Flingelingan yohooo!

2010-09-26 15:29:03 / 11 kommentarer ..Idag red jag Flingan tösen. :D Jag körde typ 20 minuter skritt och arbetade henne i det. Men hon ville egentligen bara trava ifrån mig. Skritt är helt klart svåraste gångarten att jobba i, för hästarna hinner "tänka" och hitta på andra saker som Jenny säger. Men stundtals gick hon fint där med! Men sedan när jag börja trava gick hon kanoners kanoner! :D Fast hon flamsa lite med och gå under handen istället (hällre det än övre xd) men det skulle jag också gjort som häst för att mina händer är helt bajsiga, speciellt ytterhanden! Usch vad jag hatar ytterhanden! Ska fasike fixa den... Men iaf blev hon nästan seg efter att ha arbetat massa med skänklarna, kulkul när man får Flingan seg! Hahah. xD

Föresten nu ska jag spela habbo. HAHAHAHAHAH. xD

VOTE for BESÖKSVÄRDA!

2010-09-26 09:45:23 / 0 kommentarer ..Ja, nu har jag valt ut tre stycken bloggar som jag tycker alla tre är värda att bli kallad besöksvärda. Men ni ska få rösta på EN av de här ni tycker ska få platsen som besöksvärd!

1. http://beatricenyberg.blogg.se/
En hästblogg där man får följa ryttaren och hennes hästar, resultat från tävlar, m.m!

2. http://haugenphotos.blogg.se/
Allt-i-ett-blogg kan man nästan kalla denna blogg. Innehåller djur av alla dess slag och humor!

3. http://www.nattstad.se/schalalaaolsson
Också en hästblogg, skriver om hennes hästar, träningar och resultat ifrån tävligar!

Eftersom det kronglade när jag skulle få en "rösträknare" här, så får ni skriva 1,2,3 beroende på vilken av de här bloggarna ni tycker ska få titeln "BESÖKSVÄRD". Men jag kommer inte visa vad ni röstat på. OBS! Man får bara rösta en gång per blogg och bara på EN av bloggarna här!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tillägg:
Vill tacka er som la ner lite tid på å och rekommendera några bloggar -
Emma A
Amanda E
Rebecka B (hade ingen länk till dig!)

Inte så många, men de lilla uppskattas! :D

Figgepigge

2010-09-26 09:12:50 / 2 kommentarer ..
Figge kastrerades i måndags, nu får han gå med en strut på huvudet. Men vår hund är så smart så om han vill slicka på stygnen mellan bena sträcker han så mycket det går på huvudet och skjuter in tratten. Men vi säger nej så det är inte ofta det händer.. Men när han vill göra det brukar han gåiväg, HAHA! xd

Ny mobil att tampas med!

2010-09-24 16:26:14 / 5 kommentarer ..
Sony Ericsson W20i
Ganska rolig med många funktioner och appar! :D Ville ha en touch, men orka lägga alla pengar på de desutom verkar de lite små kongliga även fast jag tycker de är stencoola! x')

Fast jag ville ha en rosa, inte svart.. D: xD

Close up filter

2010-09-24 16:19:46 / 2 kommentarer ..Har fått mitt Canon 1000d guldpaket med lite olika filter och annat. :D Kanon nöjd med det! Här har ni resultat på bilderna:


Behöver inte skaffa macro-objektiv när jag har billiga close up filter. ;) Fast de är lite kluriga att fotografera med.. iaf om man använder autofokus, men manuel fungerar det utmärkt!


Smakprov iaf.. x))

Inte mitt parti i alla fall!

2010-09-23 08:24:30 / 2 kommentarer ..En sak jag fångade upp från SD under valnatten (eller vad det heter).
Jimmie Åkesson: Vi vill hjälpa invandrare på plats i deras land istället!
Sedan säger Sverigedemokraterna: "Vi tänker dra tillbaka svenskafredsstyrkor i Afganistan!"
Jaa... hur blev det med att hjälpa folket på plats?
BESÖKSVÄRD nummer 5'!

2010-09-19 13:45:48 / 5 kommentarer ..
http://juliiialarsson.blogg.se/

Varför? Jo, för att jag är helt förälskad i hennes bilder och sett att redigera på! Det kommer ni också bli när ni kikat in på bloggen.. ;) Desutom skriver hon om sina kaniner, agulity tävlingar med sin hund och bilder på hennes häst x-son! Dock är det så synd att hon inte upptaderar oftare! Annars en KANON fotoblogg! Bör ses för att förstås!

NÄSTA VECKAS BESÖKSVÄRDA - behöver din hjälp!
Nu vill jag att var och en nominerar sin favoritblogg här! Man tyvärr inte nominera någon av bloggarna som redan står som besöksvärda.
Sedan kommer jag av den välja ut de tre bästa som jag sedan låter er rösta på.. Vad sägs som det? ;) Desutom den blogg ni nominerar ska ni skriva lite kortfattat om precis som jag gör med alla bloggar som blir besöksvärda! Uppskattar verkligen allas engagemang om ni lägger ner lite tid på att nominera någon! ♥ 

~ Hundkompisar - Figge & Ubbe ~

2010-09-18 20:07:26 / 7 kommentarer ..Hundbilder till max!~ Canon eos 1000d ~ Canon zoom lens EF-S 55-250mm ~ Photoshop elements 8.0 ~

Vad vill ni läsa?

2010-09-18 15:35:47 / 3 kommentarer ..- Vill ni läsa hur det gick i tisdags på Jonebergs ridlektionen?
- Vill ni läsa om vad vi gjorde och hur det gick på ridningen i onsdags på Jälla?
- Vill ni läsa om Silent Hill och Vampyrer Suger som jag såg igår på vår lilla filmkväll?

Får jag mer än 5 "JA" kommentarer lägger jag ned lite tid på att skriva om det, men om det inte är intressant och någon kanske kommer slänga in en kommentar om det så orkar jag inte, hihi. Inte nu i alla fall, hah! ;)

Har varit ute och fotograferat Ubbe och Figge, kommer kanske komma upp bilder på dem. Alltså jag sitter och skrattar av bilderna för de är så knäppa. xD
Vill ni se bilderna? ;)

Föresten jag har beställt hem "guldpaket för Canon 1000d"! :D
Ingår följande:
UV-filter
Motljusskydd
Trådutlösare JJC
Close up +4
Close up +10
Starfilter 8x

Ser framemot när de kommer!! :D

Har massa kul och skriva..!

2010-09-16 19:18:55 / 3 kommentarer ....men hinner inte just nu, har verkligen MASSOR! D: Kommer säkert glömma det, men men. x)
Iaf håller jag på och plocka på mig prylar på http://www.tvspelsweb.se/ suverän sida för alla olika kamera tillbehör man kan tänka sig! :D


Mammaaaa? *blink , blink*

_____________________________

Måste bara tilläga mitt och Annas påhittade skämt som ÄGER:
Vad heter Obamas mamma?
O'MAMA
HAHAHHAA, så jävla bra.. not.

Calypso

2010-09-13 18:24:03 / 4 kommentarer ..Bild på Calypso som jag red förra onsdagen, bilden är tagen från Jälladagen!
Vill rida Calypso igen... x)


- Canon eos 1000d - photoshop elements 8.0 -

HEJ STINKANDE BONDE !

2010-09-13 17:08:02 / 1 kommentarer ..Yes nu är jag en fulländad stinkande bonde, huhu! Fy fan vad man stinker efter ett besök i ladugården även fast jag fick låna en super het blå overall! Så skulle vi till och leda jätte söta men hel tokiga kalvar! O'momma säger jag bara vår första kalv var som Bambie på hal is och alla bena låg typ utsträckta på golvet.. såg brutalt ut. Sen när den skulle gå så for den iväg som ett skott! Vår andra kalv vi skulle leda den var ÖVERALLT! Den bockade desutom en himla massa och shit vad jag garva.. Helt sjukt det måste sätt ut! Trodde det skulle vara himlans tråkigt, men gud vad kul det var och helt CRAZY kalvarna var ju precis över allt! Jag och Martin som var i min grupp var nog svättigast av alla tror jag.. xD Huhu, snart ska jag duscha så jag slipper stinka så förvääärligt!

Dryga annonser..

2010-09-13 08:49:06 / 3 kommentarer ..Tittar igenom annonser på bukefalos på kategorin "medryttare sökes".
Och det är hur många som helst som skriver "Du ska komma en dag i veckan.. du ska även fodra och sköta utsläpp den dagen.. blablabla det blir 500kr/mån !" Ska man betala för att hjälpa någon? Som de flesta säger; då är man inte ute efter hjälp, bara efter pengar! Jag skulle aaldrig betala för att komma en dag i veckan och samtidigt fodra och sköta utsläpp, därimot kan jag förstå om en vill ha hjälp fler gånger i veckan och man kanske ibland kan hjälpa till och betala lite stallhyra, tex. Men en riktigt bra medryttare ska inte behöva betala för den gör ett enormt arbete med hästen! Och de som begär så mycket betalt brukar alltid visa sig i slutänden att de är av den oseriösa typen!

Sen var det i en annons där det stod "av ponnytyp och är 1,54 cm".. (1 centimeter och 54 milimeter) HAHAHA, ibland kan jag också göra sådanna fel, men man ska väll ändå kolla igenom annonsen innan man lägger in den? xD

Sedan tycker jag det är jobbigt när folk skriver typ en ENDA rad när de letar medryttare.. Hur tusan ska de få en medryttare att intresseras då? Ju längre text destå engagerad verkar du att verkligen hitta en seriös och hjälpsam medryttare. 

Tänkte ge tips på vad vi medryttare vill läsa i en annons:
• Lite "obligatoriska" uppgifter - Namn, Ras, kön, ålder, typ av häst, mankhöjd, etc.
• Hästens inriktning och vad den går för och hur den är.. (Het, pigg, seg, lat.. blir den piggare eller segare vid olika tillfällen?)
• Kan hästen ridas av alla? Behöver den någon speciell ryttare? Mjuk och stadig?
• Skriver du ruttinerad ryttare - vad betyder det för dig? En som kan rida piaff eller en som bara vet vad den håller på med? (antal år en ryttare ridit?)
• Vilka krav finns på medryttaren? Åldersgräns? Ska den vara insatt i något speciellt?
• Får den tävla och träna hästen för någon tränare?
• Ingår det mer än och bara rida, tex stallsysslor?
• Vart står hästen? (ett + är om du skriver hur bussförbindelserna är!)
• Om du nu måste ta betalt skriv varför.
• Viktigaste av allt för att medryttaren sedan ska kunna kontakta dig är kontaktuppgifterna!

En liten mall ifall du har svårt och skriva en annons.. :) Och glöm inte checka så det inte blir pinsamma misstag som där uppe!

BESÖKVÄRD nr 4'

2010-09-12 11:03:13 / 2 kommentarer ..
Linnéa Kjellberg
http://horseandphoto.blogg.se/

Blir denna veckas besökvärda! :) Tack vare hennes tjusiga blogg och hennes "lättsamma" sätt och skriva på. Så finns det en gnutta humor i de mesta! Bjuds även på riktigt tjusiga bilder och mycket häst! Så därför har jag valt henne som besöksvärd nummer 4! :) Besök!Figge ~ Dvärgpudel ~ 2009 ~ Hane

2010-09-12 08:31:12 / 5 kommentarer ..Bjuder på massa bilder på mitt afrokrulltroll Spiggidiggis - som han så fint kallas ! - :D


Hästbilder från kameran!

2010-09-10 21:01:29 / 7 kommentarer ..Överfört massa bilder.. därför är jag i farten och laddar upp, hihi! :D
Föresten imorgon är det Jälladagen, samt att morbror fyller gämt! :) Plus att det är 11 SEPTEMBER.. :o

(Klickbara bilder!)GLÖM INTE KOMMENTERA :* <3

Errol + kaninhoppning !

2010-09-10 20:54:32 / 1 kommentarer ..Hihi, här kommer lite bilder från i tisdags.. lite sent men ändå! :D


Jag diggar min urläckra min på detta foto ovanför.. xD


Yepp sämst sitts på den här bilden , men vafan jag lär mig snart.. xD Errol hoppar iaf minihindret! :)

Sen en söt bild på Happy & Felicia!

FILMMM!!!

2010-09-10 18:58:34 / 1 kommentarer ..Måste se på film snart.. Jag har inte gjort det på hela veckan! :O
I varje fall planerar Jenny.E och jag en skräckfilmkväll, woho! Ska titta igenom några riktiga rysare, hihi - GILLAS!
Några av de jag vill se:
Silent Hill
Pulse
Rec

Pet Sematary
Blair Witch project

Upptadering!

2010-09-08 16:50:09 / 3 kommentarer ..Har inte bloggat mycket ser jag.. Skäms på mig! ;)
Iaf..

Måndag: Stack till Bollan efter skolan tillsammans med Jenny.E som sköter Vimsen medan ägaren är borta..
Börja med att jag skulle skritta fram så kändes det heelt knas och att hon verkligen inte gick som hon brukar, kändes som hon "hoppade upp" lite med bakbena typ.. haha, svårt och förklara.. men fel kändes det! ^^ Så blev ingen ridtur för lilla Bolli.. Men jag kände inge fel på hovarna riktigt (men jag är sämst på det där.. tss). Men orent gick hon, det konstaterade Lollo senare.. Men hoppas det blir bra med lilla damens ben snart.. :)

Tisdag:
MIN CANON EOS 1000D KOM HEM! :D
Desutom hade de typ "reparerat" hela, inte bara det där "kortet" i den som var trasig.. (Kanske för att de tog sådan tid?) Den är iaf upptaderad nu! ;)

Red sedan i ridgruppen på Joneberg, skit rolig lektion tyckte jag det var! :D Fick ErrolPerrol så körde vi bäbishoppning men gud vad kul det är och gasa och galopera, men typ direkt efteråt alla hinder är hoppade så DÖÖR han på sekunden. xD Men det var en riktigt lyckad lektion för Jenny Rosqvist!

Onsdag: Inriktningsdagen för mig på Jälla! Fick rida en mysig häst vid namn Calypso, gillade honom verkligen! :D
Vi fick rida som ut en bit till deras sommarhage så hade vi en lektion i deras enorma sommarhage (dock inte i hela, haha!) Mycket ställa och böja, tycker det är ganska bra att de börjar från grunden verkligen för jag är så ENOORMT ovan vid de här typen av hästarna. De är verkligen "perfekta" lektions hästar, anpassar sig efter den ovane och kan ridas hur fint som hällst av den vane! Tyckte det var mysigt, kul och framför allt lärorikt! Tror jag ska sattsa på och försöka få rida Calypso mera.. Hihi!
Sedan fick jag "visitera" en charmig häst vid namn Timothy Boy (stavning?) även känd under namnet Bengan, han var jätte sööt! x)

Sen ska jag kanske iväg och kolla på min ex.grupp.. om det inte regnar tror jag. :D

Rörig blogg!

2010-09-05 21:12:17 / 8 kommentarer ..Som ni kan se ser bloggen inte särskillt lik sig ut.. hoho, den har fått FÄRG! Tröttnade på eviga bruna..
Men den är långt ifrån klar, har massa å göra innan den är helt färdig så den kommer se ganska rörig ut.. Men ni får ändå gärna säga vad ni tycker om den? Godkänd eller kanske icke godkänd? ;)

Sedan planerar jag att kanske ha en tävling som går ut på att vinna en heeel renovering på sin blogg värd ca 110 kronor. Då ingår allt och verkligen full service! Då ska jag försöka fixa så att man får PRECIS som man vill! (Fast med vissa men..) Men ändå, låter det som en bra idé? Skulle någon vilja delta isånna fall?
(Renoveringen blir 110% bättre än ifall jag bara skulle "hjälpa" någon med sin blogg!)

Bollan besöker Joneberg!

2010-09-05 14:38:50 / 0 kommentarer ..Igår var Bollan, syrran och jag till Joneberg.. :) Orkar inte gå in på min idiotiska väg dit.. men den gick i alla fall på "stora vägen", haha.. Men på hemvägen var jag smart nog att hitta en bra väg bredvid i utkanten av åkern!

När vi kom dit var Bollan ganska tittid och vääldigt springig (och ganska tittid för det var mycket nytt som hon var nyfiken på)! Skulle försöka få henne i min "egna" takt, men då typ "dog" hon lite istället. Då sa Jenny att det antagligen Bollans två knep först springa på och när det inte funkar dö, för att komma undan arbete. Men sedan gick det på och vi fick testa på gummisnodd också och ligga på volt och då gick det SKIT bra.. tyckte jag! Fast jag arbetar helt fel med mina händer, alltså typ "tvärtom" om man säger så.. Hård på inner och mjuk på ytter och det ska vara tvärtom.. Men ju mer vi arbetade destå bättre tyckte jag det gick med det (fast ibland kom det tillbaka), men nu vet jag vad jag ska arbeta på.. För när det gick rätt då gick hon jätte fint med form och allt, till och med galoppen.. dock ej heela tiden, men hon gjorde det och det har hon aldrig gjort! :D Måste säga att det var en makalöst lärorik lektion! Men Bollan var helt slut efter underlaget, nya miljön och allt. 
Små svättig och flåsig var hon så det var bra att vi skrittade hem sedan.. :)

Sedan så ska Jenny.E hjälpa till och rida Vimsen (en islänning) som står på Örnbergs medan hon som rider honom reser bort (tror jag?) så då får Bollan och jag lite ridsällskap. :D Ska se om jag inte skulle kunna rida henne imorgon.. :)

Tack Julia för tipset om det där med att det skulle hämna i utkast, rätt! Haha, dåliga jag e som inte såg det.. xD

Bloggtävling!

2010-09-05 08:44:19 / 2 kommentarer ..SUUUR!

2010-09-05 08:29:13 / 2 kommentarer ..Jag skrev ett långt inlägg om går dagen när jag red Bollan , men nu orkar jag fan inte skriva om det när datorn dampa loss! D'': Kanske gör det någon annan dag.. men inte nu så sur som jag vart! SKIIIIIIIIT! xD >:(

Jonebergs gård!

2010-09-04 10:20:43 / 7 kommentarer ..Bilder från i onsdags när jag fotografera min ex grupp. x) Tyckte alla var skit duktiga! :)
Fick fotografera med Anna's systemare, Canon eos 40d!

Raggae spanar in lektionen.. :)

Platon posar lite för kameran. ;)

Windy var riktigt flörtig mot Seven.. :)

Lovers - Seven & Windy

EN RIDLEKTION PÅ JONEBERG

Mysak kan om han vill..!

Söta små Elina & Lina !


Vem kan gissa att den här hästen är 30 bast? :)
Laiza och Anna..

Matilda & Flingan - såg jätte fina ut! (Fast det gjorde alla... hihi!)Bilden på nordsvensken gick det inte och skriva under, men det är i alla fall Jenny och Errol! :)
Om ni som rider vill ha bilderna är det bara och kopiera.. men glöm inte att skriva länk till min blogg om ni skulle lägga upp det någonannanstans. :) Men vill ni ha fler bilder så är det bara o mejla!

Bylowa ox

2010-09-03 06:48:31 / 0 kommentarer ..Red Bollan idag barbacka på volten.. Jenny Eriksson följde med och tittade. :)
Tyckte Bollan kändes riktigt fiiin, det var inte mycket vi gjorde men de vi gjorde vart jag nöjd över! :D
Att rida Bollan och hästarna på Joneberg de känns så lätt.. men när jag kommer till Jälla är jag dålig i ALLT när det kommer till häst... Allt känns konstigt och helt fel (när jag rider), känner mig som den fulaste ryttaren i världen.. Men jag lär mig väll snart hoppas jag.. Men jag är sjukt ovan och rida stora och lite grova hästar med steeg!

Bildlöst inlägg.. men när kameran kommer och/eller Anna panna skickar över lite bilder så då kommer de! :D

BESÖKVÄRD Nummer 3'

2010-09-02 08:36:27 / 4 kommentarer ..HAHAHAHA, jag sitter och garvar igäl mig åt den är bloggen! xD Så sjuuuuukt rolig typ parodi på "kändaponnyryttare och deras bloggar" typ. xD Älskar speciellt "Hot OR not", måste läsas!

http://ridsportlol.blogg.se/

Endast besökvärd för att den är så sjukt rolig, ända gången jag suttit hemma själv framför datan och stor garvat. xD HAHAHA.

RIDNING + KAMERA

2010-09-01 21:48:33 / 0 kommentarer ..T I S D A G
Bytt grupp så rider i tisdagsgruppen, fick rida Reagge.. Wohoo, tänkte jag och hade bara i huvudet att jag skulle ramla av. xD Men tyckte det gick OK gämfört med förra gången, jag travade ju i alla fall hela tiden (förutom när jag fick håll. xD). Men usch vad svårt det var till en början för jag typ satt lättsitts (1 meter upp i luften) sen red jag inte utan försökte bara att sitta lätt på Reagge med VÄRLDENS steg, så han typ började skritta ibland så jag åkte fram på halsen. xD Haha, men mot slutet fick jag till det.. Duktig Hillevi! ;)

O N S D A G
Inriktningsdagen, var i stallet Oxkällan hela dagen. Gjorde massa grundläggande saker.. Var väll sådär. Jällastallet slår tyvärr inte Joneberg.. ännu, tyvärr. Jag fick rida en häst vid namn Ellen, inte min typ av häst riktigt.. men jag lär mig säkert rida henne. :) Så jäkla ovan och rida stora hästar.. alla har så konstigt steg, säger jag som är van och rida försmå ponnyer. xD Ridlektionen var väll sådär, men de blir säkert bättre.. ju bättre vi blir, haha. :)

Sen fotade jag min ex grupp lite.. med Annas kamera.
Och nyheter om min kamera: DEKLAMATION SÅ DEN ÄR PÅ LAGNING NU OCH DET KOMMER ANTAGLIGEN BARA KOSTA FRAKTEN....... WIIIIIIIIIIIIIIIII! *HAPPYFACE*

Föresten ska rida Bollan för Jenny på lördag, skojsigt! :D
+ att imorgon ska jag rida Bollan barbacka ut tror jag och Jenny.E följer meee. :)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0