♥~ VILA I FRID PIFF ~♥

2011-05-31 20:15:17 / 0 kommentarer ..


Min älskade lilla skrutt fis somnade in igår, fick ett tragiskt slut på sitt liv men fick lämna hans sjuka kropp och komma till fina marsvinshimmlen utan smärta med Pelle ♥! Känns så tomt utan dig å dina knorrande som ljud, vi syns min lilla bäbis! ♥♥♥ Lycklig att du funnits i mitt liv i hela 6 år!Piffs egna film Hans minne lever kvar<3

LC:1 klubbdressyr & massa häst (skrevs igår, publicerades idag)

2011-05-29 18:02:14 / 1 kommentarer ..


Känns som om jag hunit med en jeddra massa idag, sjukt härlig dag! Även om den tradioneligt började i regn på klubbdressyrtävlingen på jbg. Ingen vinst i år, men det hade jag verkligen inte räknat med, haha! Däremot kom jag 6:e men jag slog förra årets LC:1 klubbdressyr poäng på Mysak iaf, alltid något! Är nöjd att jag över huvudtaget deltog. ;) Brukar inte säga sådant men jag ÄLSKAR hästkraken vid namn Owen (som jag tävla på dåra)!! Så sjukt söt å fin häst! Dock kan jag inte rida honom men ändå.. ;) Han ville inte riktigt stå still ute i skogen när vi "portrettfotograferade" så slutade med att han börja hoppa på frambena innan han fatta att skulle stå stilla. xd


Sen hem och käka vidare till Bollan för en liten lätt barbacka tur. Efter och ha ridit Owen som är något stel kändes Bollan grymt underbar! Anna.W försökte ha en lektion för mig men jag satt bara och babbla för mig själv och klagade, HAHA. Klagade inte på själva Annas lektion utan min ridning då, huhu! Anna fotade lite också så om hon langar kanske jag kan lägga upp lite! ;)

..Men dagen slutar inte där gott folk! Vidare till näästa stall -> Anna.W's medryttarhästar jag höll som en liten lektion för Anna på Happy & Mimmi på Cassy. Å Annapanna fick hoppa lite skutt och sen blev vi en aningen flummiga. Å sen fick jag prova Happy barbacka å jag lalla runt lite..
Anna: "Nej nu blev jag sugen igen, ge tillbaka min häst!"
Jag: "NEEEJ ALDRIIIIIG, kom inge Happy du kan klara det här, fortare!"
*Anna börjar springer efter*
Jag:
"AAAH ANNA KOMMER, Happy spriing med vinden, fortare, FORTARE!" *travar i slowmotion*
*Anna knappar in på oss å jag börjar asgarva å slutar med att Anna sitter å asgarvar på marken xD*
  


ÖNSKEBILDERNA! Inte ofta jag bjuder såhär på mig ;)

2011-05-28 13:50:59 / 3 kommentarer ..


En bild då du sitter i frisörstolen med tummen upp!
Neee det är inte Harry Potter, det är jag varit med i min egna "pimp my face in PHOTOSHOP"! :D


När du gör grimarser Hmm, asså ja.. Det där är väll en grimarse, huhh. :) Och JA, Jenny chattar med sig själv.. hahahDen Fulaste bilden du har när du rider
Dör lite smått varje gång jag ser detta foto, ser fasen ut som om jag krystar med ansiktet och håret lite som djävulshorn... Kanske borde bilden se ut som den till höger?Den fulaste bilden på dig!
Svårt och hitta den FULASTE, eftersom alla är fula, haha! Men bjuder på denna med ett enormt garv!


En bild när du äter frukost eller äter i överhuvud taget Jag äter iaf......... ;)


En bild på du och en blomma
Hitta ingen, sorry..... xD

Du som nyvaken! Hitta ingen direkt nyvakennyyyvaken. Men jag är ganska ny vaken här xdJag vill se MASSOR av bilder på hästar
Hmm.. Om du hade varit ännu mer exakt vad för bilder hade jag kunnat, men MASSOR får jag nog köra i ett eget inlägg isåfall. ;)

En bild då du petar dig i näsan.
Å jag som 'aldriiiiig petar mig i näsan! ...Eller jo bara när jag ska käka middag, men de har ingen lyckas plåta!

En bild då du bortstar håret Hitta ingen :'(

Hahah nästan alla var intresserade och se bilder på MIG. Tycker ni att ni får förlite av det eller? HAHA. Å jag vet jag vet, ni kan ju inte låta bli min charmerande minspel. AHAHHA.

Jällagymnasiet! ;)

2011-05-26 13:48:48 / 1 kommentarer ..


Snygg film som dom gjort om min skola, take a look! ;)


Härmapan tar efter... ;)

2011-05-25 16:52:03 / 8 kommentarer ..


Som rubriken lyder! Tänkte jag testa på den "nya trenden", låta ER önska bilder jag ska lägga upp! Jag kommer lägga upp allt, nääästan.. förutom nakenbilder (SORRY!) Så ös in vad ni vill se för bilder, failbilder, min fulaste grimarse bilder, jag i pjamas.. Jag ramlar av häst (..fast jag tror inte jag har någon sådan bild, in ur face! xd höhöh), etc. Men jag ska verkligen försöka leta upp bilder ni önskar! Vore jätte kul om ni kom med önskemål! :D


Slut i bollen...

2011-05-25 16:23:04 / 0 kommentarer ..


Känner mig helt sluuuuuuuuut å har typ huvudvärk D: Men har egentligen inte gjort något.. D: Bara ridit på Bengtpollen.. Igår red jag även igenom LC:1 på Owen. Tävling på söndag, jbg. Allt är bara såå fel med mig och min ridning nu så det inte är saant. Kommit in i någon jäkla "rida dåligt" period! Jag kan inte sätte fingret på det men jag rider förjävligt! Owen är verkligen skit duktig men jag sabbar för honom och kan inte finna knapparna. Jag ska boka privatlektion tills på lördag för och få tips och råd av Jenny. Men tycker jag det då inte alls funkar kommer jag stå som förste fotograf istället på söndag och heja på Parkkila nr 2 istället, haha.

För alltså det känns inge, inge bra. En tävling ska ju ändå handla om att visa upp sin prestation efter bästa förmåga och kunna prestera efter sina mål (rimliga mål)... FLUM Jag vet att jag kan prestera men jag har ännu inte kunnat finna Owen för att det ska kunne gå bra på en LC:1 bedömning! (svårt och förklara vart jag vill komma, där av strök jag texten ovan xd) Mitt mål ligger inte längre på att kunna ta mig runt banan, utan med Owen kunna få ha ett jämt tempo och att jag sköter min sitts. Igår gick det så dåligt att jag var nära att börja böla, verkligen SKIT DÅLIGT (allt förutom de underbara halterna xD + galoppen satt rätt OK)! Å allt hänger bara på mig. Hästen är underbar men jag har ingen känsla för fem öre. Det hade varit en annan femma (haha mycket kronor-snack här!) om jag hade ridit honom lite fler än 3 gånger... Jag är verkligen skit dålig på att hitta knappar och behöver tid på mig... Så det känns inte rolig och jag har ingen lust att gå in på en dressyrtävling och bråka med mig själv som sedan går ut över hästen, haha lät lite scitzat ! :D   

Föresten vi fick sluta efter lunch idag! SOOFT! Imorgon har vi bara en lektion eller två tror jag på morgonen! Wihoo!
Å på fredag har vi två lektioner på morgonen också.. Niiice vecka!

Nästa vecka går vi bara 2 dagar i skolan och nästnästa vecka 1 dag i skolan! Så man kan säga att jag har 5 dagar kvar tills sommarlovet! LOVE IT! ;)


Åhå gjort bort mig i stilmallen.......

2011-05-22 19:14:53 / 0 kommentarer ..


Fan, har gjort ett amatörmisstag och tasslat bort mig i stilmallen så bloggen ser såhär viiit och fin ut....... D:
Nej men ska gå igenom hela stilmallen.. När jag får tid.
Jusst nu ligger fokusen på läxor..

Hahah, hitta felet på engång. Är man BÄST eller är man? ;)

BB:D = BOLLAN BILDER :D

2011-05-22 16:30:20 / 1 kommentarer ..


Hihih, var till lill tösen idag. Men imorse fick hon typ ett litet kolikanfall. :( Stackars lill ponniin! Men nu mår hon som om ingenting har hänt.. iaf när jag titta till henne och prommenera lite med henne. :) Syrran fotade lite, henne hittar du HÄR och HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!


Föresten, visste ni att jag varit medryttare på henne mer än ett år nu? :D

 

Simpel humor = kulkulkul! (TOTAL BLACKOUT)

2011-05-22 11:29:14 / 3 kommentarer ..Ett väldigt simpelt underhållningsprogram, men väldiiiiigt funny! Speciellt när man ska gissa åldern på olika män i ett mörkt rum.

>>Roliga citat<<

"En hårig människa... det är en GUBBE!"

"Åååh, det är en tjej tror jag!" (en jätte skäggig man xD)

"Öööhä, här har vi en gammal gubbe vätu!"


"Långt jävla hår, fan är du kärring?"

"Jävligt vältränad kille, var tvungen och känna lite extra på tuttarna, ja JÄVLAR vättu, fan, hade ju fan större tuttar än morsan!

Bolli Boll!

2011-05-21 14:49:29 / 2 kommentarer ..


Måste skriva lite om igår när jag red Bollan! :) Har föresten inte skriva så mycket om henne. Men kan säga att veckan innan jag åkte på stallveckan fick stackarn kolik! :( (därav de de rakade märket på halsen). Men som tur var gick det bra och nu är hon på G igen. ;)

Men iaf..
Red henne på volten igår. Tänkte mest typ arbeta med mig själv, position och finna känslan lixom. Men Bollan kändes jätte fräsch och med (tidigare gångerna har hon inte haft skorna bak så hon var väll öm eller något och då ville hon inte alls vara med). Eftersom jag inte var med på ridningen i skolan på torsdagen då jag glömt nycklarna hemma (typ första gången jag gör det!) så satt jag och titta på lektionen med Matts och det var JÄTTE nyttigt! Han talade mycket om vikthjälper och att man inte ska rida för någon annan än sig själv, å att den bästa ridläraren ÄR en själv. Han gav ett exempel på en tjej som red "normalt" på en lektion men så fort hon fick publik började hon såga, o.s.v. Dvs, hon red för läktaren. 
Äntligen var det någon som tog upp att man INTE ska såga hästen utan fokusera på sig själv och såsmåning om kommer hästen av sig själv. Å det var precis det som hände igår. Jag la all fokus på mig själv, och la till mycket vikthjälper och så små signaler jag bara kunde i både hand och skänkel. Eftersom han talade mycket om -> Rider man en häst med mycket hård hand, då blir hästen tillslut stark, driver man för mycket blir den seg, o.s.v. Saker som säger sig självt. Vill man ha en lyhörd häst ska man rida med så små hjälper som möjligt. 

Sen att det fanns en mening om att varför man ska upp med blicken (inte för att det var snyggt) utan minsta marginal påvärkar sittsen. Sitter man och tittar ner blir man en gnutta framtung, etc. Gav jätte bra förklaringar!
Sen till vikthjälper. Jag har aldrig riktiigt förstått det. Men det är lite av att "lura hästen". Å man kan använda det både fram - gas (hästen blir framtung och för att hålla balasen parera genom att gå snabbare),bak - broms, höger - flytta,vänster - flytta. Säger ju också säg självt när man får det klart för sig. Jag har ju alltid veta det men nu fick man lixom "uppenbarelse" och hitta lixom PRICKEN över I'T i min ridning och FÖRSTOD! Så det gick GRYMT bra med Bollan igår!   


Blue eyes!

2011-05-20 17:50:27 / 1 kommentarer ..Ny frissa!

2011-05-20 13:24:35 / 2 kommentarer ..


Imorgon it's the big DAY! ..nämligen DOMMEDAGEN! :D Huhuh needå, men ska frissera mig lite.. Tänkte färga håret svart med rosa slingor, inte lite BALLT va? :D EH, ne just kidding. :p Men det blir iaf blonda/bega slingor :D Sen funderar jag på vilket av de här fotona nedan jag ska ta med till frissören? Vad tycker ni?


NOO, VÄRLDEN GÅR UNDER!

2011-05-18 19:39:14 / 0 kommentarer ..
SHIIEET POMFRIIIITT, å jag som är så ung :( Åhähäh grymma värld!
Huhuh, å jag som iaf ska klippa och slinga håret på lördag.. Tur att jag gör det på morgonen så jag kan få leva några timmar med det iaf! :DD Ahah, någon som inte tror vi vaknar upp den 22 maj ?

.. Å jag som ville få uppleva 2012's undergång OCKSÅ! :( SÅ ORÄTTVIIIST...... hihih

Täby Galopp idag med klassen ;)

2011-05-18 19:35:26 / 3 kommentarer ..


Tjo! Idag fick vi en HAPPY överaskning (eller vi fick reda på det igår..) att efter nationella Matte A skulle vi iväg till Täby galopp och checka lunchgaloppen, var roligt! Och blev FAKTISKT nöjd med ganska många bilder! 
 

SPRING 2011 ;)

2011-05-16 18:45:21 / 3 kommentarer ..Hemma! :D

2011-05-16 11:45:49 / 0 kommentarer ..


Yiihaa, hema.. Faen vad gött! Hihih! ;)
Tänkte slänga upp lite bilder från stallveckan... Om ni inte har något emot det! (a)

>>DAG 1 ~ Fölvakning<<
Första dagen fick Jenny och jag fölvaka uppe på Oxkällan. :D Brittney visade tydliga täcken på att det var den dagen hon skulle föla och vid klockan 11 la hon sig ned och värkningarna kom.. Nästan 10 minuter ploppade fölisen ut. :D Jenny och jag fick bevittna allt, var lite coolt faktiskt, huhu. Sen fick vi den STORA äran att ut den mumsiga efterbörden och väckla ut den. Hah, aja här kommer bilder från vakningen gott folk! ;)

 

Kommer hem på söndag!

2011-05-13 21:31:06 / 0 kommentarer ..Stallvecka!

2011-05-08 13:51:12 / 2 kommentarer ..Stallvecka imorgon på Jälla. Kommer hem nästa måndag. D: Nyfiken på vad jag brukar packa med mig? hihi!

Packlista
- Kläder och underkläder för 7-8 dagar.
- Sängkläder och pjamas
- Hygienarticklar (deo, duschtvål, shampo, handduk), tandborste/tandkräm, hårborste, maskara, etc.
- MIN LAPTOP! (hur överlever jag annars..) + modem och kanske webcam, hahah.
- Kladdkaka, pringles (kanske ostbågar istället) och kiwis! Vill ha med muffins också.. Haha, eller chokladbollar.. Men allt får jag inte :( Haha. HEJ TJOCKISVECKA!
- Systemkameran + ett objektiv (kanske båda objektiven, hihihi)

Beställt/ska beställa av Gustavsson (pizza budet!)
- Friscomål från max på tisdag! YUMMIII!
- En big fanta..

Beställning av familjen (brukar komma och fylla på lagret till helgen.. gillar inte Jällamaten man får till helgen!)
- Räk&pastasallad
- Frys mat/paj
- Något godis kanske xd

Allt jag behöver för att överleva en stallvecka! Hahah, OK jag äter inte så mycket sötsaker i vanliga fall, haha. ;)
Denna vecka ska jag jobba på Jällastallet, de två andra har jag varit uppe på oxkällan, blir lite softare då jag får närmare att gå! :D


Härligt men vaaaarmt!

2011-05-07 15:22:54 / 4 kommentarer ..


Red Owen friridning på jbg idag på sandvolten. Owen kändes lite spänd å tittig, typ tittade på allt. Hinderstöden, bommarna, men a inget "alvarligt" :) Sen när jag skrittade av så flög han rätt upp å satte fart i galopp, hahah. Å sen vågade han inte gå inärheten av gräset utan var tvungen å lägga massa volter tills han slutade bry sig. Knasponnii. I början gick det lite som i början av passet i torsdag. Men Owen var mycket piggare haha å jag tog för hårt och a i början. Gud vad jag känner mig elak nu i efterhand :( HATAR att ta förhårt.. Ändå gör jag det (!!?) Men sen ändrade jag och längde tyglarna lite och då gick han braa! Sen tror jag han blev trött för då ville han inte ställa sig i hörnorna. Var ju lite jobbigt underlag, suuppeer vamt och aa. Han blev ganska svettig lille pöjken.

Bjuder på bilder mamma fotograferade. :D Tycker hon börjar bli mycket bättre på min kamera! :) hihih! 
(Jag är mån om att jag är stor på honom, ifall ni måste påpeka ;))  

OWEN!

2011-05-05 21:32:48 / 1 kommentarer ..


Kanske ska skriva lite om ridning/arna på Jälla? OK, idag red vi ut en slinga skritta och trava. Red Calypso. Fick kramp i benet, tack å hej! ;) Haha. Å igår löshoppade vi unghästarna Cruz och Cajsa, eller Cajsa blev det inge hopp på vi hade nog problem med att få henne och stanna när vi ville och inte vända. Men idag när den andra gruppen löshoppa dem hade det tydligen tagit en drastisk vänding och Cajsa stanna när hon skulle och hoppade gjorde allt braoo! :)

Sen ridning idag på JBG fick Owen. Eftersom det är han ska rida LC:1 på. (INGEN GISSA RÄTT, FÖRUTOM JENNY OCH MATILDA.P SOM REDAN VISSTE xd) Tänkte först ha Lilleman men det blev ju liiiitee krongel med det, ANNA. Hahah. :) Sen ville jag inte ha Mysak eller Errol då jag redan kört programen på dem. Varav vunnit på Mysak, hihi. Ville testa något nytt. Så landade plötsligt på Owen.. Vilket jag aldrig ridit förutom idag då! :) Lille hästen var UNDERBAR! Dock var jag stel som en pinne ibörjan (någon fixidé jag fått när jag rider nya hästar) och så red inte. Men efter snack med Jenny och lite tips från henne så gick det lite lättare och jag börja slappna av och sen gick det bättre och bättre. Tillslut gick han väldigt bra från och till. Dock tog jag förhårt ibland så han snodde bettet. Men annars var det godkänt tycker jag. Tycker han låter läskigt när han börjar arbeta för då flåsar han ljudligt, bra kondis?!

Men a nu är det meningen att jag ska rida den här lilla plutten LC:1, hihi. Är något förstor, men jaja.. Bara för den här gången... :)

LC:1 dressyrtävling Maj

2011-05-04 21:42:38 / 4 kommentarer ..


Någon som kan gissa vem jag ska rida ? :D (Nååågon av följade under..) Första som gissar rätt vinner länkning med text+reklam! :)


Sorry!

2011-05-03 18:16:03 / 3 kommentarer ..


Sämst på att upptadera.. :(
Men hinner inte, fullt upp. Återkommer mot helgen! ;)

MEN, jag bjuder på 4 redigerade bilder som följer någon BLÅKOD, hihi. :)
Anna.W i sitt "nya" (var ett tag sedan nu..) urläckra frissa!

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0