg och gick långsamt fast han var pigg! xD Jag var ganska trött och blev typ ingen bra min ridning, men Errol var inte komplicerad bara ganska pigg, höhö! Ni kanske undrar vad vi gjorde? :)
Absolut inget avancerat, men det blev typ det när min kropp var helt slut.. Blää! x3
Vi skulle typ svänga upp över en bom, flytta hästen för skänkeln och över en annan bom, flytta för skänkeln och över en annan bom, hela tiden.. Tillslut blev andra bomen ett kaninhopphinder då fick jag förvirrningstillsånd och fattade inte om vi skulle hoppa eller om hästen skulle kliva över.. a hjärnan höll på och kolaa..

Sen så HATAHATAHATAAR jag mina gamla glasögon som jag ska rida i.. de bara åker igen och immas! Jag vill inte ha glasögon när jag rider, DE FÖRSTÖR OCKSÅ! D: 

Jälla Jälla - eh eh !

2010-08-25 17:28:45 / 2 kommentarer ..Häst heela långa dagen idag! På eftermiddagen fick vi prova på och sitta upp och rida lite, det var riktigt kul!
Fick hästen Cesar (stavning?) en häst som kan typ allt, härlig var han! Men jag var såå dålig bara satt och åkte typ.. usch, men det var kul och prova på. Han var maffig och stor han, härlig men jag var oooovan vid steget!
Fast fanns en underbar liten häst vid namn My Quality (stavning?) kallades typ Biffen tror jag.. x) Hur söt som hällst, vill rida, vill rida!

Snart ska jag iväg och rida på Joneberg.. är lite små trött så tror inte min kropp kommer vara så sammarbets villig.. Kom hem vid 5 så.. Är faktiskt sugen på att byta grupp (då menar jag inte att jag hatar mina polare i gruppen utan att det är så lång dag idag..)..

Aja, nu ska jag plocka ur disken och städa marsvins buren!
Vet att jag är ganska tråkig när det gäller bloggandet med bilder.. men har inga att bjuda på.. för tillfället! D:

Bilder från igår..

2010-08-24 20:36:12 / 1 kommentarer ..Lite bilder från när jag var med och fotograferade med Annas systemkamera när de provred igår..
Glöm inte kommentera! Kanske till och med kritisera min redigering på bilderna? Allt tillåtet, bara det är konstruktiv! :D


Syrran och Cassy!


Anna och busiga Happy !


Anna & Happy igen ! Alltid munnen full.. ;)


Cassy & Matilda ! :)

Canon eos 40d - tele 250 - Photoshop elements 8.0!

Blixtar och dunder.. magiska under!

2010-08-24 17:55:53 / 1 kommentarer ..Ajajajaj.. stor blaffig blåsa som sitter i munnen gör så irriterat ONT! Idag hade vi typ sista timmen idrott (visste inte att vi skulle ha idrott , kollade på schemat på dörren xD) i alla fall hade vi typ sammarbetslekar eller något, var iaf skit kul, huhu. x) Sen när det sluta var det verkligen värsta regnskogsregnet (om inte värre??!), skor/strumpor/byxor helt blött för det var som miniflod längst gatan. D: Åskan mullrade och blixten far hit och dit..

Träffade Emma på bussen också..
Vi satt och kollade åt två olika håll ett tag och typ blixten sken upp över hela himlen..
Emma och jag i kör: Oh, shit kolla! *jag pekar åt höger ruta och Emma mot vänster ruta*
Emma: Hahah, nej den var på min ruta!!
Hahah! xD

Imorgon är det verrrryy niiicee daaaaaj - hästdagen! Häst heela dagen, från morgon till kväll. Nämligen Jälla och ska prova på och rida lite , yiihaa man! Sedan ridning i ridgruppen på Joneberg! Gud vad träningen behövs, usch!
Jenny ridläraren är min räddare i detta kaotiska ridtillstånd jag är i nu, när verkligen INGENTING sitter!

Hasta la vista.. babe! Ska laga mat..!

oohh..

2010-08-23 08:42:07 / 2 kommentarer ..Låter precis som mina marsvin skrattar.. Creepy! xD

Föresten börjar inte förnst 10.05 idag , hur skönt som hällst! :D

Andra besöksvärda personen blir.. (v.33)

2010-08-23 08:40:15 / 2 kommentarer ..
http://jantans.blogg.se/

Emma Andersson som skriver om sitt liv som ägare på en häst och hur man kan klara sig utan att skolat sig på en ridskola till och ta hand om en stor ardenner! En väldigt intressant blogg där man får följa både Emma och hennes häst Tiaras utveckling i fram - och motgångar och strävan efter ett band/realtion mellan häst och ryttare! 
Läs och besöksvärd helt klart! ;)

Läs mer om hur man kan bli besöksvärd? Klicka här!


Upplands ridsportsförbund !

2010-08-22 18:32:14 / 0 kommentarer ..Figge och jag var o kollade på något evenemang med Upplands ridsportsförbund i akademistallet, faktiskt intressat och kul! Synd att jag inte hade någon bra kamera.. :(

Sedan stack vi iväg till Hööks och shoppade ett par svarta ridbyxor, blå ridjacka och ett par ridhandskar till och ha på Jälla.. Nu kanske ni undrar varför jag alltid köper nya ridbyxor.. xD eller alltid och alltid.. Men de är väll bättre och ha förmånga än för få? Och så håller mina två vanliga ridbyxor på att gå sönder typ.. :( Allt går sönder för mig.. haha! xD

Föresten veckans besöksvärda kommer antagligen komma upp ikväll, men jag har typ inte riktigt haft tid med det.. Men det kommer antingen ikväll eller imorgon!

Ny header..

2010-08-20 17:47:00 / 9 kommentarer ..Vad tycks om nya headern ? ;)
Ris eller Ros?

Jällabarn..

2010-08-20 14:35:40 / 0 kommentarer ..Endast två lektioner idag, yeah! Matte och djurkunskap.. Matten blev vi indelade i smågrupper på 3-4 personer så skulle vi ut och typ mäta ut de där jäkla tornens volym... Haha, jag fick typ ansvar för uträkningarna och de gick ju som de gick med det, så sämst på matte så det inte är sant! xD Djurkunskapen verkar ganska intressant.. mycket pyssel och forskning om djur, dock ser jag inte fram emot att ha ladugårdsvecka och massa sådant.. Kossor är läskiga! D:

Om typ 30 minuter sticker jag ut till Bollan och kör ett pass på banan..
Planer: Jobba mycket på åttvolterna, öka och minska traven, galopp på volten, få in skänkelvikning och påbörja lite öppna, se till så hon verkligen arbetar och inte ångar på... :)

Sen ikväll ska jag ner till "baren" och käka piiizzzaaa tillsammans med de gammle polarna och höra hur det gått för dem i veckan.. ;)

" Heeeeeeeej Hillevi ..! "

2010-08-19 16:51:20 / 4 kommentarer ..Böt klass idag så nu går jag i NP10C , helschysst klass! ;)
Haha en kul konversation..
Läraren (Lotta): "Vi har en ny elev i klassen! Nu hällsar vi på henne..! :D"
Klassen i kör med zombieröst: "Heeeeeeeeej Hillevi.. !" 
Senare.. (döper killen till Göta eftersom jag inte vet vad han heter.. xd)
Lotta:
"Men du Göta, du ska ju byta klass.."
Göta: "Ska jag?"
Lotta: "Jaa.. till NP10A." :)
Göta: "Vadå vill ni bli av med mig?" 
Klassen: xD
Lotta: "Säg hejdå åt Göta!"
Klassen: "Heeeeeeejdååååå Göta !"
*Göta går*
HAHAHAHA.. Garva åt det där heeela dagen sen. xD

Ojuste.. har fått reda på kostnadsförslaget för min kamera och de landade på ca 3000 kronor! Säger bara aldrig mer än Canon eos 1000d (var det inte för objektivet skulle jag aldrig mer skaffa en Canon!), o glöm att jag betalar nästan lika mycket som den kosta! Det kommer kosta 600 kronor att få hem den.. men vad fan ska jag med en traskig kamera.. Keep it suckers!

Har lixom haft kameran i 1½ år.. och den borde hållt, jag har aldrig utsatt den för något extremt och vårdslöst!

Back to school!

2010-08-18 16:23:55 / 4 kommentarer ..Har inte hunnit upptadera något här sedan söndags typ, haha. :p
Har i varje fall börjat på Jällagymnasiet i måndags inriktning hästhållning ! Verkar som en helschysst skola, även om det inte är en helt "ren" hästgymnasium, men den bjuder på MYCKET häst (och djur) och trevligt folk o personal.. :) Ångrar inte mitt val! Dock har jag typ haft ont i huvudet både måndag och tisdag eftermiddag, spänningshuvudvärk typ.. xD Har varit ganska undermedvetet stressande för mig att byta skola typ, nytt, nytt..!
Men just nu känns det riktigt nice! Ångrar? KNAPPAST SÖRRU! ;)
Fast det är ganska stränga/pjåskiga regler vid hästhållningen, men de funkar säkert också.. Stort företag måste ha korrekta regler o hålla hårt på säkerheten. Som lärarna sa "tillslut kommer det vara lika självklart som att sätta på bildbältet i bilen.." ;)

Desutom att få följa och hjälpa till i föl och unghäst utvecklingen samt även hjälpa till och sitta/rida in, på hur många skolor får man det? ;) Sedan tillgång till och tävla på skolan med skolans hästar bland annat.. (Bra för mig som ännu inte är med i någon förening.. hihi!) + massa mer

 
Dagens grejsemoj:


Samt en redigerad bild:


Panasonic DMC-FS7 | Photoshop Element 8.0
_______________________________________

Kommer snart dra igång något jag kallar för "Photoshop-amatör-lära", haha. xd Där jag ger lite tips på redigeringar i photoshop..!

Bärfjärt

2010-08-15 18:18:11 / 8 kommentarer ..En stinkande pruttmaskin..

Ångest..

2010-08-15 11:27:10 / 2 kommentarer ..


Hela sommaren har jag typ haft lite halvångest.. att jag egentligen skulle valt real?
Och nu har jag ångest över att börja ny skola, lära känna ny personer, etc.. Fast jag är väll mest nervös, fast det var jag inte innan jag fick reda på av Jenny.E vilka klasser vi ska gå i.. usch. Det kanske går bra, men om man får vill jag nog byta.. Fast det kanske blir bättre när jag kommer på plats.. ursh.. D:

Med och tävlar om..

2010-08-15 10:09:01 / 0 kommentarer ..
http://mlidahlgren.blogg.se/2010/august/ny-tavling-igen-d.html

Tävling!

2010-08-15 09:50:03 / 0 kommentarer ..
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Laiza !

2010-08-14 23:06:53 / 1 kommentarer ..Var till Joneberg idag, härligt o vara där! :) Red gammeltanten Laiza på sina 32 år, still going strong! :D Anna följde med och red på Flingan och syrran var snäll och fotograferade även fast det inte blev så många.. x)
Laiza var jätte fin stundtals, fast så fort jag typ glömmer bort och arbeta och vara mjuk i handen så säger hon till och då ser det inte alls fint ut.. xd Fast det är bra att hon säger till så jag lär mig! :) Var jätte skojsigt, fast gash vad varmt det var! :O

Efter det så fick jag fotografera när Lollo, Amanda, Anna och Fredrik hoppade med Lollo's kamera, skojsigt! Fast har inga bilder att bjuda på här.. Men armarna stekte när man stod i solen.. Så efter stallet stack Anna och jag ned och bada , sköööönt!


Matilda Parkkila fotat (www.comilde.blogg.se) föresten Matilda hamnade typ i någon liten flik på blogg.se så hon fick massa kommentarer den lilla lycko kakan!


 

Panasonic DMC-FS7

2010-08-13 12:14:16 / 5 kommentarer ..

Lånat Anna's Canon EOS 40d!

2010-08-13 11:40:47 / 2 kommentarer ..Igår fick jag låna Anna's systemkamera, när jag skulle med syrran till Happsta för hon och hennes kompis Linn skulle rida ut på sina medryttarhästar Zjannas (Linn's) och Morris (Matilda's).. Blev inga bra bilder och det var väldigt tråkigt eftersom de bara skrittade. xP Men fick i alla fall motion gick typ i 1h eller något? Fast fick ont i bena av att gå i foppa.. haha. :p

Kommer lite bilder på vad jag fotograferade med Canon EOS 40d:
Figge ligger under studdsmattan

Morris och syrran (Matilda)

Zjannas och LinnFörsta besöksvärda personen blir..

2010-08-12 14:38:10 / 4 kommentarer ..
..ingen mindre än..http://alexandraeklunds.bloggplatsen.se/

En blogg värd bli kallad besöksvärd! Det finns ALLTID något intressant och finna på den här bloggen om man har ett intresse av djur och framför allt våra egna husdjur! Alexandra bjuder på en mängd intressanta och lärorika faktatexter om olika saker som tillhör djur och husdjursvärden (får inte glömma att hon även bjuder på massa intressanta saker även utanför djurbubblan)! Blir man inte fångad av hennes första inlägg blir man minsan det av hennes andra! ;) En djurblogg med många sidor, värd att besöka!

För mer info om besöksvärda klicka här!

Hur får man titeln "besökvärd"?

2010-08-12 12:11:04 / 0 kommentarer ..

För att det inte ska råda något missförstånd över mina "Besökvärda" inlägg så skriver jag lite kortfattat om hur det hela går till.. hihi! :D


Jag kommer att kora lite olika bloggar jag tycker är besökvärda här, skriva lite kortfattat om varför de är värda att besökas samt ha titelt "besökvärd". Jag kommer mest sattsa på att sätta "mindre kända" bloggar som besöksvärda, men de kan kanske hända någongång att jag sätter ut en känd blogg som besöksvärd... :)

I varje fall ska jag försöka hitta och kora en besöksvärd gång MINST en gång i veckan! Kan man påverka mitt beslut? Ja, absolut! Genom att rekommendera andra bloggare när man kommenterar och det är inget fel och skriva "kolla gärna in min blogg!" OBS! Jag utgår ändast från min egna smak på bloggar, vilket då oftast blir foto, djur, film och "komiska" bloggar .. kanske kan förekomma annat också, who know? ;)

Första BESÖKSVÄRDA personen's inlägg kommer snart.. Vem kan det vara tro? :)


Haha FLÄSKBÄRGET är dutti! :D

2010-08-11 21:40:37 / 2 kommentarer ..Jo fläskbärget pallade sig ut och sprang, kan ni tänka er? Jag tog mig i kragen och motionerade, och det behövdes/behövs! Sprang i rasande tempo.. fast i och med det så sprang jag inte hela vägen utan gick några steg ibland, ucsh IG kondition har man... Men ska fortsätta med och träna nu när träningssesongen snart är på G! Jäklar nu ska fläsket bort och konditionen förbättras! ;) Ska försöka upprepa detta beteende, hihi! :)
Imorgon ska jag hämta mina nya glasögon.. damtaram! De är blåa.. :)

Photoshop Retoucherad

2010-08-11 10:01:23 / 5 kommentarer ..Riktiga proffsfotografer retocherar "alltid" sina bilder, det går alltid att göra bilden liite bättre!
Retocherar står för "fixa till i photoshop", så vitt jag fått lära mig på Danska Holywoodfruar, höhö.. (Y) Så ni som undra vad som menades med det, kan nu det!

Det finns mängder med olika redigeringar på bilder, du kan tillexempel vattenstämpla bort saker som är ivägen för objektet du fotograferar, tillexempel elstängsel som är för hästen. Du ska fotografera en bild på familjen i en vacker trädgård men i bakgrunden skymptar man en stor äcklig soptipp som förstör det idylliska med familjen och trädgården! Sen något jag älskar med redigering är att förstärka (eller försvaga kan man också göra) med ljuset.. Jag kommer att lägga in lite fler inlägg hur man kan få till en tjusig liten redigering på en bild, nu tänkte jag bara visa hur en redigering ser ut före och efter:

 

Jag är med och tävlar om..

2010-08-10 22:32:12 / 0 kommentarer ..
http://lovicious.blogg.se/2010/august/augustitavlingen.html


Film !

2010-08-10 18:48:42 / 2 kommentarer ..Gjort en liten film om Figge.. haha. :p Jag är känner knappt mitt nya program Premie 8.0 så blev en väldigt misslyckad film, men jag bjuder på den ändå! :D Kvalitén blev jäkligt försämrat , haha.. :S

Växt & landskapsbilder!

2010-08-09 23:21:08 / 1 kommentarer ..Idag var jag och familjen upp till Järvsö, var tänkt och åka på zoo't där men när vi kom fram stod en STOR ond skylt som sa att hundar ej fick följa med.. :( Det är inte så att vi inte lämnar honom ensam men vi hade tänkt stanna där hela dagen och räkna med att Figge skulle kunna följa med och aktiveras.. Så vi sket i det och åkte runt och titta på utsikt och gick bland vattenpölarna.. Passade på och fota med mammas digitalkamera Panasonic DMC-FS7 , eftersom min systemkamera fortfarande inte höras av. :(

Här kommer bilder i alla fall! ;) 


Inget fel i och slänga in en kommentar om bilderna! :)

Sådär ja..

2010-08-08 16:40:22 / 8 kommentarer ..


Jag tog bort den där extra menyn.. Vill ju att ni ska kunna se vad jag skriver.. haha! :p
SÅHÄR får bloggen se ut ett tag framöver, fast lite ska fixas till.. Men annars så..

OBS headern är bara tillfällig tills jag får mer insperation till en bättre, huhu! :)
PS, nu vill jag att min kamera ska komma! :(
DS, imorgon ska vi åka iväg till ett mycket MYCKET MYYYYYYYYYCKET hemligt ställe! x)
DS2 (??!) Jag ska dra igång några projekt såfort jag är klar med Emma's bloggdesign! ;)Crap !

2010-08-08 15:29:26 / 1 kommentarer ..Jag fattar inte hur jag får fast högre menyn.. Om man inte har lika stor skärm som jag och 100% på internetskärmen så förflyttar den sig like this:


Medan jag ser detta när jag har 100%:


Föresten har i alla fall fixat iordning syrrans blogg och den blev jag HEL nöjd med! :D Snart ska jag komma igång med Emma's blogg också.. :)

Såhär blev syrrans:

www.Comilde.blogg.se ! <3

Om det finns någon som vet hur jag kan fixa vänstra menyn så skriv en kommentar, så skulle jag bli överglad ifall någon kan hjälpa mig med den.. </3

Fyr i färg

2010-08-08 09:29:55 / 0 kommentarer ..- Normal-Blå Toning-Sepia-Svartvitt - 

-Photoshop elements 8.0-Panasonic DMC-FS7-


Nyrenoverat!

2010-08-07 22:49:50 / 2 kommentarer ..Sådär ja.. nu får det räcka med renovering på bloggen en tag..! Men vad tycker ni om det nya? Blev det bättre eller sämmre än förra, eller annan kul kritik? :) I alla fall så blev jag nöjd med allt förutom headern.. höhö, var ganska ofantasilös där känner jag mig.. Kommer säkert göra om den några gånger tills jag är nöjd.. hihi!

Aja, ös in med kommentarer nu, allt tog en dag att fixa för sega mig. x)

Bloggen under uppbyggnad..

2010-08-06 13:14:20 / 1 kommentarer ..


Som ni ser.. ser bloggen ganska rörig ut och liten nytt har kommit upp.. Snart kommer jag börja blogga som "vanligt" när allt är på sin platts. :)

Kan berätta att detta varit en liten förvirrande vecka, hihi! I måndags kom finlands kusinerna, Janne & Nadja (tillsammans med deras föräldrar.. x)) som man inte träffat på 2-3 år! Var kanon kul att de kom, synd nog träffar man de bara 3-4 dagar vart annat år.. :( Men men, förhoppningsvis åker vi till dem nästa år. :)

Figge har blivit klippt, shit vad söt han är nu alltså! Dock var det inte meningen att han typ skulle raka en bit av svansen.. så nu går han och är irriterad på det för det kliar så förbaskat.. hehe. :p Så när det kliar förmycket bara sätter han sig ned.. Bilder kommer nog! ;)

Öland!

2010-08-02 13:17:25 / 3 kommentarer ..Har varit borta i en vecka på Öland på en hundkamping tillsammans med familjen, mysigt och kul som tusan har vi haft! ;)

Vi har haft nära till både rastgård, agilitybana och hundbad och Figge har fått testade på det ena och de andra!
Han är riktigt duktig på agitlityn, kan allt förutom slalomet (där går det knakigt.. men vad mer kan man begära på en vecka lixom?:)) Han kan ju iaf köra en bana med ALLT förutom slalomet precis som "agilityhundar" gör!

I alla fall har jag inte kunnat använda min systemkamera eftersom den fortfarande är på lagning.. Men vi har inte äns fått ett betalningsbrevsgrejsemoj.. Men mammas digitalkamera fungera ändå hyfsat, här kommer bilder!

Desutom har jag köpt lite nya skojjsiga prylar, tre tröjor/tunikor och ett par söööta benvärmare desutom Adobe photoshop elements 8 och Adobe premiere elements 8! Jätte roliga program båda två, ena redigerar foton och andra fixar man filmer i! Ska ta och skriva ett eget inlägg om programena senare, nu kommer bilder!

Fotograferade med en Panasonic DMC-FS7 (digitalkamera)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0