Home Sweet Home!

2011-01-31 14:13:02 / 4 kommentarer ..Hemma nu! Ganska skönt.. Men det har varit så otroligt roligt, så jag saknar det lite faktiskt.. <3 Föresten sitter å saknar allt å alla jusst nu. Förutom min hund som sitter.. eller står i mitt knä.. Vilket han gjort i en timme nu och bara stirrar ut genom fönstret. Att han inte tröttnar, pysykovovve. Undrar vad tusan han tittar på..

Nejmen det har varit skitskojjigt och jag tycker Oxkällan (stallet jag hade stalltjänst på) teamet, jobbat skit bra! :)
Det blev inte så mycket upptaderingar som jag trodde under veckan.. Men a, gjorde lite annat. :) Men nu tänkte jag bjuda på liite bilder! :D

Jusste, igår när jag skulle leda ut Revolt (fölet/åringen) till hagen var han crazzzzyyy. Brallade lite i boxen först. Sedan när jag ledde honom gick han fiiint och plötsligt bara han kastar sig fram och tokbockar, haha. Sedan lugna han sig men då typ snubbla jag på mig själv och han börjar tokbocka igen och jag hamnar lite fel så han lyckas typ kicka till min häl eller något.. skummt, haha. Muppheeeest. <3

Första stalltjänstveckan jag gjorde tyckte jag var jobbig, mycket information och man hade inte kommit in i rutinerna riktigt, men denna veckan flöt på sjukt bra! :D


Lampans (Bright Lights) öga :)


Brittney & Ragge


Lite av Oxkällan.. :)


Ragge & Amanda (:Jenny & Cajsa :D

Liten bit av ridhuset och rasthagarna (:


Calypsooo gubben :D Älskar bilden, haha.. han var så söööt ju. Dock ser han skit fet ut AHAH.


Cortina ((:


Bebben Tanja :D


Adiina !


Bengan !

Äsch, det får bli alla bilder för idag.. kommer fler. På elevhemmet bland annat ;))

GÄSTBLOGGARE nr 2 - JENNY ERIKSSON

2011-01-26 18:07:29 / 1 kommentarer ..Yes, min andra gästbloggare, JENNY ERKISSON WOOHO. eheheh, allt detta skrevs igår. Men publiceras idag. ;)

Namn?
Jaaa.. eh Je ehehe nny Eriksson ehehehehe (typ skrattar tyst + flåsar = påminner lite om en snuskgubbe)
AHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA (hon får skrattutbrott) ..Du noterar verkligen allt, eheheh.

Ålder?
17 bast ehehehhe. hihi. Bäst att jag håller käften i fortsättningen eheheh (har skit svårt att hålla sig för skratt) AHAH

Vad gör du om dagarna?
(tystnad) AHAHAHHAHAHHA (får skrattutbrott .. igen) AHH AHAH
(hon samlar sig) Typ rider... stallet... TV'N .. datorn , typ kompisar. AHAHAHAHH och så mina låtsas vänner, skoja bara. SOM BOR I MITT HUVUD, nää skoja.

Har du några djur?
Treee katter, två kaniner och ett marsvin. (..inget skratt, hmm)

Vart bor du i vårt avlånga land?
Österbybruk - hålan som gud glömde (låter över dramatisk + lite fniss)

Beskriv dig själv om TRE ord..
FUL, FET eheh , tråkig

Varför så negativa ord?
Jag ärr som jag ärr (låter lite turkig på rösten) EHEHEH. (skratt anfall igen)

Varför häst på Jälla?
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh ehehehhe eeeeeeeeeeeeeeh (låter som en jeekla bil) eeeeeeeh. För aaaaaaaaaaaaaatt jag vill hålla på med hästar hahahheheheh.

Jenny har ordet...
Hillevi har precis stuckit iväg för att kvällsfodra såå jag tänkte skriva lite här, hehe. :) Inte för att jag kommer på att skriva någonting egentligen, men.. Igår fick jag höra någonting som jag aldrig hört någon människa utropa tidigare.. VÅR DÖRR BLIR VÅLDTAGEN!! Och ni kan väl gissa vem som sa det? Joo Hillut. Jag tror FAKTISKT människan har något fuffens för sig.. Skulle fan inte förvåna mig om hon "röker på"... HAHAHAHAHAHAHAHAA! xD Aja, kom inte direkt på något speciellt att skriva så det här lilla får räcka.. ska ut till ridhuset snart och kolla på hoppträning (tror jag det var..) med Hillevi när hon kommer tbx. :)


Glitter och glamor på elevhemmet vi bor!

2011-01-25 09:46:52 / 5 kommentarer ..


...eller något. :) Upptaderade ingenting igår eftersom jag satt och titta på skräckfilmen Chucky - Väldigt udda skräckfilm, gammal men ser ut som om den vore inspelad på 2000-talet. Knasig och ganska rolig för att att den är så knäppt uttänkt. Man undrar nästan vad som försegår i huvudet på de som skapat filmen. Ahahah, men I LIKE IT. (Ska nog se nästa film av Chucky idag)

Å sedan satt jag och chattade med galna Jenny.G
på msn och som sedan skickade ner en att antasta vår dörr.. Hur? Hon har hemlig kontakt med en på elevhemmet, HAHA. Tur att vi hade låst dörren, hihihi. Men kul var det, ehehh.

Men ni kanske undrar vad vi hade för oss igår på stalltjänsten? :)
Joo, vi började 15:30 och hade som ett litet stallmöte, alla hästarna var redan intagna, wiho!
Vi blev tilldelade ansvarshästar. Jag fick Twice (skolans), Amadei (privathäst - stallschefens), Revolt (skolans hingstföl/åring). Så skulle vi visitera/tempa hästarna. Ååh jag är kär i Twice sådan söt liten 3 åring. Han var väldigt förtjust i och stå och nosa mig i ansiktet och på min mössa, typ hela tiden. x) Mysmys.

Sedan har vi en chafför i stalltjänst gänget också så vi får frii skjuss upp och ned till oxkällan, så vi slipper knata, niiiiciiigt!

Slänger upp lite vad som vi gjorde och hända idag morse också... hoppas ni orkar läsa, HAHA.

Börja med och stiga upp kvart över 5, ungefär (stalltjänsten börja 06:00). Men eftersom vi slapp knalla upp dit kunde vi ligga liite längre (tar 14 minuter enligt min tidtagare på mobilen att gå dit - i normal tempo för mig)

Sen hände liiite dramatik när otåliga fölen skulle ut, hahah. Jag fick leda Revolt och skulle gå sist. Först ut kom Rebell som smällde i något så han blev rädd (no big deal), sedan kasta sig Bella Donna ut boxen utan att Jenny hann med och Revolt fjanta runt för att hans kompisar gick, men tyckte han ändå skötte sig skapligt. Fölen/åringarna är väldigt väldigt snälla och välhanterade, men med världens lägsta tålamod, haha. Men de är så söta såå. :)

...Jag "skolkade" desutom från matten idag, jag vet jag vet.. Men BARA idag. Ska gå alla andra dagar. Men jag orkade bara inte idag. :) hihi.

Sedan har man ju fått reda på den tragiska och väldigtväldigt sorliga nyheten om att Fidde har gått bort och lämnat Jonebergsgård och oss :'( Men springer förhoppningsvis runt på någon grön äng i Trappalanda <3 Har ingen bild på den lilla söta fuxen på den här datorn. :(

Det här tycker jag e coolt..

2011-01-23 17:16:09 / 4 kommentarer ..Packa packaaa..

2011-01-23 16:49:43 / 1 kommentarer ..


... till stallveeeeckan :D Ska bli nice å komma bort ifrån familjen ett tag, hahah. Inget illa menat, men för omväxlingen skull.... hihi. Kommer dock sakna mina djurbäbiiisar :< 

Ganska onödigt inlägg men aaaa HAHHAHAHAH HOHOOOHH EHEHEHEHEHE. Ska tvinga Jenny.E gästblogga också, HAH.


Grattis Moffa! :D

2011-01-22 11:20:57 / 4 kommentarer ..


Planer för dagen är att fira morfar som fyller år <3

Och hjälpa Thejrockkitten och (kanske iliekrainbows) med deras bloggar (mina kompisars o'vackra bloggar) :) Muhahah.. Å samtidigt försöka att reda upp min egna blogg.. (Y)


Errol + Alunda stallvirus

2011-01-21 16:27:06 / 1 kommentarer ..Igår red jag Errolperrol på joneberg, väldigt kul och lärorikt! Jobba mycket på handställing och att man ska vara rörlig i handen, etc. Fick även rida med rispö mellan tummarna och idag har jag ont bara för det, haha. Väldigt effetivt när jag nu börjat att typ rida jätte konstigt med händerna som ni må sett på några Bollan bilder. Riktig OLAT! Men även om jag dog 10 minuter innan lektionen slutade så tyckte jag det gick bra.. Alltså, de må nog inte sett bra ut, men de kändes bra. Å jag är nöjd över att det åtminstonde KÄNDES bra, hahah. :) ..Var lixom ett tag sedan som de kändes bra, tss.

Sen är det väldigt väldigt tragiskt och hemkt att det är något bajsprutt virus som har drabbat Alunda stallen.. Å Joneberg tycks ha drabbats värst! :'( Vissa hästar får bara hög feber - 40 grader, och sedan går det över medan andra vägrar äta och vill lägga sig ned och är på Ultuna bara för det! Så taskigt att bästa stallet typ har drabbats värst! Grr, och ingen tycks veta vad det är för något virus - veterinärer eller forskare. Blir "intressant" att få reda på.. :/ Håller alla fingrar och tår att hästarna som e sjuka klarar sig! :(

Har fixat "tre olika utrustningar" till stallet jag är, så har nu INTE samma kläder på något av stallen, Jälla (där har jag egenuppsättning sedan hösten, skor, hjälm, etc) Örnbergs och JBG (även skor och hjälm olika samt allt annat).

Skit ful... BLOGG

2011-01-20 17:18:52 / 1 kommentarer ..Hahaha, jag tycker mig blogg är fulare än FULAST. Men jag har idétorka och kommer inte med något bättre.. så att aa.. Så är den ju bara 50% klar.. :p

Nästa vecka har jag iaf stallvecka på Jälla älla ällaa ee eee e e e e.. Ska ta med kameran och min laptop och upptadera under veckan vad som händer och vad man får göra. :D Låter det som en bra idé? Haha.. mmm, ni är väldigt tystlåtna mina besökare. :p

Dag 17 – Mitt favoritminne

2011-01-20 15:41:23 / 0 kommentarer ..Hahahah "favorit"... hmm.

Ridlägret 2009 på Joneberg när vi skulle rida ut och äta ute, haha. Jenny.R (ridläraren) red först på Flingan, jag efter på Milko sen kom Mirre på Mysak, Matilda på Errol och sedan kom Lilleman, Laisa och alla B-ponnyerna. 
Jag satt typ med långa tyglar och bara åkte med å njöt. Men när vi kom förbi en kohage (vi red i ett digesspår vid en åker) började kossorna att springa och någon kalv reste sig så en hel gran börja skaka och BRAK så bara kastar sig Milko iväg i världens galopp och jag tappar stigbyglarna och håller i mig för kung och fosterland i sadeln, haha.
De som hade hänt var att Errol - "stora tuffa nordsvensken", hade blivit rädd för granen som börjat skaka och hade typ galoppera ut ifrån ledet i sidleds å Matilda som inte hängde med hade hänkt på sidan tills hon ramla av så Errol stack iväg utan ryttare å fick med sig Milko och Mysak. Tillslut efter ett tag så tänkte: "Vafan håller hästen på med?" Eftersom de ända jag såg var lixom framåt, jag såg inte att Mysak och Errol följde med. Haha, å man blir lite förvirrad när man först sitter på hästen men är på Hawaii i tankarna (men nu vet jag bättre, haha) och POFF har man nocontroll på hästen i full-race-galopp. Så helt plötsligt efter 10 meter, eller något fick jag för mig att jag måste bromsa honom så jag släppte sadeln och satt med i världens galopp utan stigbyglar och drog och drog utan att han lyssna. Å jag fattade inte alls varför han inte lyssnade så tillslut så tänkte jag : "Det är något fel, å jag vill inte vara kvar.. jag kan inte vara kvar", typ. Så jag slöt ögonen och vickade mig lite åt sidan så jag gjorde magplask på hård jord med huvudet först. Tur att jag hade skärm på hjälmen, annars vet jag aldrig vad som hade hänt med glasögonen (Y). Resultatet blev iaf ett vackert stoort blåmärke på magen, bet mig i läppen när jag landa, revor över hela kroppen och typ stukad fot (iaf var den rund som en boll). Så hade även Mirre hoppat av Mysak när Milko börjat sparka bakut så hon låg en bit ifrån mig. Sen fick vi hämta hästarna en mil bort där de stod å beta som om ingenting hade hänt. Tycker det är ganska kul och återberätta, för man blev ganska omskakad efteråt å Jenny ridläraren hade haft hjärtat stått en meter utanför kroppen på, HAHA.  


UNDERBAR HÄST!

2011-01-19 17:41:13 / 1 kommentarer ..Red nog en av de underbarare hästar jag suttit på idag, PIKEA. Alltså hon var inte klockren, men hon kändes riktigt bra att sitta på! Lite udda häst.. Orkar inte skriva mer än att om de hade varit en provridning för att köpa häst hade jag köpt henne DIREKT. <3

..Är inte på blogghumör som de kanske syns, haha. Men jag kan säga att det var en RIKTIGT underbar häst!

Snabbförklaring: Red henne i skolan på lektion.

Dag 16 – Mina rädslor

2011-01-19 17:11:37 / 0 kommentarer ..


Orkar inte dra en stor förklaring om mina räddslor men aa.. här har ni dem:

- Sjukhus, hahaha!
- Att skada mig så jag blir förlamad 
- Höjder
- Karuseller
- Clowner ..tsss skoja bara.
-  Vara ensam hemma (eller iaf.. ibland, ibland inte)
- Skräckfilmer som e verklighetstrogna och påstås vara sanna, hahah.


Dag 14 – Min favoritplats

2011-01-18 16:47:47 / 0 kommentarer ..
Har nog ingen "favorit plats" men top tre fyra just nu är -
1.
Stallet - Såfort man kommer till stallet känns det mysigt, även om man blir överkörd av en häst, de händer iaf något varje dag!
2. My home - Ett ställe där jag kan gå i otvättat hår och långkalsonger utan att behöva skämmas. Vart längtar man när man är borta, jo hem.. (:
3. Sängen - Ibland är det verkligen den bästa platsen på jorden <3
4. Norge (och varma länder) - Klart som fasike! Jag gillar Sverige men det känns som om jag sett allt som är värt att se.

Nockad och påsprungen !

2011-01-17 19:17:39 / 1 kommentarer ..Gjorde lite men hände mycket! Gick till stallet direkt med skolkläder.. vitjacka och vanliga skor för att mocka skit, haha. Riiktiga stallkläder säger jag bara! Men jag orkade inte gå fram och tillbaka hemifrån så jag hoppade av hållplatsen vid stallet.. Aa, mockade och pysslade då. Sedan skulle Bolliboll in hästarna var ganska tokiga när jag kom... Var ju vid insläppstiden så de förvänta nog att jag skulle släppa dem, men så var det inte.. Å jag vet vad Nova fick för sig men hon sprang rakt på mig och nockade mig, hahah.. Men det gjorde ont.. hästhuvud emot mitt huvud, aotch. Sedan till Bollan då.. lyckades få ut henne, men hon var också tokig och hettsig. Hon bara skulle dra på när jag ledde henne å när jag stoppade henne blev hon sur och slänge och hoppa lite sedan skulle jag vända henne runt eftersom hon gick på före mig och då typ ramlar jag, HAHA. Å Bollan får ryck och ser sin chans och bara sticker iväg. I typ tre sekunder blev jag orolig att hon skulle springa på mig men på något vis så hoppar hon över mina ben, HAHA. Som tur var hade jag lämnat ena repet spärrat (typ stänger av vägen upp till stallet) så hon kom inte ända upp till stallet å när hon upptäckte det vända hon sig om och bara stirrade på mig med svansen som en fana och med världens sötaste "arabuttryck". Ser ut som om hon funderar över att springa ifrån mig. Å när jag går lite närmare så börjar hon gå men stannar när hon ser att jag stannar å sedan står hon bara fint å låter sig fångas. (: Yep, ett litet äventyr. Red som sagt inte eftersom underlaget e PISS!

Å till folk som säger att de är konstigt att ha hjälm när man hämtar hästarna i hagen, VEM VET HÄSTEN KANSKE KOMMER OCH NOCKAR EN.. allt kan hända, hahah. Har lite smått huvudvärk efter det. :< Får skylla mig själv som sket i hjälmen.

Dag 11 – Mina syskon

2011-01-17 18:47:19 / 1 kommentarer ..Jag har världens roligaste, snällaste, knäppaste, muppigaste, elakaste, dummaste men ändå bästa syrran som finns! Du är den som kan göra mig vansinnigt arg men ändå den som kan få mig att verkligen DÖ av skratt. 
Folk brukar typ säga att vi är varandras motsattser men jag tycker vi ändå är väldigt lika när det kommer till åsikter och speciellt humorn. Å den ända människan jag brukar ha riktiga brottarmatcher med är muppen Matilda, hahah. Å Matilda är nog den ända i hela världen som vet exakt vad hon ska göra för att få mig riktigt irriterad! Kan ju säga att jag också kan vara ganska duktig på å få henne irriterad... hahahah. Men jag kan snacka med Matilda om allting och hon är mina bästavännsyster-någonting. Älskar henne något enormt hur jävlig hon än e <3Sedan har jag en "halvbror/plast/låtsas" eller vad fasike det heter, hahah. Som heter Markuuus. (:

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

2011-01-16 20:40:23 / 0 kommentarer ..Kokosnöt bh och holahola kjol...Vardags typ.

Emma Lundin fyller 170!

2011-01-16 10:47:24 / 1 kommentarer ..


17*, ville bara göra rubriken lite dramatisk. :D

Yeeeees, lilla tönten Emmmaaaaaaaa blir 17, GRATTIIIIIIIIIIIIIIIS! <3
Renoverings arbete pågår..

2011-01-15 21:13:53 / 2 kommentarer ..Yes, rörigare blogg får man leta efter. Bloggen är liiiite under 'konstruktion', blir troligtvis inte klar denna helg då jag har massa läxor och annat.. Men en sålänge, ser det OK ut? (:

Designadinblogg.se

2011-01-15 12:16:25 / 3 kommentarer ..

Är jag den enda människan i världen som inte kan besöka sidan? Grrrr, å jag som skulle göra nytt på bloggen och allt. Men aa, får väll föröka "för hand".

Jenny Eriksson fyller år!

2011-01-15 11:42:35 / 2 kommentarer ..Blir 17 idag, GRATTIIIIIIS TILL HENNEEEE :D <3


Så sjunger vi -

Dag 08 – Ett ögonblick

2011-01-15 11:11:48 / 1 kommentarer ..Hmm, Emma.L tyckte att jag skulle skriva om Järvsöresan med konfan, när vi hade världens roligaste bussresa. Å jusst nu har jag inget bättre och komma med så jag tar det. [;

År 2008
Vi satt i bussen påväg "hem" (till ett ställe där vi bodde i stugor) ifrån järvsöberget, eller vafasen det heter.. Iaf åkte vi skidor där. Vi hade gjort ett stopp vid en affär där man fick handla lite smått och gott. Emma valde någon fanta som hade "rött innehåll" - kommer inte ihåg namnet på den.. Emma påstod iaf att den var riiiktigt good shiet å undra om jag ville smaka å de ville lilla Hille. :] Emma fick den BRILIJANTA idéen att jag skulle få ett smakprov genom korken på fantan. Hmm aa, Emma var smart redan på den tiden... ;) <3 Samtidigt så startade bussen och valde en resa genom den allra guppigaste och slingrigaste väg man kan kunde finna. Emma gav sig inte, hon SKULLE ge Hille ett smakprov så hon började försöktigt närma sig flaskan med korken samtidigt som bussen hoppade och for... 'dramatic music' men under några sekunder blev det inte alls för guppigt och Emma tog chansen att försöka tippa över lite i korken. MEN JUST DÅ for bussen på de största guppet (kändes som om bussen lyftes en aningen) och halva innehållet i Emmas fanta hamna i våra knän och inte en droppe i korken, AHAHHA. Och efter det blev vägen helt rak och en oguppigare väg fick man leta efter! HAHAHA, jag undrar vem som ville straffa oss/Emma.. Men efter det var Emma inte heeelt sig själv hon verkligen ASGARVA hela resan igenom. Hon har ett ganska gällt skratt så tillslut blev hela busen sura och försökte "tysta ner" henne. Men jag hade minst lika roligt för Emma kunde bara inte sluta skratta, tänk dig något som ASGARVAR i drygt 45 minuter utan NÅN STOPP. Någon av mina kompisar till och med filma det, tror inte jag får lägga ut det på bloggen... men den videon kan klassas som en AFV, fast kanske SFV* (Swedens funniest video). Hon har iaf skrattdampanfall på den. xD

Dag 07 – Min bästa vän

2011-01-13 21:24:17 / 3 kommentarer ..Hmm.. vem ska jag välja (a) Haha, nej men jag tycker jag har många bästa vänner.. fast det kanske inte är tillåtet och ha, hihi joooo det är det. Men jag väljer min allra allra bästa vän, Jenny Gustavsson, som redan blivit lite bekant på bloggen efter hennes gästbloggning, haha. Härligare människa får man leta efter! Hon är en sådan person man kan snacka om allt med. (: Måste säga att jag har TUR som har en sådan underbar vänn, hon är rolig, glad, snäll och en person som bryr sig så mycket om andra får man leta efter! Haha mycket hyllningar till lilla Jennie. (: Så har hon ju västa bäääästa humorn ocksåå (yy) En väldigt fin person <3

Hur vi lärde känna varandra: I 6:an, eller något splittrades klassen och jag hamnade i ny klass där lilla trollet Jenny gick.. Tog kanske en termin eller något innan vi började känna varandra och blev kompiisar. Vet, jag är seg på att få kontakt med folk.. jag tar tid, haha. Men jag tror vänskapen "klickade" när Jenny och jag fick arbeta ihop på engelskan och vi satt i ett grupprum och Jenny typ flummade iväg och börja snacka om Elvis, som hon avgudar (a). haha, skoja bara.. eller? Men hon påstod iaf att Elvis inte var död och hade flyttat till månen och en vacker dag skulle han komma tillbaka. Hahahaah.

Bästa minne: Måånga måååånga, men kanske när vi paddla kanot och hon satt mellan Emma och mig å var livrädd HAHAH. Sedan hade vi sjögräs/kanot - krig, haha emot andra kanoter, TIIIDER DEE!

'Relationsstatus': Gifta HAHAHHAHAHHAHHA

Dag 06 – Min dag

2011-01-12 19:40:15 / 1 kommentarer ..Varning, detta är en ganska tråkig dag att läsa om. Lite roligare och uppleva, hah. (:

Miwihihiih, min daaag.. nu ska ni få höra små ungar.. Dr Hille-Snille rusade upp 20 minuter innan bussen skulle gå för att klockan vägrade ringa å hon hade en snäll syrra som väkte henne. Annars brukar hon (föresten byter till jag-form) gå upp en timme i förväg för att kunna lugnt å sansat ta mig an morgonen.. Men idag flög jag upp ur sängen.

Sedan gick jag å ställde mig vid hållplatsen klockan 7 'gäsp'. :p (eller vänta jag böt om från pjamas till vardags å käka frukost, ofc) Så kom bussen. Jag paxade plats åt Emma. Emma kom. Emma förgyllde dagen med sitt enormt LOGISKA påstående, "för att kunna kliva av bussen måste man ha stigit på bussen" . En vis mans (..kvinnas?) ord! Sedan klev jag av vid Jälla efter hmm, 40-45 minuter? Kom iaf 3 kvar för tidigt, i tid alltså...

Jag gick till hygienskåpen för att byta om till stall/ridkläder.. Mitt skåp stinker fortfarande gris.. Ett minne efter ladugårsveckan, wohoo..Dx

Sedan gick jag ett x-antal (en miljon) gånger och kollade i Jennys omklädningsrum om hon hade kommit. Men där satt någon och glodde på mig varje gång jag stack in huvudet, hon måste undrat vad fan jag tittade efter hela tiden, haha.. Men tillslut kom Jenny.

Ja, sedan så gick vi ned till stallet. Först som vanligt, ehehe. Muhah. Så blalblalbalblabla.. Fick vi reda på att vi skulle ha 'teori' på förmiddagen. Lite om hästens foder och matsmältning. Lärorikt, men jag tycker jag borde lyssnat bättre flög in i en liten bubbla och tänkte på annat.. ehehe. Rätt som det är kommer man på sig själv att inte lyssna.. Å missar massa nyttigt, var ganska seg i kolan idag. 
Sedan fick vi välja pollar till eftermiddagen, valde Calypso gybbsen.

Sedan LUNCH och åter till stallet efter, för riiidiiing timeeee. 
Till en början kände jag mig ganska med och det OK, men allt eftersom gick det bara dåligare och dåligare, blev bara seeeeeegare och segare både jag och Calypso haha. Men sen när han kände att han inte hade mig med riktigt blev han jätte pigg... Vi arbata mycket på volt, spåra och lite sådant bjäffs. Slutresultatet blev iaf seg Hille å häst som vaknade när det var 10 minuter kvar.. Orkar faktiskt inte dra upp lektionen och mer om ridningen, haha. 

Sen rykta av, sköta om utrustningen, mocka, sopa och hem!


  

PRECOS Emmas nya ökennamn <3

Dag 04 – Det här åt jag i dag/Dag 05 – Det här saknar jag

2011-01-10 19:15:39 / 2 kommentarer ..Dag 04 – Det här åt jag i dag
Morgon -
Ett glas 3:o, två glas O'boy, fyra "halvor" fääärskt bröd med smör å lauventa mackara på - DE E GREJEER DEE!
Lunch - Skolmat, fjärilspasta med någon grytgrejsemojs till + ett glas mjölk
Mellanmål - 3 halvor av de fäääärska brödet å MER O'BOY! :3
Middag - Har inte ätit middag ännu.. Mäster kocken har inte kommit hem ännu ;) MAMI <3


Dag 05 – Det här saknar jag
Sommaren, helt klart. Fytusan vad jag saknar den.. Hata de kalla bittra vädret D: Vill slippa sätta på mig vargpällsen när jag ska ut. Å färgen, grönt, ljust, blommigt, blått.. Livet är färglöst just nu, vitt, grått... Blä.

Måste medge att jag saknar de 7 dvärgarna också <3 Ett gäng töntar man allt har skojjsiigt med. x) och kan skratta ÅT. :D <3


Bollan

2011-01-10 18:38:44 / 3 kommentarer ..Hatar underlaget för dagen kan jag säga, jävligt halt å stenhårt!


Jag dog när jag såg mig själv på det här fotet, KNUBBIG BÄVER MIN. Men iaf ngn skulle få för sig å kopiera bilden, vill jag inte vara meee. (Ingen får kopiera dock xd)

Jaja, inte den bästa minen här häller... xd

Blablabla..

2011-01-10 10:06:33 / 0 kommentarer ..Ehehehe, är faktiskt inte längre deprimerad över att det är sista dagen på lovet, eller jo det är jag. D:
Jag kan inte se mitt schema från hemma datorn, men vi ska tydligen börja halv 1 varje måndag, WEHOO! Hoppas de inte ändrar på det, men istället får vi inte sovmorgon på torsdag. Blä. Nu har jag sommarlovet och se fram emot. Jusste har anmält mig till jonebergsridläger, första veckan tror jag. :)
Å igår skaffade jag en liten tävlings utrustning på Hööks, för drygt 400 kronor, rabbater, rabatter å ååter rabatter. :) Så nästa gång det är tävling kommer man vara riiiktigt stilig.. ohyes hoho.

Ska snart iväg till Bolliboll å rida lite hade jag tänkt. Verkar vara nice väder för en uteritt, hoppas det inte är glashalt bara. :p


Bilder ifrån i sommras, kusinens kaninuppfödning och deras kissemiss. :)


Dag 03 – Mina föräldrar

2011-01-09 17:06:04 / 0 kommentarer ..Jag borde ha strykt den här från listan, pfft.  
Dom heter Ann å Raimo, HAHAHAH.
Ann - mamma
Raimo - pappa

AHAHHAHHA, eller hur var det?

Smári

2011-01-08 19:55:25 / 3 kommentarer ..Idag har jag följt med Jenny.E å Jossan till deras medryttarhästar och ridit. :D
Så fick jag pröva på en häst som inte ville in, ganska kul om jag får säga det själv, HAHA. Dock skulle jag inte tycka det var kul om jag skulle behöva göra det 24/7 ;) 
Saga (skäcken) sprang runt som en dåre så fort man kom inärheten av henne, vilket hon tyckte var jätte roligt.. Så vi försökte med å omringa - funkade inte ibörjan men efter att jag sprang å smacka på henne en stund tror jag att hon lugna sig å börja tycka det var jobbigt å pullsa i den djupa snön, haha. Så sedan omringa vi henne igen å fick tag på henne. Vet inte hur länge vi höll på men kanske 40 minuter? Men vi var ju tre stycken också, så det hjälpte mycket. :) 

Å sedan red vi ut, jag på Smári (den silversvarta), Jenny på Saga och Jossan på Agaton. :)
Eller först red vi i den översnöade padocken. Jätte mysig å härlig häst! Men testade väldigt i början med å sväga å vrida och galoppera istället för å trava, men när jag börja rida funka de braa å han bråka inte för mycket. :D
Sen ut en mysig sväng, Smári blev typ upprörd när jag tvingade honom stå stilla å se polarna gå hundra meter före, men tillslut fatta han att han fick gå fram när han stod stilla å då lyssnade han bra! :) Gillade hästen väldigt, om jag får säga det själv... hihi jag kanske snor honom å tar hem honom så får han stå i vardagsrummet, hihi. :D
Även om jag inte tycker islänningar e min typ av häst, så kan jag tänka mig å göra ett undantag för Smári. ;)
Väldigt söt ponnii.

Sedan gick vi till paddocken igen å då fick Jenny å Jossan rida lite barbacka så fotograferade jag. :D Jenny skulle promt posa med massa avramlingar, hihi ;) Fast mina kamera händer var inte på hugget :(

Här har vi bilderna -

Dag 02 – Mina ambitioner

2011-01-08 11:11:19 / 1 kommentarer ..Brrrruuuuum... Ambitioner.
- Få så höga betyg jag bara kan, utan att behöva överanstränga mig, haha.
- Utveckla och lära mig mer och mer inom ridningen, speciellt hoppning.
- Börja tävla mer, speciellt dressyr. (Hur nu det ska gå till.. :/)
- Göra en dressyrrunta jag kan vara VÄLDIGT NÖJD över!
- Börja tävla (testa på iaf) och träna mer agility med Figgelunt
- Göra 2011 så bra som möjligt!

:p tråkiga ambitioner, asfasf hihi.

Hitta å redigera två bilder från i sommras på Happy & Cindy - vem längtar inte till sommaren ? D: DÖÖ SNÖ DÖÖ

Dag 01 – Om mig

2011-01-07 12:13:56 / 4 kommentarer ..


Namn: Hillevi (E) Parkkila - E börjar mellan namnet på..
Bor: Uppland, utanför Uppsala
Födelsedag: 17 juni - 94
Längd: 169 cm
Ögonfärg: En jäkla mix av grå/blå/grön haha
Hårfärg: Någon brun (orginal)
Skostorlek: 38-39
Intressen: Hästar, rida, hästar, hundar, fotografera och datorn!
Kamera: Canon eos 1000d
Djur: Piff & Puff (tjocka små marsvins hanar -05) Figge (dvärgpudel hane-09)
Rider: Jonebergsgård och Örnbergs (där min medryttarhäst Bollan står!)

Ehm.. Hur ska jag börja, hehe. :p
Jag heter Hillevi Parkkila, Parkkila eftersom min pappa är finsk och heter så i efternamn så då fick jag också heta det. Fast jag tycker det är jätte fult! Haha! Men jag gillar att jag har TVÅ udda namn, även Hillevi inte börjar bli så udda längre. :< Men förr blev jag typ redad/(mobbad?) för att jag hade ett finskt efternman å så var jag ganska knubbig och oskyldig som liten, ett perfekt mobboffer, HAHA. Å folk typ tror att jag kan finska, jag kan grunderna -
Coira lakakahäte (alltså stavar som det låter eftersom jag inte kan skriva på finska xD) - Hunden bajsar
Laoventa mackara - lördagskorv
Raovta kanki - Järnspett
Mitää - va
Terve - Hej
Kitos - tack

Jaa, jag kan säkerligen föra en förstårlig konversation med någon finne! ;D
Nog babblat om det..

Så svårt och skriva om sig själv för det finns så mycket och säga.. Å man vill få med de "viktigaste" så att säga.. Även om jag suger på det, hah!

DJUR
Jag är väldigt förtjust i djur, dock ej reptiler och spindlar. (Speciellt inte spindlar) jag förstår inte men jag hatar spindlar, de är så äckliga. Alltså sen tror jag att jag gillar alla djur. :D Speciellt hästar och hundar, vilket ni säket redan vet, hoho. Det är jätte mysigt å tillbringa sin tid och sköta om de stora djuren som hästar, vilket jag vill fortsätta göra hela livet. Desutom finns det inget roligare än när det flyter på riktigt bra när man sitter på en häst! Å hundar har jag alltid funnits varmt om hjärta sedan barnsben! Genom hela min uppväxt har jag lixom varit nära djuret fast jag aldrig haft någon egen (förnst nu då). Under någon period mellan 8-14 års åldern bruka jag gå ut med grannarnas hundar och hjälpa rasta och sådant, super kul! Även om det spöregna eller snöa. Fast egentligen förstår jag inte hur folk kan lämna ut sina hundar till barn som de egentligen inte alls känner så bra.. Jag skulle aldrig göra det! Men genom hela livet har jag alltid tjatat om en hund och hela min familj har alltid velat ha en, men det har inte funnits tid. Men plötsligt för näästan ett år sedan fanns det en lucka och vi var ute och letade hund i flera månader! (dock fick jag inte säga det online eller till mina vänner förens vi hade hittat en hund) eftersom det var ganska osäkert att det skulle bli någon hund. Men är så jäkla glad att det blev en hund! Jag har lärt mig massor under denna perioden. Å speciellt att valpperioden är underbarast men den är JOBBIGAST! Eftersom man är tvungen och skena upp mitt i natten för att ta ut valpen och städa undan bajskorven han lagt.

Å sedan maj 2010 är jag medryttare på en underbar liten arabdam vid namn Bollan också! Som har lärt mig enormt mycket! Så har hon ett väldigt personligt humör, känner av hur man själv är. Är jag på ett grinigt humör blir hon grinig, är jag glad är hon! Haha söt häst säger jag bara! Ser fram emot sommaren 2011 och hoppas på å få vara kvar på henne så länge som möjligt, hihi! <3 Och så tror jag aldrig jag skulle få en så fantastisk trevlig ägare till hästen häller! (Har ju hört många som inte gått så bra med ägarna) Så hyllningar till Lollo också! :D Men här tycker jag det funkar kanon å jag trivs riktigt bra!

Alltså jag skulle kunna skriva en jäkla massa mer! HAHA, men orka.. 
Men jag måste ju lägga till att jag looove alla mina päron, syrra, kompisar å annat socialtstöd, livet vore inget utan er! <3
Let's do this thing..

2011-01-06 18:04:57 / 0 kommentarer ..


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Mina ambitioner
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05
– Det här saknar jag
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11
– Mina syskon
Dag 12 – I min handväska (jag har och använder inga handväskor!)
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14
– Min favoritplats
Dag 15 – En av mina största drömmar.. (jag vill faktiskt inte dela med mig av dem hahah!)                    
Dag 16 – Mina rädslor
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag (trååk)
Dag 19 – Detta ångrar jag (pinsamt ämne xD och kännsligt)
Dag 20 – Den här månaden (?)
Dag 21 – En bild jag är nöjd med, varför
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första (första vadå??)


Här går det undan !

2011-01-06 17:02:22 / 0 kommentarer ..En bild tagen när vi kör igenom Alunda (;

Världens bästa syrra ~ MATILDA

2011-01-06 12:01:29 / 1 kommentarer ..Testade bara fotografera porträtt (bilder från i måndags)-
Mitt slutgiltiga svar på porträtt fotografering -
ROLIGT! Kallt som fan. Motvillig "modell". Stalkande ungar. Blött. Dåliga bilder men lite bättre vid redigering! ;)
Söta små åskådare som titta fram å skrek på oss, haha! :)


MIN FÖRSTA GÄSTBLOGGARE ~ Jenny Gustavsson

2011-01-05 20:55:12 / 4 kommentarer ..Hahah en väldigt kort liten flummig intervju innan Jenny fick börja blogga.. (: Skriver allt hon säger bara HAHA, jäkla pratkvarn.

Vad heter du?
Peter.. NEJ DET GÖR JAG INTE! hahahahahaha ahöööööööö HAHAHAH ihii sluta nuuu! Okej, jag heter Jenny. Kalla mig för Jenka babe! Eller som Hillevi kallar mig Jenniie

Ålder?
18 får dricka och allting... NEEEJ SÅ KAN MAN JU INTE SKRIVA! höhöh jag borde nog vara tyst nu... jävla journalist - när kommer det här på tidningen? Vaa? När kommer kommer det i tidningen (hon grymtar som en gris). Men neeej hallå jag är inte ARTON!

Intressen?
(Harklar sig) Sjunga och vara med killar.. AHAHHA jag skämta bara. NEJJE.. Jag älskar och vara med Hillevi, hippi hippi. WOOHO. Sen å vara med kompisar.. (drar ut på orden å fnissar lite + grymtar)

Vad gör du om dagarna?
(Hostar 'pip' mycket) AAAH FRÄSCHT! (hostar lite till) Fan jag har fått något i hallsen.. Oh nu lever jag! (hostar igen) Jag har ingen aning vad jag gör om dagarna.. Chillar, slappar, hänger med vänner.. om dagarna alltså aaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Nej så kan man ju inte skriva. Låter som en fjortis, ChILLAR KATCHIING!
(gör något konstigt med huvudet med burr ljud)

Har du några djur?
Jag har två kaniner å några fiskar... Eller a måånga fiskar. ELLERAAA ELLERAAAAAAA (typ sjunger). Fiiint (låter jätte belåten)

Var i vårt avlånga land bor du?
"VAR I VÅRT AVLOPP BOR DU??"" AHHAHA.. Jag bor några km utanför Hillevi. Ni får inte veta vart jag bor.. för då kanske ni åker hem till mig.. oooh (rapar). Jag gjorde en inne rap, URSÄKTA DÅ!!
(jag typ dör av skratt av den här "intervjun").


Jenny har ordet (OBS - väldigt flumigt och förvirrande fröken Gustavsson upp i dagen)
Hej alla hilles fans! Jenny är namnet! xD Idag har man åkt till hillevi runt 18.30 ;) det första vi gjorde var att sätta på oss termobyxer hahah xD ett otroligt svårt moment Hahha Figge hjälpte till att dra upp byxerna ahhah xD, Hille sa: asså har jag blivit fetare?  Matilda (Hilles syrra) : Nej det var jag som använde dom sist det är därför dom är så små! haha! Sen drog vi iväg med 1 pulka, 1 bob och 1 stjärtlapp! hille knöt fast pulkan i boben och helt plötsligt så går jag och drar både matilda och hillevi! vilka tunga barn man har hahahahah! ;)  Men tillslut så hoppar dom av haha XD sen när vi kom fram till pulkabacken så ringer vi några ungar och frågade om dom ville hänga med dom bara : Nej vi ska lana! ahhah data geeks haha! Sen började vi trampa oss upp mot toppen! jäkla jobbig backe är typ död när man är uppe! ahhah Jag tog pulkan, Hille tog bobben och matilda tog stjärtlappen
!  matilda åkte först men kom inte så lång innan hon åkte av, sen kom jag i fullrulle men sn åkte jag av och sen kom snabb hille på sin kanonkula! hahah Hon åkte fort man hörde henne säkert 15 mil bort..... skulle inte förvåna mig! haha men sen åkte hoon av HA hA HA! ZZD  sen åkte vi igen och  men 3 gången ville hille åka pulka tillsammmans med mig! HAH xD 2 sumo bebisar i pulka hemm ser riktigt sexigt ut! HHAHA Sen åkte vi och Hille baea tjoade i mitt öra - ojoo Jihhahah IHohohohhhooAAA   Vf lutar du för?! , sluta luta!  JAg sa- ................................................... INgenting satt med öppen mun och hörde hille baraa  ooooohoooo  Vf lutaru!  typ hela tiden JAG KAN GÖ INTE SVARA! HÖLL GÖ PÅ ATT KISSA PÅ MIG!!!!! XD hhahahah berättade vf jag lutade när vi hade stannat då jag kunde skratta! haha  Sen kom det några jäklar och tog uppp hela pulka backen vilka tjockisar hahah och dom började typ grilla elr nått! haha  Sen Sista gången vi skulle åka så åkte Matilda och Hillevi tillsammans på Pulkan, dom åkte först och dom skrattade och rammlade , men jag vill säja att dom kom väldigt långt ;) haha sen kom jag ! RAllY  HARRY!  Kungen på berget! haha :D Åkte på bobben höll på att dö! hahah Shit va fort jag åkte, fröknarna parkkila satt och garvade i hjäl sig medans jag satt som en skrämd liten skit uunge med öppen mun :O fy fan va läskigt kul! hahahaha Synd att dom inte filmade! ahhahah XD Sen när jag kom ner så tjoade allehoppa KOM IGEN JENNEY!11 hahha Nerrå haha men dom skrattade haha ;) haha till och med jag :D haha Det var nog dagens höjd punkt ;) haah nu sitter vi här ch glor på datan som trötta, äkliga, snoriga, töstiga och svettiga små prutt ungar tack och hej levepastej från hillevis tjej hahahahhaha XD  /// Jenny Hillevis BBF ;) haha Biffiga bestigaste friendsen ;) ahhaa  Har jag sagt att vi har gift oss?  nygifta! sug på den ni! hahahah Hoppas ni orkade läsa allt    Bajs Bajs Jenny zzD

Klippet nedan

2011-01-03 14:33:53 / 5 kommentarer ....tog jag bort för att ingen mer än jag kunde tydligen se den. :p
Å den skulle ändå inte bli bra om jag skulle ta bort låten "skaka ruuumpa", skulle den bara bli ännå tråkigare. (;
Var bara det jag ville säga.. hihi. :)

Vad gjorde jag idag?

2011-01-02 20:06:47 / 2 kommentarer ......titta på filmen nedan!
Inte för att det är något speciellt alls.. haha. Men ville testa sätta ihop något. (: Men om detta var något av intresse kan jag filma å göra något "avancerare", kanske videoblogga? hahaha. Näää tror inte jag skulle klara av det skulle bara bli pinsamt. :p Men göra någon skojjsigare film där jag berättar lite. ;)

Har inte varit inne på mitt YT-konto på länge
men då såg jag att lite över 400 personer hade sett "Piff firar melodifestivalen på sitt vis", haha, kuligt. :) Sedan kom RIP Milko :/ på andra plants med sina drygt 100 personer.  
Från att ha filmat i drygt 30 minuter korta jag ned å tog bort massa tills det blev 2 minuter, haha!

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0