Gott Nytt År !

2010-12-31 23:41:47 / 3 kommentarer ..Om 30 minuter är 2011 här, passar på och slänga in ett blogginlägg. (;
Jag lyckas aldrig komma på några vättiga nyårslöften.. så jag brukar aldrig "skapa" några sådanna. Egentligen borde jag väll köra; Gå ned i vikt och motionera mera.. Tråkigt nyårslöfte! Så kommer jag väll ändå inte hålla det.. satt.. ;)

Här kommer en tråkig men mycket sööt bild på Figge.. Jag inte haft tillfälle å fotografera. Tänkte visa bilder på min nya hjälm å chaps.. Men bilderna var bara suddiga.. hahah. Proffsfotograf till syrra <3

PS - förstår inte hur den ljusbruna fläcken vid örat hamna där på Figge ?? xP Mysko kamera ;p Orka inte redigera bort det häller, hihi.

Blogglusten rann ut i sanden

2010-12-27 21:55:02 / 6 kommentarer ..Gash, jag har inte blogg lust...
Men jag kan skriva att jag har världens bästa å sötaste marsvin å hund, HAH!

Marsvin - Piff & Puff -
De muppigaste å pukickaste pukona som finns. <3 Mina tjocka små grisar på 5 år!
Jag måste säga att jag tycker herrarna är väldigt fräscha för sin ålder! :D Lite knubbiga, men det är bra nu när det är vinter. ;)

Dvärgpudel hane (kastrerad) Figge 2009-12-27
Den största muppen av de alla.. Han är fjantigast, smart - samtidigt som han är hel dum (inte dum som i elak utan typ dum som i "bakom flötet).
Även om han är 1 år å troligtvis (förhoppningsvis) kommer leva fleera år till så börjar man undra lite hur man ska klara av att han dör för man tycker så sjukt (verkligen helt galet sjukt) mycket om honom. Hans tokigheter och egenheter å hans ögon som man nästan ser precis vad han tänker på.

Å jag kan en gullig pysykningsmetot på honom står han och glor på mig å jag börjar glo tillbaka i typ flera sekunder tillslut sänker han huvudet å kommer vifftandes på svansen... Han e så sjukt personlig.
Å nu har han även börjat älska å sitta i knä så han kan komma flygandes på en eller klämma ner sig i knäet, han bara måste sitta där. Sedan lägger han sig på rygg å ligger som en knubbig liten säl å gonar sig (dock är han långt ifrån knubbig xd). 

Han klarar av å vara ensam hemma men å vara ensam hos mormor och morfar går han bara å längtar efter oss, haha! 

Han är väldigt lätt lärt å lydig
(man kanske inte tror det första gången xD), men han är otroligt skötsam å lär sig fort! Han kan allt, men ibland kan han spela trög å man för upprepa komandot hundra femtio gånger. Men han är i trottsåldern just nu då han hittar på massa hyss, haha. <3  Här om veckan rök en smällkaramell från granen... hmm. xd 

Men på julafton var han ENORMT duktig! Han öppnade bara sin egna present (ordagrant öppna - slet upp pappret å sedan slet upp presenten som var instängd i en kartong). Men han gick inte på våra presenter. ;) hahah, aa han e vår lilla bäbis. 

HAHAHAH, jaaaaaaaaaaa blogglusten rann faktiskt ut i sanden.. Jag skrev bara detta för att jag hade tråkigt å ville hylla världens bästa hund. 

Han må inte vara världens lydigaste - men vem vill ha en hjärntvättad hund som lyder minsta vink? ;) 

HAHAH så skrev jag lite om världens finaste marsvin, men de är helt klart underbara de också, å deras inlägg kommer nog komma. ;)

God Jul !

2010-12-25 22:11:56 / 1 kommentarer ..Skriver en dag sent, men har inte hunnit varit inne på datan, fullt upp! ;)
Brukar alltid finnas några som är intresserade vad man fått i julklapp å här har vi en liten lista på vad jag fick:

- 2 pjamaser , hihi myyyys!
- 1.000 kronor
- "Top Rider" ridhjälm, nästan exakt lika min CRW elite ridhjälm.. Men jag önskade den! :D (Kommer kanske bild, haha)
- Chaps CRW, läder, skit snygga :) (mina andra är sönder :<)
- Lite hygien articklar, borste å smink!
- Skolmaterial; pennor, pennvässare , allt-i-ett-block !
- Internethandel presentkort 200 kronor
- Wii spel: The sims 3 (önskade mig, men spelet var en besvikelse.. desvärre :<) Harry Potter -> ASKUL, kan inte slita mig! Och något Kart spel som e lite svårt å jag blir bara sur när jag spelar det. xD
- En stor sittpåse, skit nice!
- + annat!

Julafton är nog den allra mysigaste dagen på året! Å jag tror jag gav bort presenter över tusenlappen sammanlagt till alla.. Men säg inget till mamma! HAH.Jusste världens sötaste, bästaste, muppigaste å galnaste hund blir 1 år imorgon! :D

Ridtravare

2010-12-22 19:14:59 / 5 kommentarer ..Tänker inte skriva så mycket om ridtravare utan bara visa denna film, så får ni själva kommentera om ni vill! ;) (finns fler filmer och se, för intresserade :p)


Barbacka på Blizzard Olympic

2010-12-22 12:42:55 / 5 kommentarer ..


Igår var sista lektionen för terminen på Joneberg red underbaraste Lilleman. Skulle vilja ha en Lilleman häst i framtiden, yngre och i kategorin "Stor Häst". Det är verkligen synd att han börjar bli till åren, för han är sjukt duktig och roligt att rida. :) Han är den ända hästen jag kan rida i form nästan hela tiden, eftersom han själv verkligen vill arbeta. Å jag har aldrig känt eller tänkt på det.. Men när han böjde på nacken sköt han verkligen upp ryggen vilket kändes lite maffigt, hihi. Kanske kändes betydligt tydligare eftersom jag satt barbacka. :)
Vi fick hoppa också, men jag behövde inte eftersom jag inte ville.. haha. Eftersom jag är så obalanserad över hindret och Lilleman har inte den skönaste manken vilket jag stötte till då och då.. Så jag såg framför mig hoppandes och sedan landade på manken, HAHA, smääärta. xD Kalla mig löjlig men jag fick för mig att det skulle hända, så då ville jag inte alls hoppa. xD Så om jag skulle testat hoppa skulle de nog inte alls blivit bra eftersom jag var skraj för att landa på manken. xP Men jag tar igen det någon gång.

Formhysteri på Jälla. Tänkte bara dra upp det lite. Ibland känns det om man är sämst om man inte kan få en häst i form på Jälla. Å folk som inte kan få hästen i form (gäller absolut INTE alla!) säger att det är hästen det är fel på, att den inte kan något, o.s.v. Jällas hästar är några av det mest välutbildade hästar man kan sitta på, kan man inte få hästen i form är det man själv som inte kan få hästen i form, inte tvärtom. Ibland tycker jag att vissa går på tok för långt och sågar ner hästen i form, det ser grymt brutalt ut... Vem vill bli en såganderyttare? Låt hästen gå som den själv vill med huvudet och fokusera istället på hur du sitter i sadeln och tar i tyglarna.


Ny Outfit !!!

2010-12-21 23:13:42 / 0 kommentarer ..Här om veckan provade jag min nya ridutrustning! ;) Vad tycker ni? :D   


Jack Russell Terrier + Figge

2010-12-21 22:34:44 / 3 kommentarer ..


Titta igenom lite mappar ifrån sommras och hittade massa bilder som jag fotat mina kusiners söta små terrier (och Figgeplutten) som jag mixtra lite med i photoshop. :D Vem längtar inte tillbaka till sommaren, de gröna och värmen ? </3 Hoppas ni inte tyckte de blev för mycket bilder i ett inlägg, haha! Säg gärna vad ni tycker, det uppskattas även kritik!

'*~ Light in the night ~ *'

2010-12-20 13:40:26 / 2 kommentarer ..Önska, önska, önska runt i ring..

2010-12-19 20:51:33 / 1 kommentarer ..Bäbis <3

2010-12-18 21:29:32 / 3 kommentarer ..Nytt, nytt, nyyyyytt!

2010-12-18 17:33:18 / 3 kommentarer ..Nu är jag entligen nöjd med bloggens utseend, finally! ;) Den fick ett väldigt kallt utseende, men jag gillar det. :D Vad ni än tycker om den så är jag NÖJD! ...sååå vad tycker ni, hihi? :D
OBS, allt är ännu inte helt klart ännu!

Dräggel...

2010-12-16 14:48:10 / 3 kommentarer ..Sitter här och drägglar över mitt photoshop, så jäkla sugen på att få iordning på bloggen.. Men hinner inte jag nu ska ut i snöstormen och pyssla med Bollan samt ta in stona på Örnbergs, har ingen lust och rida i de här otäcka vädret.. Haha var ett tag sedan jag red på torsdagar nu i vinter, det blir så mörkt och kallt. Gillar inte å rida ut i snön + att det är mörkt + ensam + att jag måste ta mig förbi en liten trafikerad väg. Desutom blåser det och snöar förskräckligt.  

Någon som är sugen på å höra lite hur det går med min ridning i övrigt? ;)
Tisdags -
Red Mysaken på jbg, alltså det gick väll helt OK. Jobbade på stödet och bommar. Problemet är att jag inte får honom att trampa under och ordentligt med bakbena så att det blir dammigt i hela ridhuset, HAHA. Så blir man helt vackert dammig i ansiktet efteråt. 8D
Onsdags - EM red jag Calypso på Jälla vi red som en liten julkadrillj till julmusik. Gick väll sådär jag har inte kommit överens med min hand och skänkel, antingen är det handen som jobbar och skänkelt sackar efter, eller tvärtom. Annars skulle det vara PERFEKTO.. eller ngt. x) Men när jag gör rätt gör han rätt! (men de händer ganska sällan) Häst som kommer lära mig massor känner jag på mig, underbar!
På kvällen - Barbacka på Mysaken på jbg jätte myyyyyysigt, hihi. :) Rund å go fjoring. Var skojjsigt men han tramsa ibörjan för att jag inte hittade balansen, hahah. Men sen gick det på förutom i galoppen när jag släppte allt å bara rakt i Fidde's rumpa: "AAAH, OJ ursäkta!" xD Mawhahahh, Anna sa ju att hon var ondaungen så jag måste göra lite hämt på ridbanan. ;) 

Hundfrissör? ;)

2010-12-16 11:07:35 / 3 kommentarer ..Söndags: Jag rakade Figge, bla ansiktet så han blev jätte söööt. :D Så gämnade jag ut och rakade rumpa, runt och under fötterna. Figge var jätte duktig, lugn men han försöker och "smyga" iväg när han får tillfälle, haha. :)
Tänkte bara dra upp en liten sak angående pudelklippning som jag hört klagomål om, tex metoden att rycka öron...
När vi köpte en pudel hade vi inte en aning om hur mycket fix det var kring pällsen, allt eftersom köpte vi en hundborste för att hålla lite koll på den långa pällsen. Sen fick vi idéen att han skulle rakas innan sommaren så att han inte skulle behöva ha det så jobbigt i sin 10-20cm's pälls han hade. Då blev han inte riktigt pudelklippt utan helrakad, öronryckt och klippt under tassarna. Då fick vi reda på att man måste rycka öronen för att de växer långa strån som är flera centimeterlånga och kan gå nästa ända ifrån hjärnana och ut genom öronen. De måste man alltså dra ut med handkraft, det låter och är ganska grymt för en kännslig hund, men det finns ju hundar som inte bryr sig ett dyfft. Men Figge hör till den skaran som skriker som en stucken gris! Iaf när han var hoss frissören och gjorde det eftersom att redan var väldigt stressad där. Men hemma bara gnyar han lite när jag gör det, men jag får inte helt rent som man ska få, men jag gör det i omgångar. För han spänner sig väldigt mycket när man gör det, haha </3 så han blev flåsig. :) Men iaf som jag vill klargöra säger många: "Nämmen gud, RYCKA ÖRONEN PÅ EN HUND?" Vad jag vet är det bara pudlar som det växer hår ur öronen på, och skulle man använda en sax skulle man aldrig få av hela hårstrånen utan bara de yttersta och man skulle skada örat mer än när man rycker! Sen måste man även klippa rent mellan tramdynorna för där växer det ut också, vilket det inte gör på andra hundar.. Yeeees, det var vad jag ville säga. ;) Kanske funderar på om man inte ska bli hundfrissör? :D


Bjuder på bilder jag redigerat, lite gamla och OVISADE:
 
 


Hatar min blogg

2010-12-13 17:45:34 / 2 kommentarer .....för den är så ful! Hahah. Och jag har inget vättigt och skriva häller. Inga bilder att bjuda på, eller jo det har jag, men har ingen lust och redigera. När jag har något kul och skriva och bilder att visa lägger jag upp det! ;)

Allt-i-ett-inlägg. . . . . . 0.0

2010-12-11 10:02:48 / 2 kommentarer ..Jag har faktiskt idétorka på vad jag ska dra till med å skriva som kan verka intressant, haha!
Hm.. jag var till Bolli i torsdags blev bara ryktning och myyys. Har ju så jäkla mycket läxor och sådant fram till jullovet typ så hann inte med och rida. Men mysa fungerar det med. ;) Bollan är så otroligt söt eftersom hon tycker om och bli kliad typ överallt, speciellt på halsen/bogen och typ något ställe vid svansroten. ;)
Men nu är jag väldigt sugen på att spela The Sims ett tag innan jag ska iväg till stan och sedan till min gamle polare CC som var ett tag sedan man såg. ;))

Men iaf yaaaay för att Jaaay vann idol! :D Fast som de flesta skriver brukar det ju inte alls gå bra för vinnarna i svenska idol, men Jay är fasike en världsstjärna å förtjänar inget skitkontrakt, han ska ha SKIVKONTRAKT!

Såhäääär kul hade Jenny och jag på datakunskapen i måndags:

Sittsträning!

2010-12-08 17:55:50 / 1 kommentarer ..Idag var det inriktningsdagen på Jälla, alltså häst för min del då. ;) Sittsträning stod på schemat, jätte nyttigt var det! :) Eftersom man sitter på stor skumpiga hästar, så otroligt lärorikt! Jenny och jag turades om att longera/sitta på Calypso. Skulle verkligen vilja ha en Calypso häst! Den skulle jag kunna lära mig MASSOR på och komma långt i min ridning med.. Sitter ju typ på små ponnyer som knappt studdsar, eller jaa tar väll i, men ponnyerna är inte i närheten av de stora hästarnas steg om man säger som så. :P

Förstår inte hur, men idag var första gången jag fick en "massa" beröm av ridläraren, Lotta.
Har faktiskt inte fått ett ända litet "bra", eller jooo kanske ett typ falskt "bra". xD Men idag fick jag lixom: "Bra där Hillevi! Jaa sådär Hillevi! Mycket bra, Hillevi!" xD hihi. :) Så jag passar på och gotta mig i det! Även om jag inte riktigt kanske håller med om att det var så bra, så var det vääldigt längesedan jag fick höra något bra från någon tränare, så då tar jag åt mig av det här! Iaf var det ootroligt lärorikt.

Sedan eftermiddagen tillbringa vi med och snacka sittsar och titta på filmer som man kan ha lite delade meningar om, men myycket lärorika filmer. (:

Å vila i frid Reagge, pivathäst som stod på Joneberg, red honom två gånger. Maffig sak! R.I.P! :(

Emma.L & Reagge!

Om en vecka är det ett år sedan finaste Milko avlivades <3

Jag & Milko våren 09

Tjollahopp!

2010-12-07 21:04:28 / 0 kommentarer ..Det är så freaky freeeaky kallt, usch. När jag "blir stor" ska jag flytta till ett land där det är 70 GRADER VARMT ÅRET OM.

Men som jag skrev ska jag ju upptadera nu.. Men det är lite svårt, haha. Har så JÄKLA mycket just nu. Massa prov och annat bjäffs denna vecka. Så hinner inte riktigt upptadera, men under jullovet, DÅ ni! >;D

Hmmm.. det var typ något mer jag skulle skriva, jussteja! Som ni ser så typ ändras layouten hela tiden, men det är för att jag aldrig blir nöjd. Det är så dåligt med mig jag kan aldrig få mig 100% nöjd.. tsss.
Aja, upptaderar på fredag eller helgen! CHAO!

Ny layout!

2010-12-05 09:09:49 / 4 kommentarer ..Vad tycks ? ;) ..Jo jag tycker den iaf är väldigt julig, hihi. :D Men lååångt ifrån klar.. :P Ska bland annat fixa menyn, länkar, och färg...  Men en så länge, är den bra eller något ni inte alls gillar med den?


LÅNG UPPTADERING ;)

2010-12-04 10:07:43 / 2 kommentarer ..Hej... em, jag har inte lust, vilja, ork till att blogga. Roligt och läsa andras bloggar men jag känner inget roande i och själv skriva. Men eftersom många är på och vill att jag ska upptadera den lite så hade jag faktiskt tänkt och göra det! :D ...I ett ända jäkla stort inlägg, haha! Men jag lägger upp som små rubriker över texterna så ni kan läsa om det NI tycker verkar intressant.. Så jag inte avfrestar er att läsa bara för att det är en sådan enorm lång text... eheheh :3 JAG TROR JAG HAR BLIVIT SUGEN IGEN :D DOCK SKA DENNA FULA LAYOUT BORT Å ERSÄTTAS AV EN MER PASSANDE OCH JULIGARE!

Ladugårdsveckan v.48
Denna veckan har jag tillbringat min tid i ladugården/svinhuset på Jälla. Ladugårdsveckan är obligatorisk för alla ettor som läser djurkunskap grundkurs i 1:an. Mina förväntingar låg på botten av Atlanten om hur ladugårdsveckan skulle vara, ville VERKLIGEN INTE ha den. Jag är inget stort fan av varken kor eller grisar. Eller jag kanske ska säga "var ett stort fan"? ;) Anyway, måndagen såg ut så att vi hade mjölkning klockan 05:30, fyfan vad jag hatade det för att jag inte fick fram någon jävla mjölk ibörjan å kossorna bara försökte kicka mig ibörjan för att jag var rädd å ovan. Kanske ska förklara för de som inte vet att vi/Jälla inte "handmjölkar" dåra.. xD Men vi står i en mjölkgrop och kan ta å mjölka ca 16 kor åt gången av sisådär 60-70 mjölkor (med såndär mjölgrunka man sätter på spenarna), jobbet tar drygt 1½-2h. Men när man fick in snittsen å det gick undan var det fasike roligt! :D Sen så lärde man sig ju också att vara lugn och man märkte om de tänkte kicka så man lugnt kunde konfrontera dem å prata lugnt med dem. Så i slutet av veckan fick jag allt ta å utnämna mig själv till "hejare-på-å-mjölka". När jag börja på Jälla var jag typ livrädd för kossor, men efter veckan är jag lugn som en filbunke! :D

Sedan vill jag bara säga att kalven 1644 är MIN, bara MIN! ...iaf i min dröm. Vilken underbar kalv, ville bara rädda honom å ta hem honom. Eller så kanske de var en henne men vilket fall som helst fick den heta Kurt-Sture (haha skoja bara, döpte den aldrig, kom inte på något passande namn). Ochochoch, den kom på att jag var väldigt trevlig liten filur som mockade dens och dennes polares box. Den märkta nämligen att jag var väldigt bra på å klia å den stod lixom med huvudet tryckt på mig uppåt (som om den tittar upp extremt mycket) samtidigt som jag kliade den sen sprang den efter mig när jag sprang å lite sådant plåtter som får en å bli helt kär i den. x) Å rätt som det var borrade den sitt huvud in under min arm när jag stod å mockade, underbar kalv! <3

Jag borde kanske inte skriva det (men ska försökte utrycka mig så "snällt" det ändå går)..  tycker inte korna/djuren blev behandlade så respektfullt, ursäkten var typ "de är inte som hästar", men de är ju fortfarande individer jag inte tycker man ska slå å hunnsa för mycket. Så kändes det ävend som om allt skulle gå så jäkla fort. Man ska väll inte stressa så jävla mycket i en ladugård? Ursäkta svärorden.. men tycker de passar in där, haha. Jag tror nästan jag ska ha en ko när jag skaffar mitt egna lilla "stall", å den ska jag minsan uppfostra på "strickt" men samtidigt mycket respektfullt och kärleksfullt sätt utan att behöva använda "så mycket" våld. 
(Denna text om våld gav upphov till en tanke som jag väldigt gärna vill och troligtvis kommer att dela med mig i ett annat inlägg snart!)

Välkommen till helvetet - SVINHUSET
Det är precis så jag känner när jag besöker svinhuset, som om jag besöker helvetet. Säg vad ni vill men jag stod bara ut där från 08:00 till 17:00, stanken är liksom vidervärdig och luften är kvav och dammig, man blir hostig å det känns som om lungävgarna täpps igen. Svinskit är de värsta jag vet nu, inte mycket slår det. Jag hade inget emot grisar och har inte det, men hur fan de lever, luktar, och skiter HATAR JAG FULLSTÄNDIGT! Jag var där i onsdags och jag blev så fruktansvärt hostig och när jag andades kittlades det i halsen, hade så ända tills torsdagmorgonen. Då slapp jag grisarna och trodde jag var fri dem för evigt men idag (fredag) var min kompis tur att ha dem men hon var alergisk så hon fick vara i ladugården istället. Men då behövde de hjälp att flytta suggor och de fråga om jag ville hjälpa till. Hade gärnat sprungit ut genom första bästa dörr och skriket "NOO, I STAY HERE, NOOOO MOOOREEE PIIIIGGGSS!" men så snäll å rar liten flicka jag så jag sa "Jomen visst kan jag hjälpa till..." Så håller jag ett snyggt pokerface..
Så då bar det av emot svinhuset där jag fick hjälpa till och mota de stora och enorma fula suggorna (förlåt alla suggälskare men de är INTE vackra), jag lyckades få in några men tillslut så vände de på sig och började gå emot mig istället och lixom inte äns stanna när jag försökte mota, stampa och skräma dem att gå tillbaka... de bara ångar på! Läskigt när de gör så... Så blev jätte krongligt och någon sugga rymda å.. aa. Men sedan 11:30 fick jag sluta! :D Weeep weeep, och då bar det hem! HEM LJUVA HEEM!

Bjuder på lite höstiga bilder - Eftersom jag inte upptaderade något under hösten

Världens sötaste lilla Figge <3

Höstigbild... bara :P

En bild från Strömsholm!

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0