Jag kommer DÖÖÖÖÖ!

2010-07-20 18:31:10 / 4 kommentarer ....Om jag inte får min kamera snart. :(


Mitt speel..

2010-07-20 17:33:25 / 4 kommentarer ..Hihi, jag gillar bil/rally spel på datan.. där man kör en bil och styr med ratt. x)
Har beställt Need For Speed World för typ två veckor sedan eller något (förbeställt) och spelet släptes idag.. tycker dom borde skicka ut download länken , NUNUNUNU! ;) Sugen på o spela det.. hihi.

Det fluger massa irriterande flugor runt min skalle.. och jag har FAKTISKT tvättat mig idag. :( Förstår inte vad de vill mig..

Igår red jag Bolliga Bollan börja med att rida på volten.. men hade ingen insperation till att arbeta där så körde ut och busade lite med henne.. Men försökte ändå att arbeta lite genom att försöka få henne att ta kortare samt längre steg i traven, gick sådär men håller på att lär mig! :) Sedan körde jag halt, 10 steg galopp och HALT.. Fick henne att lyssna mycket bättre på mig. Annars brukar hon oftast bara springa på, söthästen blir så piggelin ute i skogen.. fick hon skulle hon bara galoppa hela sträckan, hoho. :p

Föresten.. Bollan söker sig alltid nedåt och blir går avslappnat när jag står i fältsitts.. vad tror ni det beror på?
Att jag sitter dåligt?

Hot OR not?

2010-07-19 16:34:18 / 7 kommentarer ..De gamla Tretorn Advance ska inte tillverkas mer, utan de ska ersättas utav "nya".. Nu undrar jag vad ni tycker? Är de nya snyggare än de gamla, eller tvärtom? Vilket skulle ni själva vilja köpa? :) Är det en bra eller dålig idé att byta ut de gamla Tretorn Advance'n?
Upptaderar!

2010-07-19 10:23:45 / 1 kommentarer ..Har inte skrivit på några dagar så tyckte det var dags. ;) Gillar att upptadera bloggen oooftaa!
I söndags arbetade jag SISTA dagen på landbadet, yiihaa - Gillas! Nu väntar jag bara på stålarna så jag kan shopa loss lite saker på Hööks jag vill ha. ;)

Jag + syrran + Bankeforsarna (Becka & John) har börjat spela in små filmer under kvällarna.. Det kaanske kommer komma upp en smakbit på dem. :) Väldigt väldigt kul ska ni veta. ;) Senast igår spelade vi in en förvirrande.. typ komiskt drama.. då tillsammans med Hutt och Emma också, skojj skojj. :p

Förhoppningsvis får jag visa några snuttar från det på bloggen. :D

Vinna en dragkamp med häst? ;)

2010-07-16 20:52:33 / 5 kommentarer ..Haha.. Innan jag drar rubriken så tänkte jag dra lite vad jag gjort idarå. ;)
Ledig har man varit, skiit skönt.. jobbar sista dagen på söndag, då får det gärna spöregna och åska säger jag! För då stänger de kisoken och jag slipper jobba. >:D Muhaha.. latmasken Hillevi. ;)

Ivarje fall så stack jag till stallet runt 14, dagens planer var att fullfölja det jag påbörjade i måndags.. Få Bollan longerad.. ordentligt! Sedan få in henne i spolspiltan, haha. Eftersom jag gav upp i onsdags bettyde det att det bara skulle vara SVÅRARE att få in henne igen.. för nu visste hon att jag kunde ge upp.. Men denna gång skulle jag dock INTE ge upp om jag så skulle stå hela dagen! Fast så svår är hon ju egentligen inte.. men ändå, arbetade ju på bra i en timme för att få in henne! xD ..Men de tar vi lite längre ned i inlägget. ;)

Började med att typ jobba på hennes form.. Gick väll sisådär med det, vi körde mycket på volt/åttvolterna bland annat.. lite skäneklvikning. Och sedan skulle jag ta tag i longerandet.. fick hjälp av syrran och vi körde på tipset jag fick av Therese , ena longera medan andra hjälper till på utsidan och springer med, fungerade fint! Ska fortsätta och träna så tills hon kan greja hela själv. :) Sedan fick det räcka för ridpasset..

Så till spolspiltan.. hon var lika envis idag! Testade med en massa.. locka med godis, göra som när han där Tobbe Larsson på ponnyakuten lastade (peta lite på hästen med piskan), så gjorde jag massa annat utan resultat. Tills jag blev slut och bröt reglen.. "Ta aldrig upp dragkamp med hästen.."
Jag drog i grimskaftet (med min tyngd, såg lite ut som "dragkamp") vilket Bollan inte tyckte var så trevligt så hon stog med huvudet uppe.. men så fort hon tog ett steg innåt så släppte jag på grimskaftet några sekunder innan jag gjorde desamma tills hon var helt inne. ;) Hon kunde inte göra annat än gå framot för att undkomma trycket, vilket hon ville så hon hade inget val. Hihi, nu vet jag ivarje fall hur jag ska för att få in henne nästa gång hon envisas! :D  

PS. sörjer min kamera djupt.. vill ha en ny.. har redan tittat ut en ny.. haha.. vad ska jag lägga pengarna på..? Reperation eller ny fräsch kamera.. Fast jag kan inte köpa hästprylar och kläder till mig själv då. xD Fast jag ska nog spara till en ny i alla fall.. hihi! :D

Upptadering om kameran..

2010-07-16 13:58:28 / 1 kommentarer ..Varit och badat i landbadet.. samt varit ned med kameran till Alunda fotografen han fipplade med den tog i och ut batterier och minneskort testade med andra objektiv, m.m. Men han sen sa att hela kameran var låst och att den måste lämnas in.. wäääääääää! :( Tänk om den inte blir klar till semestern? Som är om en vecka.. J*VLA BAJS KAMERA! >:(

Aja, nu ska jag iväg till stallet rida och pussa lite på Bollan. :)

9 saker ni inte visste om mig...

2010-07-16 10:37:31 / 5 kommentarer ..
..Jag får ångest när pinsmala tjejer påstår att dom är tjocka.. Vad tycker dom inte om mig då lixom?

..Jag får socialfobi (som många kallar det..) i många situationer, såsom släkträffar bland annat, inget jag trivs på! Jag mår allra sämst när jag känner mig ivägen för folk.. så att säga. :P

..Jag hatade och var livrädd för hästar när jag var liten.. xD

..När jag var liten var jag helt galen och typ måste göra något HELA tiden, kan man inte tro va när man ser mig idag? ;)

..Jag blev nästan så lycklig att jag började gråta när jag fick min systemkamera. x)

..Jag är väldigt lat av mig, men ibland kan jag få "kickar" att göra saker.. så som städa hela huset, höhö. :p

..När jag var liten och besökte Jälla tillsammans med klassen gick vi in i "grishuset" (eller vad de kallas..) och så fort personen som guida oss tog upp en grisunge skrek den som bara fan, de som ville fick hålla i den och grisungen bara fortsätta skrika i ren förtvivlan. Men så fort jag fick hålla den blev den heelt knäpptyst. xD *Gristanten* ;)

..När jag var liten hörde jag dåligt och doktorn på vårdcentralen vägrade att remitera mig till Öron på Akis, utan fick blåsa upp balonger med näsan, HAHA! xD Så nu kan jag sådant. ;) Fast efter typ någon månad gav sig den där envisa doktorn.. och jag hörde mycket bättre efter öronoperationen, det där med balongen funkade ju fan inte.. xD

..Jag är ganska duktig på att imitera Anna Anka.. bra merit va? ;)


MIIN KAMERA! :(

2010-07-15 08:34:26 / 1 kommentarer ..Det är något fel på min kamera... :( När jag sätter igång den står det typ "sätt i batterierna", stod så igår så jag laddade batterierna över natten.. Men gues what? Fortfarande samma visa.. ursch vad sur jag e på kameran !!
Ska ta och lämna in den... någonstan för lagning eller något.. Dummadummdum kamera! :( Den MÅSTE fungera tills semestern annars dör jag.. xd Jag är "lite" beroende av min kamera typ. :p Den har iaf fungera fint i 1½ år i alla fall... :s

Sur i stallet..

2010-07-14 19:36:46 / 4 kommentarer ..Hej bloggen! Har precis kommit hem från mitt sommarjobb och ska strax till och äta.. men tänkte först blogga lite snabbt om dagen. ;)

Åkte till stallet vid 10-tiden utan ridutrustning.. jo föresten hjälmen och benlindorna följde med, samt kameran... SÅKLART! ;) Pysslade om lilla Bollan, hade tänkt att mest fokusera på att fotografera henne och longera henne..
Men kameran PAJA, jag vette fan vad det tog åt den.. så jag blev lite smått galen på den.. och på Matilda som bara sa "orka, orka.. orkar inte..". xd Så istället tog jag och hoppade upp på henne barfota och i shorts.. hihi det var kul och mysigt, faktiskt. :) Så jag red runt lite barbacka låg på åttvolterna och gjorde lite skänkelvikning blandannat. Sedan hoppade jag av för att longera henne.. men det gick som det gick.. försökte med massa att få henne att gå runt på volt runt mig.. nejdå jag är så populär hoss henne så såfort jag smackade på och börja viffta med longeringslinan lite, vände hon sig rätt upp mot mig och istället för att gå framot började hon backa när jag gjorde sådär för att få "igång" henne, så fort jag slutade stannade hon och tog några steg fram emot mig.. så tillslut bad jag Matilda om hjälp så vi tillsammans försökta få henne att fatta.. gick en stund FAKTISKT! Men sen så.. grrr.. och jag blev slut trött och lite små ilsken. Kan ju bero på det varför det inte fungerade.. för sedan fungerade INGET mellan oss.. Bollan gör inget om man inte "ber" henne snällt om det (iaf från marken) och har tålamod.. men såfort man blir sur och irriterad blir hon lika dan tillbaka. O då fungerar verkligen NADA.. för sedan kunde jag inte göra något så enkelt som få in henne i spolspiltan hon vägra BLINT! Så då var jag riktig trött men tillslut fattade jag att hon inte kommer lyssna för att jag var så trött, svättig och tjurig. Så tog mig lite "samman" och tog fram lite godis och ni skulle se så fjantig hon såg ut! Bara för att reta mig.. xd Höll jag fram godiset i spolspiltan och hon sträcker på sig så mycket hon bara kan och typ tvärar med frambenen och bakbena lixom har "böjda" som hon är påväg och sätta sig ned.. knäpphäst.. så när hon tillslut sträckte ut riktigt mycket fick hon tag på godiset.. Riktiga DIVA fasoner! Tillslut tappade jag tålamodet HELT och gav upp.. inte bra.. men jag hade inte tid att stå där hela dagen skulle iväg till jobbet och måste duscha av mig innan.. Ni skulle sätt mina fötter! HAHAHA, helt svarta typ. xD Men på fredag då låter jag henne inte vinna, fulis hästen. <3 xd 

Men har ni förslag på hur jag ska göra med Bollan när jag longerar? Få henne att inte lixom snurra runt och ställa sig framför mig hela tiden.. Jag tror hon inte fattar vad jag vill att hon ska göra helt enkelt.. Några tips?

Bjuder på en gammal bild från i vintras på mitt söta marsvin Piff när han fick testa Figges säng. ;)

Snart värmeslag..

2010-07-13 21:00:09 / 4 kommentarer ..Tjenare bloggen !
Svätten dryper om mig.. och jag har bara gått/sprungit lite i trädgården.. Syrran och jag agilitytränar Figge varje kväll.. med FRAMGÅNG! ;) Vi gör lite olika "hästhinder" fast i "hundformat". :) Nyligen hoppade han en oxer större än han själv. Sedan tränade vi honom på att hoppa när man pekar på hindret.. så nu gör han det också. ;) Så lärde jag honom göra "kaninskutt" över liggande bom.. så jäkla ful/gulligt hopp. ;) Blir sugen på att börja träna agility.. och kanske tävla(?) Syrran och jag har i alla fall planer på att bli medlem i brukshundklubben.. någon gång gå ner och träna på banan också. Skulle vara sjukt kul. :D Kanske kommer film/bilder senare på vårat träningsresultat. ;)

Föresten några tips på vad jag kan göra med Bollan imorgon? Blir ju sjukt varmt.. och jag orkar inte gå upp skit tidigt.. och sedan ska jag jobba från 15-19 så vet inte ifall jag orkar rida efteråt..
Ska jag rida ut? Rida på banan är jag inte särskillt sugen på.. Dammigt och jag kommer dö av värmeslag, drunkna i svätt, ena med det andra.. Fast därimot är jag sugen på att kanske longera? Arbeta henne från marken?
Typ träna "lydnad"? Hihi.. förslag på hur man kan träna hästen från marken? :D ALLA förslag välkommna! ;)


Död orm som stekt på gatan jag hittade.. mumms.. xd

Nej nu ska jag kolla på Morden I Midsommer!

Hothothot..

2010-07-12 20:48:39 / 3 kommentarer ..Värmen bara fortsätter.. men araben och jag trottsade värmen och stack ut i skogen på en lite tur.. Dock blev vi väääääldigt populära bland de flygande krypen.. uhu! Bollan blev lite smått tokig på dem så det blev mycket galopp istället.. så lilla tjejen blev lite svättig. <3 Fick en sköööön avspolning sedan, tror faktiskt hon uppskattade det. ;) Sen runt 15 stack jag iväg till jobbet igen.. usch, lika varmt som vanligt.. svättpärlorna bara riiiinner där inne!

Sen fick jag ett DUNDERBRA tips från Emma Andersson om http://www.ackordhast.se/ , men svåraste är att få med föräldrarna på kuppen.. men för hoppas att det fungerar i alla fall. ;)

+ nya grejer på Hööks har kommit nu håller på att kolla igenom dem. ;) Hoppas man får en katalog snart också. :D

Säger bara:

2010-07-11 18:47:01 / 5 kommentarer ..MAMMAMIA, fy sjuttsingen vad varmt det är alltså! Arbeta från 10.30 till 16.30 och det var uppimot 32 grader i hytten där på landbadet (där jag sommarjobbar), skojar inte att jag höll på att drunkna i svätt! Man ska inte klaga på värmen.. så jag klagar på att landbadet borde skaffa bättre luftkonditionering eller fläkt! Höhö. :) Har i varje fall 5 till dagar att arbeta, huuhuuu! Men denna veckan är det schyssta tider, arbetar ungefär 4 timmar varje dag! :D <3 

Typ fotboll på TV'n igen.. HATA! xd Är fotbollens absoluta hat-fan, bara för att den tar upp min dyrbara kvälls TV-tid..! Nejdå, men jag har inte något intresse av att kolla på det om inte Sverige är med.. så vill gärna kolla på något annat än FOTBOLL varje kväll.. Men tur att det snart är över. :D *jubel från publiken*

  
Bjuder på en Lina-bild: :)

Hoppar Bollan!

2010-07-09 16:00:16 / 11 kommentarer ..


  
Idag tog jag med mig Becka & Matilda till stallet, Becka fick vara min ridlägare och Matilda min fotograf, haha. x)
Hoppade idag, träna min sitts! Gick ganska så bra mesta dels, men måste verkligen fortsätta öva på den.. mycke att slipa på där!

Bollan såg mycket hjärnspöken idag, när en buss åkte förbi galoppskutta hon åt sidan.. haha. :p Hon som är så van vid bussarna.. Sen hoppa hon till för paraplyet vi hade till Figge.. Blev några vägringar den här gången när vi hoppade, första på Bollan, haha! :) Men hade inge spö för hon lyssna inte när jag försökte driva på henne.. Glömde det förbaskade spöet i stallet, blä! Hoppade blandannat komb och sen bara ett rättuppstående för att träna min sitts innan vi börjar med avancerade saker.. vill att den ska bli BÄTTE! Sur på sittsen.. och lite sur på min insatts idag.. Men ska troligen hoppa nästa fredag också! Här bjuder jag på massa bilder..

 


Erkänn hon är skit fin i benlindoooooor! :D Fast hon är ju skit fin annars också bebben <3

Kom skitsittsen fram igen.. :(

Tygelkontakten är i alla fall bra. :)

Finaste tjejen <3 Beröm är viktigt. ;)


Jag är med och tävlar om en..

2010-07-08 16:12:09 / 1 kommentarer ..
(Klicka på bilden för att delta du med!)


FAQ - Frequently Asked Questions

2010-07-08 14:58:17 / 5 kommentarer ..Det är helt OK att fortsätta ställa frågor eller så om ni undrar något så skriver jag upp det här ifall någon skulle undra samma. ;)

Hur länge här du ridit?
Ungefär 4-5 år. :)

Vilken är din favorithäst?
Jag har egentligen ganska många.. Men Bollan och Errol säger jag här. :)


Vilka ridskolor/ridklubbar har du ridit på?
Bärby, Joneberg så testade jag Gimo RK typ två gånger. :)

Hur många tävlingar har du varit med i?
3 st, "riktiga". Annars många på ridläger och sådant.. Men de ska bli fler! :D

Hur skulle du beskriva din drömhäst?
Ehmm.. Pigg, men ändå inte het.. Säker och duktig hoppare sen får den vara ganska pigg på dressyr. x) Inte bock/stegra olater (att den "ofta" håller på så).. Annars får den vara som den vill... En säker och stabil häst (eller större ponny) men som ändå har egen motor och klarar av att tävla lite! :D 

Real eller jälla, och varför??
Jälla för att det är sånära till djuren och inte mitt i stan, lite lantigare miljö och lugnare.. :) Negativa är ju att de BARA har svenska halvblod. Men jag tror nog skolan passar mig bra. :) Hoppas i varje fall! Anses ju ha godmat så det drf jag valde den! :) Höhöh, nejdå (a)

Hur gammal var du när du börja rida?
Typ 11 år, börja rätt sent tack vare mina föräldrar som då ansåg hästar som livsfarliga. ;)

Vilken är din favorit häst i Joneberg?
Alltså, typ alla.. xd Har ingen direkt favorit utan gillar att rida alla, alla har något som är speciellt. Men just nu är det Errol. :)

Hur många sköthästar/foderhästar osv har du haft?
Har bara haft en sköthäst/medryttarhäst, Bollan är min första och enda, hihi. :) Foderhäst vill jag ha.. men får ej. :/ 

Hur länge har du ridit på ridskola?
Har ridit lika länga på ridskola som jag överhuvudtaget ridit så det är drygt 4-5 år. :)

Var du rädd för hästarna när du började rida? Alltså lite rädd för t.ex att lyfta hovarna...
Jag var typ LIVRÄDD för hästar! xD Från marken men i saden kändes allt cool-lugnt! Jag var nog rädd för att lyfta hovarna.. kommer inte riktigt ihåg. Men det jag var räddast för var att gå in i boxen överhuvud taget. Jag började lixom rida islänningar och i en box stod det TRE stycken hästar.. Gjorde allt bara läskigare. Men efter typ tre gånger var min räddsla bortblåst. :) Rida var ju det bästa som fanns! 

Vad har du för kamera, hur länge har du haft kameran?
Jag har en Canon eos 1000d, har haft den i lite mer än 1 och ett halvår.

Vart skulle du vilja resa, om du fick en gratis resa till vartsomhelst?
USA eller Auuuuustralien! I alla fall till något varmt land! ;) Men USA och Australien står på min lista på länder jag ska besöka innan jag dör. :D Inte för att jag har en sådan lista.. men ändå. xd

Vad e de högst du hoppat med häst?
Jag har aldrig hoppat med en häst. xD Första gången jag överhuvudtaget satt på en stor häst var i år när jag fick testa Platon för första gången. ;) Men de kommer väll hända någongång.. :)

Med ponny?
Ligger på typ 80 cm, men mitt mål med året är åtminstonde ett hinder på 100 cm !

Första hästen du red?
Om du syftar på "första stora hästen" så var det Platon, men "första första" var det en faktiskt en shettlandsponny på Gimo RK när jag var drygt 6 år, men då blev man ledd men fick typ rida några steg utan ledare men jag fattade INGENTING. xD ..knappt vad jag gjorde där. ;)

Ska du tävla bollan? :D
Jag har faktiskt planer på det.. Men då blir det på Joneberg, men det är alltid något. ;) Så nästa tävling på jbg kommer jag med Bollan. :D

Har du några husdjur isåfall vad för djur?
Jag har en hund vid namn Figge och två marsvin vid namn Piff & Puff. :)

Kram till er som ställde upp och ställde frågor! <3

Vilken tävlings "outfit" skulle passa Bollan?

2010-07-08 12:49:26 / 7 kommentarer ..Tänkte jag fråga er läsare vilka av följande bilder (nedanför) tror ni skulle passa Bollan på en hopptävling?
Skrapade ihop lite bilder från mesta dels Hööks.


Nummer 1:


Nummer 2:Nummer 3:Rösta på vilken ni tror Bollan skulle se snyggast ut på hopptävling i kommentarfältet!
Hehe, egentligen behöver hon inte benskydd, tog med det för att de passade in, men om de här
"outifterna" skulle bli "verklighet" så skulle nog de bli benlindor istället. ;)Avgör frågesporten IDAG istället!

2010-07-08 10:05:41 / 0 kommentarer ..Jippie nu är jag ledig torsdag och fredag. Men det blir långa jekla pass på helgen, usch!
I alla fall tänkte jag avgöra frågesporten idag istället för jag har inte mycket för mig. ;)
Så runt klockan 12 avgörs den!


Hillevi säger:

2010-07-07 21:04:14 / 0 kommentarer ..Hello alla readers! Började dagen med att gona mig i sängen till klockan 9, sedan vid halv 11 stack jag iväg till lilla Bollan! Hemma bra men stallet BÄST! ;) Typ pyssla med henne i en och halvtimme innan vi kom ut, satt bland annat på benlindor, skulle testa dem idag. Typ första gjorde jag om 130 gånger men andra gick snabbt och blev faktiskt helt OK, typ tredjegången i mitt liv jag lindar alla fyra. ;) Tror jag ska fortsätta med det på Bollan när jag har tid för hon fick lite lite benlyft och blev snyggiicch! Red lite på volten först, testade köra med inspänningar men de gick inge vidare.. Men det var så varmt så efter en stund skrittade jag ut men då blev vi attackerade av brommsar så valde att fly i galopp. x)
Jusste jag.. det var inget speciellt fel på hovarna hon var bara öm av skona som höll på att lossna hela tiden.. skomakaren kom dagen efter och fixade iordning det. :D *Happyface*!

Sedan stack jag iväg till mitt lilla arbete klockan 15:00 och slutade klockan 19:00, hade trevligt sällskap! :)
 


Vad tycker ni, passar hon i benlindor?
Dom blev lite kort lindade såg jag sedan. xD Ska ju gå liiite längre ned, men bortsett från det ser de ändå helt OK ut tycker jag. ;)

Sommarjobbaren Hillevi..

2010-07-06 15:12:08 / 1 kommentarer ..


3 dagar kvar tills FRÅGESTUNDEN avslutas !

Nu har jag jobbat två (alltså 8 dagar kvar att jobba!) dagar på landbadet. Många stunder kan det vara långtråkigt andra stressigt.. Längtar tills jag slipper jobba där, även om det inte är så hårt.. Vet inte hur många gånger som helst jag gjort dåliga räkningar, mitt huvud förstår sig inte på huvudräkning alls. Tur att Gud skapade... MINIRÄKNAREN! Eller, det var väl någon snubbe liknelse till lipande Einstain.. där ser ni mina skills i stavning också. ;)
Ibland får jag till och med hjärnstopp och den enklaste blir den svåraste, då var det en tant som sa: "Men hit med 12 kronor bara.." xD Men annars fungerar det finnemang, sörrö..!   

Ivarje fall var det en lugn dag idag, så fick jag sluta 2-3 timmar tidigare tack vare Markus. Eftersom jag tog hans pass på lördagen (vilket var typ några timmar längre) så arbetade han mina 2-3 timmar.. A, typ så var det. :) Bussigt ivarje fall. :D

Klockan 18 ska pappsen och jag iväg på övningskörningstillstånds-kursen eller vad man ska kalla det.. :) Det går väll vägen!

 
Bild från hopptävlingen på Dannemora RK - vill också tävla!


Sommarjobb...

2010-07-05 10:42:52 / 3 kommentarer ..Usch! Idag ska jag ner till landbadet och sommarjobba.. I'dont want to!! Men de här 10 dagarna jag ska jobba går säkert snabbt och jag får ju stålar för det! Sedan vecka 30 åker vi till Öland, yeha! Längtar dit, till lite "riktig" semester och inte bara sitta här hemma och uggla... eller på landbadet och uggla. Ursch, läskigt! xD
Ska sitta där nere från 13:30 till 19.. En timme kommer jag sitta där själv typ.. :o Scary! Tror jag ska stoppa ner en bok och en macka ifall det blir långtråkigt eller så.. Äta kan man alltid göra när man har tråkigt! :D Fast det negativa är ju att de lägger sig som däckringar på magen.. :/ Hmm..

Föresten jag har världens sötaste goaste och busigaste hund! Han är så gullig på alla sätt och vis och vill alltid ha kontakt med en! Ingen hund som går och lullar för sig själv, han ska vara mitt i smeten och ha alla med sig!
Säger bara det, jag är VÄRLDENS SÖTASTE OCH BÄSTA hund!
Han är super social, busig, gosig och ett riktigt charmtroll! Det ända negativa är att han är väldigt blyg för nya hundar som är väldigt "ettriga" och nyfikna på honom. Hundar som inte alls vill ha med honom att göra är HAN istället ettrig på. xD Höhö min tokhund ! <3 


FÖRESTEN HAR FÅTT IN FRÅGOR FRÅN EN PERSON, KOMIGEN NU VA!
- Jag brukar ju ställa frågor på era frågestunder..

FRÅGESTUND!

2010-07-04 16:36:46 / 4 kommentarer ..
Tänkte haka på frågestund-trenden nu jag! Ni har till på fredag att ställa så mycket frågor som ni bara kan!
Alla frågor är välkommna! ;) Speciellt hästfrågor (a) ! Ös på nu bara! Ni har till på fredag (eller onsdag, beroende på hur många frågor jag fått in!) att ställa vilka frågor som ni precis vill! ;)  

Bylowa ox (Bollan)

2010-07-04 14:02:52 / 0 kommentarer ..Hällsade på sötaste och goaste lilla Bollan idag! Planerade in att hoppa och hoppträna mig själv, stack till stallet runt 10 snåret bygde fram typ två hinder. Men hindrena är BLYTUNGA! Blytunga, äckliga och fula. xD Lixom svarta myror har sina bon under hinderstöden så när jag skulle ta ett stöd och flyttade på det så låg äckelboet av myror och ÄGG under. Alla myror fick panik och börja lyfta ner äggen i underjorden. xD Ganska fashinerande och se på..

Aja, åter till ämnet.. Tog en stund att bara släpa fram fyra hinderstöd, sedan tog jag in Bollan pyssla lite med henne och rengjorde lite sår. Hon är så gullig för typ över allt man kliar henne tycker hon det är dunderskönt och speciellt på hallsen. Då står hon och kliar tillbaka stundtals andra gånger står hon och hjälper till själv och klia. ;)
Myste ganska länge med henne, typ en timme kanske. xD Sedan kom mamma och pappa + Figge som skulle kolla på. :D Första gången pappa tittar på när jag rider Bollan. ;)

Vet ni vad jag tror? Jag tror på att ju längre man pysslar/borstar/myser med hästen destå bättre blir den när man rider, ju bättre kontakt får man mellan varandra. De gånger jag bara gått in för att rida och inte för borstandets skull (klart jag borstat, men inte "mysborstat") har det oftast resulterat i en tjurig och ohjälpsam Bollan. Samt inte den bästa komunikationen i sadeln.

Till ämnet IGEN.. haha. Sedan gick vi ut på banan för att rida fram, kändes inget speciellt då alls.. Men så fort jag börja trava lixom "skuttade"/haltade hon fram i traven så ropa jag på Matilda att kolla om det var något fel på hennes ben/hovar. Men syrran fatta CERO så hoppade av och kollade själv, var lite misstänktsam mot bakhovarna för hon gick inte riktigt rent när jag bad henne trava. Kände igenom, båda kändes varma (men det var ju varmt ute) så kände ifall det var någon svullnad och kändes lite större på höger bak. Sedan gick jag ut från där volten där det dammade när hon gick så kunde inte se riktigt hur det såg ut när vi travade så travade på lite mer grus/asfallt aktigt. Till och med pappsen tyckte att det inte såg riktigt "bra" ut när hon travade, men de Matilda såg ingen skillnad. xD Men vågade inte ta risken och det kändes inget bra så ställde in henne och duschade av henne. Sen fick hon stå inne i boxen, svalka sig och käka lite hö. :) Hoppas det inte var något med någon hov.. :/

I alla fall var familjen skit snälla att ställa tillbaka hindrena. Puss på dem ! <3 :)  


Skraplotter..

2010-07-03 17:35:23 / 0 kommentarer ..Intresserad av gratis trisslotter? Hur enkelt som helst att skaffa!
Enda du behöver göra är att gå in på http://www.gratisskraplott.se/ så finner du mer information hur det kan fixas! Gör tillexempel som jag och gör ett blogginlägg om hemsidan så får du både 1 trisslott och en tialott helt gratis (max en gång per person)! Finns andra erbjudanden att välja på också. ;)
http://www.spelakort.nu/


Ridlägret !

2010-07-03 16:26:22 / 0 kommentarer ..


Hej hej bloggen !
Tillbaka efter 5 dagar på Jonebergs gård ridläger. ;)
För varje år blir ridlägret bara bättre och bättre, nytt för i år är dushen och hinderparken + massa andra förbättringar, helt klart värt pengarna!

Fått lära mig massor, få hästen i form (åtminstonde några steg i taget, men ändå!), min sitts i hoppningen (vilket jag skämms över xD men jag ska fasike få plin på den!) sedan lite praktiska saker som hur man lastar en häst utan "kallebalik". (Dvs, utan att behöva tvinga in hästen i trailern, slänge igen luckan, och få en stressad häst som sedan kastar sig ur transporten så fort man öppnar, otroligt nyttigt!) sedan tittat på när veterinären tagit ut vargtand på Lina, tittat på en intressant (lite små äcklig) film om hästens hov. Ridit två pass om dagen, fixat stallet, sovit middag, etc.

Här kommer ett "typ" schema vad vi gjorde alla dagar:

MÅNDAG
Gick upp ca 08:00. Käka frukost. Gjorde iordning stallet samt hästarna. Första passet fick jag rida Errol tillsammans med Amanda på Seven och Fredrik på Reggae. Mycket sitts övningar så som trava damsadel, trava med fötterna bakom sadel, utan stigbyglar, etc. Sedan arbeta på pigme volt. Stekand sol hela dagen resulterade i grissvättig Hillevi ! Föresten kanske ska berätta vilka som var med på ridlägret: Amanda, Anna, Lollo, Matilda, Agnes, jag och Fredrik (vilket sedan avbröt ridlägret).

Sedan andra passet fick jag stora varmblodet Reggae som jag höll på att ramla av typ hela tiden.. Hans steg är ENORMT! Vi körde jockeyläder bland annat det passet alla tillsammans.

TISDAG
Gjorde samma sak som på måndagen. Första passet fick jag rida Mysak (som var trögare än trögast.. och jag hade träningsvärk..) Meningen var att vi skulle få hästarna att ta större respektive mindre steg, lyckades några gånger men var trött och hade träningsverk och fick driva Mysaken i varje steg typ. De andra som red med mig i pass 1 var Matilda på Milla, Agnes på Flingan och Lollo på Seven.
 
Andra passet red alla tillsammans (på varsin häst, såklart.. xd) barbacka och jag hade bus Laisa som så fort jag höll på att ramla av börja bralla loss lite så då ramla jag av.. Har skit dålig balans, speciellt barbacka! Men det var hur kul som helst! ;)

ONSDAG 
Första passet blev det hoppning på Flingan, tycker det gick ganska så bra jag, fast det var långt i från klockrent.. men jag satt på Flingan som ibland bara stressar som fan med mig. ;) Vi hoppade bland annat kombination och grind. Fungerade jätte bra tills vi skulle hoppa som en liten bana med kanske höjden 50 cm på satt jag och blev lite små rädd när jag kollade på de andra. xD Fast jag hade hoppat alla hinder (fast inte alla i följd), första hoppet på kombinationen blev bra men andra kom vi galopp och sedan tvärnit och hopp, galopp åt sidan medan jag hängde typ framför sadeln på Flingan men lyckades ta mig upp, höhö. :P Så fort mina hästar vägrar är det för att jag blivit skraj så Jenny visste det på engång så hon sänkte lite så fick jag hoppa allt igen och det gick bra! Blev en vägran på grinden också, men hoppade galant sen, i alla fall Flingeling ! ;) Min sitts ska vi inte prata om, men den ska jag fan fixa! :D

Andra passet blev det träning på LC:1 programet på Errol inför fredagens dressyrtävling. Jag var helt slut efter dagen och ganska trött, för Errol kräver mycket arbeta av ryttaren han! Vi fick köra igenom programet en och en för Jenny, när jag kom in på banan och genomförde programet gick vägarna och allt sådant skit, jag var trött, slarvig och helt enkelt inte orka.. Men Jenny såg paff ut ändå.. och sa: "Jag tror jag aldrig sätt Errol arbetat så bra, han drägglar vilket visar att han gått avslapnat!" (något sådant sa hon på slutet, men jag blev så himla nöjd/glad/stolt när hon sa det där första.. fast svätten dröp om mig och jag höll på att somna på hästen..) Så sa hon att det bara blir jobbigare för mig när han går för han får steglyft och då blir det mer skumpigare än det redan är! Allt detta är ju skit bra, men tänkt vad mycket bättre det hade sätt ut om jag inte varit slutkörd och genomsvättig.. x) 

TORSDAG
Första passet blev det Errol och vi hoppade. Alltså shit var mycket säkrare jag blivit i hoppningen, och nu när jag är det är det bara SÅÅÅÅ roligt! Målet med veckan var att bli säkrare och det är jag verkligen! Vi fick skriva upp 1-3 mål vi hade med veckan jag skrev det samt komma runt en bana på 60 cm utan vägran. Skiter i om ni tycker jag är fjantig med hoppningen och kan bli rädd för att hoppa bäbishinder, men jag är jäkligt stolt nu när jag klarat av allt och tilloch med mer vilket leder till att jag kan hoppa högre, fortare, våga mer! Snart ni kommer jag inte vara försiktiga Hillevi längre! >:D Fast jag har skit dålig sitts i hoppningen, men det ska tränas bort, boort, BORT!

Andra passet fick jag Lilleman vi tog en runda i skogen där vi skritta och trava lite.. hade gärnat vilja rida längre och galoppat lite. Men var bara jag och Matilda som ville ut och lulla i skogen så sedan körde vi tillbaka till banan och de som ville fick rida barbacka men de orkade inte jag. xd Körde på volten och mycket galopp. Roliga var att jag nu fattat grejen med att få bättre form på hästarna så oftast gick Lilleman inte bara i form i skritten utan mycket i traven och delvis i galoppen! Det som är bra med Lilleman är att han påminner en om när man börjar bli stum i handen genom att ta tygeln och "flaxa" med huvudet så då är det bara att fortsätta arbeta med rörliga händer/armar/handleder så slutar han genast! :D Stolt över att jag blir bättre (på min nivå ;))!

FREDAG
Första tävlingen: Dressyr (LC:1) på Errol gick inge vidare men fick ganska så höga poäng på ryttarens och hästens hållning eller var det heter. Men det var bara ridvägar/nogranhet som räknades in och det var riktigt slarvigt och jag var trött och dyblöt av både svätt samt vatten jag försökt svalka mig med. Och Jenny hade räknat heelt fel på mina poäng med typ 30 poäng blev ganska besviken när jag kolla på det men sedan test räknade för det såg mycket mer ut poängen på pappret så fick jag ju något högre. :D Helnöjd! Amanda på Seven vann välförtjänt 1:a rosetten och Lollo på Lilleman kom 2:a, STORT grattis till båda! :D

Andra tävlingen: CR hoppning 60 cm på Errol! På framridningen gasade jag på honom så mycket jag bara kunde i galoppen och sedan desamma när vi skulle hoppa och snacka om att han tog i och tyckte det var hur kul som helst! Sedan skulle jag bara skritta runt på fyrkanten och Lollo på Windy som låg före fattade galopp och skulle hoppa fick Errol fnatt och kastade ut sig i tpy galoppbockning. xD Gash vad kul det var att han blev så glad. :D
Hoppningen gick undan men jag hängde inte riktigt med i alla hopp för det blev lite muppigt och sista kombinationen blev det ett pet på så fick ingen rosett. Besviken hade taggat till rosett faktiskt, men nästa gång då ni felfria och jag ska hjälpa Errol med BÄTTRE sitts! :) För i övrigt blev ingen felfria, alla var skit trötta efter ridlägret! :)

Vill tillbaka redan! Så jäkla roligt de 5 dagarna varit, borde minst varit 14 dagar tycker man. x) Ridlägret får 4,5 av 5 hela! (bara för att det inte finns något ställe där att bada med hästarna där, hihi!)


Haha ingen snygg stil direkt men den ska jag fasike ändra på!! :D  


Sötaste Neon <3
  
 

Jag är med och tävlar om en..

2010-07-03 10:52:27 / 0 kommentarer ..http://showjumper.blogg.se/2010/june/tattinitavling-vinn-valfritt-schabrak-med-m.html#comment


Jag är med och tävlar om en..

2010-07-03 10:38:46 / 0 kommentarer ..(Klicka på bilden för att själv kunna delta!)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0