Hittade ridsällskap!

2011-07-31 22:07:20 / 2 kommentarer ..


Huhuh, sen följde hela konkaronget med till Bollan när jag red ut, fick lite ridsällskap! :D Bollan är så galet rolig ute! Hittar på och tjaffsar men tycker jag hitta mer och mer knappar! :D Desutom hade de klippt gräset vid terränghindrerna så finns en perfekt gräsplätt att rida på nu! Vad är inte mer AWESOME?! :D 


Bollan är så grymt roligt att jag dör! Bästa 20+'arn!

Hurtbullar är vi allihopa, allihopa!

2011-07-31 21:53:09 / 1 kommentarer ..
Idag känner jag mig verkligen som en hurtbulle!
Huhu! Har nämligen cyklat fram och tillbaka från en sjö och samanlagt trampat ihop 2.9 mil på min lilla cykel tillsammans med syrran, John och PECKA! Inte något jag skulle föredra och göra varje dag, men en gång på sommarlovet skadar inte. Haha! Man blev ganska möör om skinkorna kan jag säga!

Vi picknicka lite och badade. Någon i gruppen var väldigt generös och tyckte att jag hade för ovårdad hud så jag skulle gnuggas in i lera, mmmmmyyyyyyyysigt! Eller så tyckte de väll att jag var lite för blek, eller ganska blek i gämförenhet till de andra. HUHU! Här kommer lite 'vattenkonst'-bilder. Har även helt crazy filmer som jag ska fundera på om jag ska lägga upp eller inte. HAHAAH, vi kommer nog bli särstämplade då!


Figge The Movie (II)

2011-07-30 17:08:07 / 5 kommentarer ..


Här kommer min första VideofyMe-video på min lilla bäbispojke!
Edit: HAHA okej, fler som ser den i jäääääätte dålig kvalité? :( Bajs..

Föresten finns det intresse och skulle ni vilja se mig i en videoblogg? Funderat längre på och göra en men har inte tagit mod till mig, eheheheh. :# Eller har ni något annat önskemål på film?


VideofyMe

2011-07-30 16:26:18 / 1 kommentarer ..


Ska börja använda VideofyMe istället för youtube för och ladda upp klipp, väntar på att mitt klipp jag klippte ihop i Windows Live Movie Maker om Figge ska komma upp. Filmat med nya kameran desutom! :D HDHDHD! Eller ja, WLMM (min grymma förkortning av Windows Live Movie Maker!) försämrade kvalitén på mitt klipp ganska regält. :(

Har en fråga till er kära läsare! I vilket program redigerar ni filmer?
Jag har även Adobe premiere Elements 8.0 som är en aaaningen för svårt för mig som inte orkar sitta och lära mig det. Skulle behöva ett bättre men ändå lätt program att redigera i, några tips? :D 


Barbacka!

2011-07-29 17:55:35 / 0 kommentarer ..


Red barbacka på volten idag, tänkte rida ut men litade inte riktigt på min balans så för att se vart jag låg någonstans i min bästa -host- balans körde jag lite på banan.. hihi. Går ju alltid och skritta och trava utan att jag ramlar av om jag rider ut, lite galopp också kanske hahah om inte Bollan blir turboturbo. HUHU.
Bilderna: Lilla till höger försöker korrigera mig själv genom och putta upp mig eller något, HAHA. Den i mitten kan ju tala för sig själv och den till vänster försöker kanelbullen sakta men säkert ta sig ner utan att få "stöt" i fötterna, tror ni hon klara det? Faktiskt, MUHAHA! :)

 
Knashärlig ponni! <3

GissaRyttaren ~ 3#Vinnaren!

2011-07-29 10:25:19 / 2 kommentarer ..


Länken till bilden hittar du här!Deltagare: 3st (SNÅÅÅÅÅÅÅLT!!!)
Antal som gissade rätt: 2st
Vinnaren: John - Johnbs.blogg.se
Rättsvar: Helena Lundbäck (rätt svar ges även om man tog med mellannamnet!)
Vinnst: Ett reklamblogginlägg!

GRATTIIS JOHN! :D


Beroende.

2011-07-28 20:10:31 / 2 kommentarer ..


Mama, tror jag håller på och bli FULLSTÄNDIGT databeroende.. Känns som om jag hamnar här 24/7, nej imorgon ska jag försöka skaffa ett liv. Blir och fara till Bollan som jag inte träffat på en vecka! Kommer antingen rida ut eller sittsträna. Skulle vara bra för både Bollan och mig att sittsträna, fast då måste syster yster följa med.. ;)

Sedan ska jag nog försöka hitta på något med mina vänner som jag inte träffat på hundra år. Håller på och bli en fullkomligt osocial datanörd! eheheheheheheheh. D: OKOK, sååå mycket sitter jag nog inte vid datan.. eller?
Nej nu ska jag sluta häcka här och gör något vättigt.. huhu, chao!#Matilda

2011-07-28 19:39:13 / 5 kommentarer ..


Bilder på Matilda från photoshoot'en! ;)Charles Owen JW eller Jacson WEN sammhetshjälm?

2011-07-28 15:28:06 / 2 kommentarer ..
Jag har som typ resten av "hela" ryttarvärlden
älskat Charles Owen JW, och funderar på att införskaffa en när ekonomin tillåter, men nu när jag kikade in på Jacson hemsidan såg jag denna copycat-modell i billigare varjant! Ska det vara äkta vara eller är Jacson's något att spendera pengarna på? Vad tror ni? Vem är snyggast? 


Kodningstips: Få bloglovin' icon i headern

2011-07-28 14:34:14 / 1 kommentarer ..


Tänkte ta och ge er min favorit kod och visa vad och hur man använder den! :D
Nämligen: <div style="position:absolute; width: 150px; x-index:0; left: 900px; top:340px;"> </div>

Med hjälp av den här koden kan du sätta bilder/text/m.m. PRECIS vart du vill på bloggen!
Följande har jag kunnat göra med denna kod:

Så hur använder du den nu?
Vi säger att du tillexempen vill sätta bloglovin' iconen "prenumenanter" i headern. Såklart kan du använda bilder, text, etc. Låt fantasin flööööda! ;)

1. Kopiera in bloglovin' koden precis innan </div> alltså såhär: <div style="position:absolute; width: 150px; x-index:0; left: 900px; top: 340px;"> SÄTT BLOGLOVIN' KODEN HÄR! </div> (tänk på att byta ut "sätt bloglovin' koden här!" mot din kod, bild, text, eller annat!)

2. Kopiera nu in hela koden i kodmallar, sätt den vart du vill men under <div id="wrapper">

3. Nu kommer det knixiga att få den precis vart du vill ha bloglovin' iconen, bilden, texten, etc.
Med hjälp av left = flyttar bloglovin' iconen, bilden, texten, etc från vänster beror på hur högt tal du använder. Testa byt ut talet left: 900px mot antingen lägre eller högre tal för att få den där du vill ha den, testa dig fram!
För att kunna flytta den högre eller lägre upp ska du använda top, byt ut talet top:340px mot antingen högre eller längre. Högre tal, hamnar iconen, bilden, texten, etc längre ner och motsatsen med lägre tal, alltså högre upp. Testa dig fram! Så man får hålla på och byta olika tal ett par gånger innan man blir nöjd! :)

Om ni inte förstår eller får till det, får ni gärna slänga iväg en kommentar så ska jag försöka hjälpa er. ;) Men glöm då inte bloggadress eller ev. mejl! :)

En till fråga - Skulle ni vilja få fler såna här tips? :)


Photoshoot i skogen!

2011-07-27 19:03:52 / 2 kommentarer ..


Idag fotograferade jag Annapanna & Matilda i skogen, vi utgick inte efter något speciellt tema utan körde lite spontant, haha. Lekte lite med red lipz och körsbär och här har ni lite av resultatet. Avslutade med två nerkladdade modeller, haha!
Gissa Ryttaren - tävlingen del 3!

2011-07-27 17:02:43 / 3 kommentarer ..


Återigen en ny ryttare! :D
Hur går Gissa Ryttaren till? Läs här..
Vem vann förra omgången? Läs här..

Bilden är lånad (skriver sidan när vi har en vinnare!)
Ledtrådar.
- Hennes mellannamn är Birgitta och hon är född 15 mars 1976 i Norrköping.
- Ridintresset har hon ärvt ifrån båda sina föräldrar, fadern red i hopplandslaget och modern i dressyrlandslaget.
- Hon gick till historien när hon 2002 som enda svensk redVM-final.

KOMMENTERA PÅ NUU! :D Glöm inte bort bloggadressen bara! ;)


Har en stor hästblogg ansvar om andra?

2011-07-27 10:49:14 / 2 kommentarer ..


För ungefär en vecka sedan lade Ingrid på Dressyrmupparna upp ett inlägg på deras blogg angående de "påtvingat" ansvar som stor skara av deras läsare tycker de har pågrund av att de driver en av Sveriges största hästbloggar. Tänkte bara ta och skriva mina tankar och funderingar kring ämnet. Ett ynka försök till att faktiskt skriva ett "längre" inlägg om ett speciellt ämne och som inte bara maler på om mig själv hela tiden, haha! :)

Anyway! Hon drar bland annat upp att såfort hon lägger upp en bild på när hon rider utan hjälm får hon pikar för det och folk gnabbas med att det är oansvarigt att lägga upp sådant med tanke på att de har mindreåriga läsare.
Vad tycker ni? Är det oansvarigt? Jag menar, nästan ALLA i världseliten rider utan hjälm, hoppningen rider ju inte det på banan men, hur många rider inte utan hjälm när de rider fram? Ingen i dressyren rider med hjälm, hattarna har inte något hjälmskydds innehåll. Det är väll ändå där som våra förebilder sitter? Sedan finns det ju western, kan inte mycket om ämnet men man behöver inte ligga i världseliten för att rida med hatt så vitt jag vet. Iaf, folk påstår att Dressyrmupparna ska tänka på vad det lägger upp, inga svärord, inga rider-utan-hjälm-bilder. Det blir ju ingen Dressyrmupparna blogg då! Vi alla läser den för att den är precis som den är, tokintressant, mycket bilder, utrustningsråd, med mera men på det PERSONLIG

ALLA svär eller svärt någongång (vilket det tydligen gör "super ofta"? knappt läst ett svärtord, haha!), Men iaf varför får man inte yttra ett litet svärord? En "förebild" som Dressyrmupparna så fint blir kallade, ska alltså stoppas att ha den där lilla personligakryddningen i sin blogg? Det är det pikarna vill få fram. Sedan när de dränkt ner Ingrid och Linn totalt i elaka kommentarer och båda tjejerna väljer att svalna av sitt bloggande då det känns värdelöst att blogga när man bara får pikar kommer hela hästbloggläsarna att gråta. Så snälla elaka-kommentarer-folk, tagga ner ibland även om ni tycker att ni är en duktig hästmänniska och det är idiotiskt och rida utan hjälm. Men hur många har egentligen inte satt sig på en häst utan hjälm?

Man kan faktiskt rida utan hjälm KLOKT - men det är alltid ens föräldrar/målsmans ansvar att se till att sina ungar faktiskt har hjälm. (Inte Ingrid, Linns eller någon annan stor hästbloggs :S)

Men jag tycker absolut inte småbarn/barn ska rida utan hjälm, men när man är 18 kan man ta hand, eller iaf har åldern inne att ta hand om sitt eget huvud! Allt handlar egentligen om vilken häst och vilken nivå man ligger på. Man ska nog inte börja med rodeo och cowboyhatt... eller? 
Me ♥ Music

2011-07-26 20:40:42 / 0 kommentarer ..
Å Sam Tsui är ju såklart bäst av de 4, ofc! ;)

Alexandra - Alxmix.blogg.se

2011-07-26 12:36:12 / 1 kommentarer ..
Blogg. Alxmix.blogg.se
Kategori. Vardag/personligt/djur
Bloggstart. År 2011 denna blogg, men hon har bloggat sedan 2009 på andra bloggar.
Kontaktuppgifer. alexandraeklund@live.se

Om Alexandra på Alxmix.blogg.se
Jag heter Alexandra, fyller 18 år i år (can't wait), är en riktig djurmänniska vilket märks i min blogg. Pluggar djurvård på Jällagymnasiet, har i dagsläget en katt, en kanin och en guldhamster. Ganska få djur för att vara vår familj, men har kommit underfund med att det är ganska skönt ;) Mina andra intressen är fotografering, baka och laga mat, vara med vännerna och kläder. Shopaholic, yeees. Även bilar är något som intresserar mig, inte att mecka med men att titta på, åka och köra. Uppväxt i en bilfrälst familj så har alltid åkt på bilträffar och sånt. Jag tkr även om hästar och ridning, ridit sen jag var ca 6 år men slutade förra året då jag tröttnat lite och ville ha en paus.

Vad bloggar du om? Allt! Jag skriver om min vardag, mkt om djur, visar foton och mkt mer.

När och varför startade du bloggen? Jag har bloggat på olika ställen sen 2009 om jag minns rätt. Bloggar för att ha någonstans att skriva av mig och för att sprida kunskap om och dela mina tankar om djur med andra djurintresserade.

Hur kom du på/gissade på Alexander Zetterman? Jag tänkte på vilka ridsportsfamiljer i Sverige det finns där flera familjemedlemmar tävlar, och det är ju inte så många. Tankarna föll på Zettermans och sen kom jag att tänka på Royne Zettermans häst Isaac, och Alexanders "slå-igenom-hästs" namn slutade ju på C.

Var mina ledtrådar svåra, lätta eller lagom? Alldeles lagom!Snabbafrågor!

Hund eller Katt - Katt, är kattmänniska och uppvuxen med katt i familjen. Är fascinerad över att ett tamt husdjur fortfarande har så mkt vilt i sig, och den här mystiken som vilar kring katter. Otroligt intressant djur på alla möjliga sätt, och otroligt vackra.
Göra ingeting eller ha många bollar i luften - Ha många bollar i luften! Jag mår som bäst med ett högt tempo! Blir rastlös på en gång när jag inte har något att göra, å andra sidan måste man kunna koppla av på riktigt ibland också.
System- eller digetalkamera - Jag säger båda. Med en systemkamera får man otroligt mkt större möjligheter att få fotografiet som man vill, men en digitalkamera är väldigt mkt smidigare att ha med sig och det är skönt att kunna slippa bry sig om inställningar och bara köra på auto.
Katt eller Kanin - Katt, kaniner har jag tappat intresset för lite.
Våga sattsa eller köra på säkra kort - Våga satsa, för att inte gå miste om något man verkligen vill. Bättre att göra det än att ångra att man aldrig gjorde det.
Laga mat eller baka sötsaker - Båda! Så länge det är någon annan mat än typ korv och makaroner.
Spendera eller spara pengar - Spendera, lätt, pengar är till för att användas. Men visst, det har sina fördelar att spara också ;)
Långsovare eller uppe med tuppen - Jag är en långsovare, älskar att sova. Men måste jag välja så är jag hellre uppe lite tidigare, gillar inte att sova bort hela dagen.
Datan eller Tv'n - Datorn om jag måste välja, för man kan ju kolla på tv i datorn med.
Volvo eller MBW (såklart menad jag BMW, haha!) - MBW..? Antar att du menar BMW, haha! Men lätt BMW isf. Volvo ser ut som skokartonger. Och är antagligen inte så roliga att köra heller.
Gammalt eller nytt - Både och, jag har inget emot begagnat.
Rida eller ligga i hängmattan - Hängmattan är skön, men rida är roligare.

Vad tycker tantparkkila.blogg.se om bloggen?
Jag brukar kika in på den då och då och hon skriver på ett väldigt speciellt sett som verkligen lockar läsaren, välformulerat men ändå personligt som gör det hela väldigt intressant i nästan vad hon än skriver om. Saker som kan vara helt ointressanta i mina ögon och som jag i vanliga fall inte skulle sitta och läsa, men på hennes blogg är man bara "tvungen" och checka vad hon för nya åsikter och tankar även om det gäller kattmat som jag aldrig annars skulle läsa om, haha! ;) Men som namnet lyder är det "mix" i bloggen så man hittar nästan alltid något som intresserar en själv!  

GissaRyttaren ~ Vinnaren!

2011-07-25 14:54:13 / 1 kommentarer ..


Bild från http://www.springfieldfarm.se/swe/personer/alex.shtml

Deltagare:
5st
Antal som gissade rätt: 2st
Vinnaren: Alexandra - alxmix.blogg.se
Rätta svaret: Alexander Zetterman! 
Vinnst: Ett reklamblogginlägg!

Grattiiis Gratttiiis Alexandra! :D


Hemma efter å ha varit till sjöss...

2011-07-24 21:22:25 / 0 kommentarer ..


Yes, nu är jag hemma å lite slut. :) Orkar inte skriva något om resan, men den var skojselimojsiiig! :)
Men jag tänkte slänga upp lite redigerade bilder från semester trippen.. huhuh! Kommentera dem mer än gääärna! ♥ Har ju en miljon andra bilder jag inte häller slängt upp, men slänga upp dem allt eftersom.. hihih.

Fick inte reda på den tragiska händelsen om Norge förnst idag och finner inga ord för vad som hänt där så jäkla groteskt rent ut sagt, tände även ett litet blogginläggsljus till dem nedan..! ♥
Tenn et lys for Norge ... ♥

2011-07-24 19:43:42 / 0 kommentarer ..Fn here we come!

2011-07-22 09:33:12 / 0 kommentarer ..


Okej jag kommer faktiskt inte att avgöra "Gissa Ryttaren" idag häller för jag hinner inte riktigt. Men måndag har ni svaret för jag ska till... FINLAND idag och kommer hem på söndag! Kryssning u know. Gissa vart ni troligen finner Matilda och mig? Bland SPELAUTOMATERNA såklart! :D Hihi, det är en "tidig" present till pappa och han vet ingenting! Hihih. Det är pappas släktingar som ordnat det. Så vi+ han + släkten ska inta Finlands båten, de ni! ;) Varför jag skriver det här är för att jag är 100% säker på att pappa inte kommer läsa det.. I vilket fall som helst läser han inte min blogg, haha. :) Men ska bli skooojj, för i Finland kommer vi även träffa kusinerna vi bara träffar typ en gång vart annat året! :D

Bollan..

2011-07-22 09:24:21 / 0 kommentarer ..


Lite bilder från igår. Det gick riktig dåligt.. Men är vänlig och bjuder er ändå. Hah. :) Om ni undrar vad jag håller i handen på bilden längst ned till höger så är det ett "naturspö", the lastest fashion innom ridsport. ;) Huhuh, nu var jag bra rolig.. Nej men jag glömde och Matilda orkade inte hämta spö så vi tog en kvist från en buske, haha. Funka på Bollan iaf! Och sedan tog jag av hennes nosgrimma för att se hur hon var helt utan, om hon hade slutat gapa så mycket som förr.. Vilket hon hade! :D Alltså nu ska ni inte tro att vi/jag har nosgrimma på henne för att hon "inte ska gapa", utan att hon förr hade lätt att snodde bettet men genom att vi satte till rämmen till nosgrimman så gjorde det bettet mer stilla i munnen på henne så hon inte kunde sno bettet så drf gapar hon inte längre för att hon vet att hon inte kan sno bettet på samma vis.. typ. Dåligt förklarat, men a..  På språng..

2011-07-21 18:52:59 / 0 kommentarer ..


Sorry för ignet inlägg idag.. Har inte hunnit sitta vid datan.. Men iaf, jag upptaderar kanske senare ikväll.. Eller så. Har iaf hunnit ridit Bollan, gick väll sisådär. Matilda följde med och alla var sura/griniga -> Jag, Matilda och Bollan. Vilket resulterade i bara massa tjabbl mellan Bollan mig å sedan mellan mig och Matilda. Haha.. Skyller på vädret. Och sen red jag som en kratta också, fy blää. Hatar mig själv verkligen ibland. Kan jag inte bara vara en "naturbegåvning" i ridning skulle allt bara få så mycket enklare. :( Hahah.

Aja, nu ska jag iväg till mina friends å imorgon kommer en "stor överaskning" hända. CHAO!

Kääär..

2011-07-20 13:20:01 / 2 kommentarer ....i den nya Höök's ridstöveln Massolin ! Vill ha.. D= Synd att jag inte var pojken med guldbyxor ibland!
Vad säger ni? Är det bara ett par billiga copycats, eller är något ni skulle sätta på fossingarna när ni rider? :D


GISSA RYTTAREN! 2

2011-07-20 12:53:01 / 6 kommentarer ..


En ny ryttare i Gissa Ryttaren tävlingen! :D
Hur går Gissa Ryttaren till? Läs här..
Vem vann förra omgången? Läs här..

Bilden är lånad (skriver sidan när vi har en vinnare!)


Ledtrådar.
- Yngsta sonen i en känd skaran född 1990 och började rida på allvar när han var 6 år gammal.
- Han slog igenom 2009 tillsammans med hans pappas häst som slutar på bokstaven C !
- Svensk landslagsryttare, hoppning.

Kommentera och gissa på nu, va! :D Glöm ej bloggadress!


Harry Potter and the deathly hallows part 2 - 3D

2011-07-20 12:13:20 / 0 kommentarer ..


..checkade jag, syrran, Emma, Eric och Nadja på igår!
GOSH vilket pangbong awesome avslut de gjorde! Alla känslorna på en och samma gång! Haha, ett tag garv åt något simpelt men roligt skämt andra gången ville man börja stor böla som en 3 åring och tredje gången tänkte man hoppa upp och ned ur biostolen av spänning. Tror syrran trodde hon var med i filmen eller något för mitt i all action utropar hon: "GUD VAD SPÄNNANDE!" när alla sitter som klistrade, hahah.  

En av de bästa nya filmerna i år säger jag! Sååååååååååååhääääääääääär tråkigt att Harry Potter är över 4-ever! :( Filmerna som följt hela min uppväxt, hihi!

Föresten visste ni att den ända "seriefigur" jag varit "kär" i är Harry Potter? HAHA. Men jag kan skylla på att jag var sisådär 6-7 år, första filmen ni vet. ;) Men den romansen varade inte länge, HAHA!Bollan ridning..!

2011-07-20 11:01:08 / 1 kommentarer ..


Syrran fota Bollan och mig så jag passade på och spöka ut oss lite, hihi! :D Vad säger ni om utstyrseln då? :) Ignorera min ridstil bara som är helt förskräcklig, tänk vad mycket man kan losa på TVÅ veckor! Detta pass var inte särskillt hårt men jag har ändå träningsvärk idag, magen... :s Iaf, gick väll sisådär men nu när jag tänker efter har jag värsta idéen om hur jag ska rida henne!! Kan knappt vänta tills på torsdag, haha! Ska försöka med det ute i skogen, även fast hon är grymt jobbig att jobba där men jag kämpar på! :D 

Om ni undrar vad jag pysslar med på galoppbilden så exprementerar jag lite genom att ge henne en väldig eftergift.. därav den skumma hand/arm stilen..


Semsterfydigheterna..

2011-07-18 22:43:14 / 3 kommentarer ..


Nyfiken på vad jag fyndade på semestern? ;)


Rosa KL träningsjacka! :D Rosa så det skriker om det! På Ryttare & Häst Flyinge, 50% rea! MUHAHA! Love Rea!
Jackor | Santa Cruz träningsjacka från Kingsland vår-11
+ KL ridstrumpor. Ej rea.. :(

Sedan en tjusig Falsterbo piké... Vilket jag försöker googla upp men hitta inte.. Ni får se den någongång.. kanske redan imorgon om ni har tur. ;)

Sedan märkes trosor 5 för 50, HAHA! Var någon skumm affär och jag hade nöd på trosor..

Försökte att inte slösa efter som jag måste ha 700 spänn till pappsens present men nu ligger jag ändå back! :'( Pappa fyller föriövrigt gämt i år, hihi!


Cecilia - Davyeenponny.blogg.se

2011-07-18 22:16:08 / 1 kommentarer ..
Blogg. Davyeenponny.blogg.se
Kategori. Hästblogg/Djurblogg
Bloggstart. År 2011

Om Cecilia på Davyeenponny.blogg.se
Jag e 15 år, jag älskar att rida och hålla på med agility. Jag har själv en hund och en häst. Ponnyn är en brun new forest, han är en d-ponny och heter Davy Lee. Vovven är en svart liten dvärg pudel som heter Hobbe. Jag har ridit i 9 år, började på gimork, sen flyttade vi till Alunda och då började jag på Joneberg och senare flyttade jag tillbaka till Gimo ;)

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om min vardag med hästar och hundar, samt om ridpass och sånt. :)

När och varför startade du bloggen?
Jag startade bloggen för inte så länge sen. Vet inte exakt varför jag började blogga men jag tkr iaf att det är kul!

Hur kom du på/gissade på Patrik Kittel?
Jag kände igen hästen, haha även fast den var suddig :P men såg det på ledtrådarna oxå :)

Snabbafrågor.
Häst eller Hund - Båda är lika bra!
Hoppning eller dressyr - Jag tycker att det är lika kul! dressyr är mer elegant och i hoppning går det lite fortare och det gillar jag! :D
Davy eller Tarzan - Oj det var svårt! Davy då för han är ju min, men jag gillar Tarzan oxå :)
Brun eller skimmel - För skimmlar är så svåra att få rena :P
Hoppa högt med dåliga resultat eller lågt med bra resultat - Jag bryr mig inte så mycket om resultaten, bara om själva ritten. :D
Ponny eller stor häst - båda är bra på sitt sätt!
Våga sattsa eller köra på säkra kort - asså man kan ju inte bara köra på säkra kort, man måste våga satsa nån gång!
Rida på banan/ridhus eller i skogen - båda. I ridhus eller på bana kan man få ut mer av hästen och i skogen bara ha kul, man får ju självklart ut nått där oxå, men mest fart och fläkt :D


Vad tycker tantparkkila.blogg.se om bloggen? 
Först och främst awesome design! Thumbs up! :D
Tjejen bjuder på jätte fina bilder och på bloggen får man följa hennes "resa" med hästarna, träning till tävling och framgång! :D Gillar du och läsa riktiga häst/djurbloggar ska du garanterat bjuda henne på ett besök tycker jag, huhu! :) Å + är att hon har nääästan en Figge kopia till hund på utseendet, hihi!


Är med och deltar... 3

2011-07-18 14:55:17 / 0 kommentarer ..http://ciajonasson.bloggplatsen.se/2011/07/15/5820677-tavling-vinn-ett-schockemohle-schabrak/

Med och deltar 2..

2011-07-18 14:50:55 / 0 kommentarer ..
http://minfux.blogg.se/2011/july/var-med-och-tavla-hos-mig.html


Med och deltar...

2011-07-18 14:24:49 / 0 kommentarer ..http://showjumper.se/?p=2695

Vinnaren av igårs GISSA RYTTAREN blev....

2011-07-18 12:31:57 / 1 kommentarer ..


Ceciliadavyeenponny.blogg.se som gissade på Patrik Kittel, vilket var det rätta svaret! :D Du kommer få ett eget "rekaminlägg" här på bloggen, med bilder, text och lite sådant! :D

Rätta svaret: Patrik Kittel

GISSA RYTTAREN 1

2011-07-17 21:04:32 / 3 kommentarer ..


Jag kommer slänga upp en ny ryttare nästan varannan dag (kanske mer/mindre) där ni som besökare får gissa på vem det kan vara. Det är ALLA sorters ryttare, stora världstjärnor till bloggryttare till mina hemmaryttare, etc. Jag bjuder på 3 ledtrådar + en suddig bild! Vinnaren (den som svarar först) får en flashig (lite bilder, text + att ni får svara på frågor om er blogg!) länkning/rekam om er blogg. Som "dagens blogg" fast roligare!

Låt mig presentera första ryttaren....... Vem kan det vara?


Ledtrådar.
- Han är svensk landslagsryttare dressyr
- Har verksamhet i Tyskland
- Ridit OS har 50 segrar i Grand Prix

Sätt igång och kommentare! Glöm ej skriva bloggadressen!

Efter Öland vidare till Höör och FALSTERBO HORSE SHOW!

2011-07-17 16:34:08 / 1 kommentarer ..


Efter Öland bar det av till Höör och campa och på lördagen åkte vi ner till Falsterbo och hamna i världens bilkö å 90% av kömedlemmarna skulle till Falsterbo.. Yiha, satt fast i typ 45 minuter tror jag D: apkul! 
Men iaf nästa år ska jag försöka komma ner till Falsterbo igen och spara lite pengar så jag kan köpa lite mer än just EN tröja (vilket var en falsterbo polo, haha!) Fanns galet mycket roliga saker jag velat ha.. :(

Sen stod jag och plåta som en galning vid dressyrframridningen ekipagen var så grymt stilrena och hästarna var så grymt maffiga så man fick dräggelvarning, hihi!

Den mörbruna hade sketa läckert steg fast den var lite småbråkig och protesterade med små bockningar. Men gud vad fint ekipaget var iaf!

Sedan checkade Matilda och jag bröderna Zettermans clinic om omhoppning.
Sedan blev det derby men ståplatserna syrran och jag hade längst fram som vi fick fightas om. Sedan fick man sedan klousefobi (stavning?) för folk verkligen trängdes som en flock får omkring en så vi fick nog efter att å sett ungefär 5 starter.. Ugh! Kom sedan knappt därifrån, hahah...


Vidare mot Öland på fjärillssafari...

2011-07-17 13:18:29 / 1 kommentarer ..


Nästa stopp blev Sonjas Camping på Öland där vi badade gick runt och kolla på stenåldersbyar (tror jag det var? hahah) Sen fanns det dussins med olika fjärillar jag passa på och plåta.. Här är några av de typ 100 bilderna på fjärillar och kryp.

Öland bjöd även på vacker skooognatur.......


Sen blev det bada och ofc stannar vi till vid en hundbadplats så lillhondi kunde leva rövare på stranden, busa med en annan dvärgpudel och gräva gropar så vi blev nerstänkta med sand, mysigt värre!

Västervik bilder 2 (Figge bilderna var också därifrån!)

2011-07-17 12:48:47 / 0 kommentarer ..


Bilder från vår första camping i Västervik (kanske hette typ Västerviks camping?.. don't remeber) men iaf den var den myyyyysigaste av de 5 campingarna vi var på under resans gång! :D Tänker nog ta och skriva om campingarna och betygsätta dem här på bloggen, hihi.. Men iaf här kommer bilder!


Hondi badar! :D

2011-07-17 11:38:35 / 0 kommentarer ..Världens sötaste fick bada massor och han hade en galet ful simstil typ "HJÄLP-JAG-DRUKNAR-simstil" plumsa med framfötterna så all vatten kom i ansiktet på honom hahah. x) Bara så ni vet, han ÄR världens bästa hund!  


Borta bra men hemma BÄST!

2011-07-16 23:04:14 / 0 kommentarer ..


Hellu! Nu är jag hemma kommer visa bilder och berätta mer imorgon för just nu är jag seg och trött....! :)

Nähe?

2011-07-08 21:19:50 / 2 kommentarer ..


Ingen som ville se lite bilder? Nänä! Men här bjuder jag på en egobild.. eheheh från Småland!

Öland right noooow...

2011-07-07 18:43:27 / 1 kommentarer ..


Har så galet mycket AWESOME bilder jag knappt kan bärga mig till och visa! :D Å jag lever och har det gott, vi har jusst nu mellanlandat på Öland men drar vidare ner till Falsterbo imorgon och helgen spenderas troligen på Falsterbo Horse Show, så gissa om ni kommer bli BOMBADE med bilder när jag kommer hem! Fast har fortfarande en vecka kvar här.. hihi! Om jag får tillfälle kanske jag kör upp några bilder, vem vet! :) Om ni vill se bilder tidigare tycker jag att ni ska bombkommentera lite! Hihihi!

Sitter här i Småland..

2011-07-04 21:48:07 / 0 kommentarer ..


Upptaderar mer när jag får tillgång. Men just nu sitter jag i vår husvagn här nere i Småland.. Mysmys, men mulet väder! D: Kommer hem tills jag ska senaste Harry Potter filmen den 19 juli!

Nu har även Puff fått somna in... ♥

2011-07-02 19:56:28 / 1 kommentarer ..


Imorse fick Puff äntligen sommna in, var lite ut av en lättnad eftersom han har saknat och skrikigt väldigt mycket om nätterna efter Piff, så äntligen är de återförenade i marishimmlen! Men visst är saknaden stor efter båda muffarna och det känns väldigt tomt i den urstädade buren, inte alls som det ska vara... :( ♥♥♥♥ Är glad över den lycka ni spridit i min barndom och funnits där som de goa djur ni är. ♥♥♥ 


Inlägg om sommarjobbet!

2011-07-02 16:29:47 / 1 kommentarer ..
Jaa, någon som är intresserad vad jag har pysslat med de här 5 dagarna? :) Isåfall kan jag vara såå snäll och skriva en liten sammanfattning! :) Om ni redan nu funderar lite över bilden ovan är det från när Peter gjorde Join Up på Bolli! :) Anna.W passa på och fotografera. Iaf..
Måndags - red ner Bollan vid sjusnåret, kom fram vid 8, en timme tidigt, haha. Bättre och gå tidigt ifall något skulle hända på vägen tänkte jag. :) Anna följde med och gick. När vi kom fram fick vi låna en box en stund innan hon fick gå ut i en hage dock själv så hon blev crazy.. Men tänkte att hon skulle lugna sig men sen när jag kom tbx 15 minuter senare har hon vällt ena staketpinnen och är dyngsvättig så bromsarna är som etterpickar på henne. Så fick ta in henne igen och Jenny å jag kom överens om att hon nog behövde sällskap och vi böt hage + att Neonis fick gå med henne. :) De trivdes väldigt bra ihop och Bollan blev luuuuuuuuuugn och jag med. Sen fick hon gå där hela dagen och bekanta sig. På kvällen red jag Perrol, vi jobbade på sittsen, ställa, böja och slutna. Gick väll OK, men kunde givit mycket mer om jag inte varit så jäkla trött av allt jobb med barn som säger "hjälp mig! Kan du hjälpa mig? VARFÖR HJÄLPER DU INTE MIG?" hahah, de var lite småttjobbigt när alla 9 sa så och man bara hade 2 händer.. Sedan blev det transporträning med Bollan och "ledarskaps" övningar. Hon fick känna på rampen och nosa och så på transporten och hon var lite smått nervös sket 3 gånger om vi ska vara precisa under de 45 minuterna. ;) Så fick hon även ha den där specialgrimman hon har på bilden ovan!

Tisdags - Gav Bollan frukost vid transporten för att hon skulle känna sig trygg med transporten, vilket jag gjorde varje dag, allt eftersom la vi höet högre och högre upp i transporten!
Arbetade helaaa dagen med och sadla, spänna en miljon sadelgjordar, tränsa och försöka hjälpa nästan omöjliga ungar. Tar på krafterna, haha! Sen på kvällen när ungarna gick och la sig red jag lektion på Bollan i ridhuset för Jenny, jag var galet trött och fick det inte och funka alls. Så Jenny frågade om hon fick känna på Bolli och jag sa gärna. Väldigt nyttigt och se! Hon sa massa om Bollan och att hon bland annat gick emot handen och att man var tvungen och jobba vääldigt mycket med skänklarna och stundtals gick hon riktigt fint Bollan.. Men hon har ju inte muskler och kondition för att jobba något längre sådant. :/ + att hon är en häst som kan ALLA knep för att slippa arbeta men att hon har väldigt mycket kunskap, hihi! :)
Sen blev det lastträning igen, bland annat och få henne stå rakt framför transporten och denna gång var hon inte alls nervös. :)

Onsdags - Frukost vid transporten för Bollan, lugn och sansad dam. Sen blev det jobbajobbajobba och sen på eftermiddagen fick Peter jobba själv med henne medans jag tittade på. Först gjorde han en Join up och sen började själva arbetet vid transporten och efter lite övertalning och tryck gick hon in men hon ville känna närhet och trygghet så hon stod väldigt nära hnm men hon är en såpass snäll sa han att hon inte gjorde någonting mer än att man blev lite klämd, huhuh. Sen red jag henne inte eftersom hon fick arbeta så mycket med transporten och springaspringa på join up'en så satte mig på Kolle istället. Gick väll sisådär för jag var så jäkla trött. Jusste vi jobbade på mer sitts och blev longerade för att korrigera våra brister, bland annat mina axlar jag gärna spänner och lutar fram, nyttigtnyttigt. Sen efter ridpasset lasttränade jag henne och hon gick in men sedan backa ut och fortsatte sådär, men ändå bra. Men Peter sa att jag kunde setta lite mer press på henne och be henne att inte backa, haha.
 
Torsdag - Frukost vid transporten, denna gång fick hon hö längst in så hon var tvungen och gå in och hon var lugn och sansad hela tiden. Förutom att hon gärna ville backa ut på rampen för att kuna kika vad som händer där bakom. Sen fortsatte sommarjobbet och sen på kvällen bestämde vi oss för att rida 30 min lektion och 30 min i skogen för Anna och jag fortfarande var så jeeeekla trötta! Bollan gick på väldigt bra för att vara trött och i dålig kondition, avslapnat, undertramp och höjdrygg. Men även om hon inte gick i form, så gick hon precis som hon skulle. Formen kommer när Bollan är stark nog för att arbeta så intensivt, för efter de där 30 minuterna var hon så slut så hon bara tvärstanna och vägrade gå.. Haha... stackarn </3 Sen skrittade vi ut i skogen och in i en tomhage där det fanns perfekta diken och var tvungen och bara skutta en gång även om Bollan var trött verkade hon pigga på sig, hihi! Sen åter till lastträningen vilket gick super för hon stod helt inne, men fortfarande med uppsikt över baken.. Och backar gärna ut så man får "bjuda" upp henne gång på gång.

Fredag - Samma veva, frukost vid transporten men hon stod inne vid transporten NÄSTAN hela tiden, förutom att hon iiiibland backa ut på rampen när jag inte riktigt hängde med men då var det bara och bjuda upp henne igen! Men hon var inte osäker eller "rädd" på någotvis. Bara lugn och ville hålla uppsikt och kika på ungarna som fyllde vatten, hihi! Vill verkligen fortsätta transporträna och slutligen få henne och kunna åka! Sen red vi inte idag alls för vi var så slut och jag bestämde mig för att vandra ner till Örnbergs med henne på kvällen och Anna i släptåg, gick ganska fort för Bolli var pigg och taktade till och med bredvid mig söten. x)

Ni anar inte hur mycket jag vill ha en EGEN HÄST efter de här 5 dagarna.. Skulle gärna skaffa en arab för de är ju så grymt fina. <3 Titta bara på Bollan!


Home sweet HOME!

2011-07-01 23:05:52 / 0 kommentarer ..


Hellu folket! :D Nu är både jag och Bollan hemma välmående men TRÖTTA, eller iaf jag huhu! :)
Bilder och mer text om veckan kommer komma imorrn i think! Go'natt!

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0