NO-SNACKS SEPTEMBER

2012-08-31 15:04:00 / 1 kommentarer ..


 
Imorgon startar jag och ett par kompisar upp NO-SNACKS SEPTEMBER! Ingen big deal och huvudsakligt anledning utan en intressant utmaning som går ut på att avstå godis och snacks i en hel månad. Dock tror jag inte alla kommer fullfölja utmaningen utan istället falla för frestelsen, så jag sitter och klurar på vad straffet ska vara för syndaren, några förslag? Helst något så avskräkande att man inte vill falla i godisfällan, fast ändå något som måste utföras om man "förlorar". Vad vinner vi på denna "utmaning"? Troligtvis att vi blir lite nyttigare! Givetvis får ni läsare också vara! Lämna en kommentar om du också tänker testa på och ha en snacks-fri september!

Före- och efter bilder

2012-08-31 13:50:00 / 2 kommentarer ..Kan kännas som att man på något vis "förfalskar" bilden. Men det är en konst att kunna redigera bra men ändå kreativt så man får fram bilden, kvalitéen och gör den mer levande. Vill man stå ut från mängden som fotograf måste man lägga på något annat på sina bilder. Hur bra du än fotograferar, hur bra kamera du än har kommer du inte komma upp i samma kapacitet som på en bra redigerad bild - fast det vet du ju inte förens du redigerat den, då märker du skillnaden. Vad tycker ni? Är detta "förfalskning" av sin fotografering?  

Skogen får stå som modell idag

2012-08-31 11:00:00 / 0 kommentarer ..Canon eos 1100d | Canon eos lens ef 50mm
 
Efterbehandling
Jag anser inte att min bild är klar förens den genomgått en efterbehandling - redigering/retuschering. Där gör man en bra bild till en skit bra bild och en dålig bild till en bättre bild, redigerings-logic. Man kan förvandla, mixa och trixa helt efter eget huvud och leka med kreativiteten. Göra en bild mer levande och färgsprakande eller göra den mörk och förfärlig men ändå ge den som tittar något att begrunda och bedömma. Ska göra några inlägg framöver vilken skillnad det blir på mina bilder före och efter en redigering - hur död bilden ser ut och sedan hur den vaknar till liv. Hoppas det inte låter mer pårökt hippi än intressant, höhöh!   

Praktik - JONEBERGS GÅRD

2012-08-30 19:22:00 / 0 kommentarer ..Mobilbilder hela bunden. Idag hade jag dessutom med mig min söta och ettriga lilla pudelfjant eftersom ingen kunde komma och ta ut honom på dagen, men det fungerade väl ganska bra. Han var lite gnällig ibland och gillade inte riktigt Jenny och Peters hund Vissla. Men han verkar förövrigt ogilla alla hundar som "flyger på" honom, även om dom gör det i ren glädje. Han gillar lugna tag, höhö!  
Sen tvingade jag mig på att hålla lektion för Eriksson och det slutade ju upp med att hon red bättre än någonsin efter lite tjat! ;) Min lilla lärlig, höhö!

Nu ska jag titta på...

2012-08-29 19:57:00 / 0 kommentarer ..


..svenskahollywoodfruar! Som jag missade igår. Dom är så underhållande och dramatiska, höhö.. Nu ska vi se vem som har dyrast te-koppar, blingigaste bil och blondaste håret, spänningen i den här serien är oliiiidlig!
 
 
 

Humla barikerar gulblomma

2012-08-29 18:28:00 / 0 kommentarer ..
Canon eos 1100d | Efs 18-55mm | Close up +10 filter

En skum men ändå häftig växt

2012-08-29 10:08:00 / 0 kommentarer ..Canon eos 1100d | Efs 18-55mm | Close up +10 filter

Bärfis?

2012-08-28 14:58:57 / 0 kommentarer ..


Inte 100 på om detta är en bärfis? Kanske blanning mellan skalbagge och bärfis? Höhöh... Några teorier?

Kliar i fotofingrarna, här finns nu hög motivation!
 

Nu har jag gjort en läsare nöjdnöjdnööjd!

2012-08-27 21:37:39 / 0 kommentarer ..


Headern fungerar nu som en länk som tar er tillbaka till startsidan, Hille fixar allt, höhö!

En flummig fotografering i mörker

2012-08-27 21:22:42 / 0 kommentarer ..


Överspontan och okreativ plåtning i mörker och regn från igår kväll. Slutade med att det såg ut som att Anna rensade ogräs och sedan fick fnatt och gjorde glädjeskutt på baksidan, jag garvade okontrollerat och min reflexhållare satt och spelade quadrapop. Resultatet blev kassa bilder med någon slags onska med zombie-karaktär över. Även om det var en kass fotografering i sämsta tänkbara fotoförhållande, så känner jag mig jätte pepp på att plåta! Efter lite idéespåning om framtida planer med min quadrapops spelande motivationskälla till pojkvän så känner mig dunder taggad och fotomotivationen är på topp!     

En tur på stan

2012-08-26 21:52:41 / 0 kommentarer ..


Drog till Gränby med herr Olsson (yes, min apa ♥ höhöh) för lite födelsedagshandlande. Slutade med att vi nästan spenderade mer pengar på mat/fika en själva presenten. Åt nämligen på tre ställen, först sushi-baren, sedan en suuuuuperuperduperdubbelduuper gooood grillad macka med halloumi, så jeeedrans gott! Sist men inte minst denna goding på bilden ovanför oss på Konditoriet Fågelsången. Små tjockisar är vi allihopa allihopa! Fast vi var liiiiite "nyttiga" för vi delade på allt, hähä!

Kladdig kladdkaka - världens godaste!

2012-08-26 12:42:47 / 0 kommentarer ..


Det finns en drös med olika kladdkake recept, men detta recept slår ut alla jag testat! Tjock och kladdig, yummi! Om ni inte misslyckas har ni en hejdundrans godkladdkaka! Tillåtet att skriva ut receptet om ni vill ha det!
 

Vad nu då...?

2012-08-26 12:02:21 / 0 kommentarer ..Om min hund vore en häst

2012-08-25 16:31:34 / 0 kommentarer ..


Brukar filosofera lite när jag är ute och går med Figge (min hund, visserligen vet väl de flesta som följer min blogg det, men utifall att någon vilsen skäl får för sig att besöka denna blogg för första gången kan det var bra och veta så ni inte tror att det är min farfar, adopterade bäver eller något annat som inte stämmer, eheh) Ibland brukar jag fundera på vilket temperament, ras och inriktning Figge skulle ha om han vore just en häst, låter nog ganska konstigt och jag är troligtvis ensam om att fundera så men jag delar med mig av vad jag tror ändå, höhöh! 
 
 
Om Figge vore en häst skulle han vara...
en svenskridponny kategori C med glimten i ögat.
 
Temperament
Liten och nätt c-ponny med livlig och nyfiken öronen på spets och uppmärksam blick. Blir väldigt lätt utråkad vid stillsamma situationer och skulle säkerligen ha lätt för sig att börja med krubbbitning om han inte fick sysselsättas tillräckligt, eller mycket utevistelse.
 
I hagen
Han skulle ha en relativt låg rang men skulle vara väldigt kaxig om han inte sätts på pottan direkt - dvs att dom andra hästarna visar på skarpen att han ska respektera dom. Han skulle tillhöra den hästen som får sprätt på dom andra hästarna i hagen att busa och stoja men han skulle nog busa så mycket att dom andra hästarna blir tvungen och säga ifrån skarpt tillslut.
 
I stallet
Stallet skulle han uppskatta väldigt mycket om det regnar men annars föredrar han vara ute. Ta in honom själv utan kompisar i stallet skulle inte vara något problem, men när det står hästar i stallet och som lämnar honom skulle han bli smått panikslagen och totalt stänga av för människan som försöker sköta honom. Att leda honom skulle inte vara några problem om det inte var andra hästar i närheten eller om man kom till ett nytt ställe. Då skulle han nog blåsa upp sig och dra iväg om man bara ledde honom i vanligt grimmskaft.   
 
Vid ridning
Han skulle troligtvis vara en mycket ivrig och pigg häs, i vissa situationer tilloch med het. Han skulle absolut inte uppskatta skritten då han gärna vill fram snabbt, så en fin lugn poängvinnande skritt finns inte på kartan. Däremot går trav och galopp utan problem och han kan ridas väldigt långa sträckor utan att visa på det minsta trötthet, då han har en väldig uthållighet och har väldans drivkraft. Vid uteritt i grupp skulle han nog bli väldigt het, stark och väldigt frustrerad om han inte fick ligga längst fram. Hoppning skulle kunna vara en gren för honom då han med ambition att hoppa hinder men blir frustrerad om han river och han tappar självförtroende, men det gäller hinder mycket högre än han själv.   
 

Träningstips: Håll dig motiverad!

2012-08-24 11:42:00 / 0 kommentarer ..


Det svåraste är i början av träningen, då är allt tungt - precis som med allt!
Om du lyckas ta dig förbi första månaden med träningen har du definitivt tagit dig förbi en milstolpe! För sen börjar det komma i rutin och vara något som tillhör dina dagar samt att du kommer upp i kondition, vilket ger dig uthållighet som i sin tur ser till att du håller dig på mattan utan att bli trött snabbt. Den första månaden kommer du kanske till och med vara redo att slänga dig i sängen och sova 10 år efter varje träning, men nästa månad kommer du anse det du tränade för en månad sedan är en baggis! Som med allt, det hänger på att kämpa och inte ge upp!
 
 
GÖR DIG MOTIVERAD!
Gör mål och gå i mål - Ser till så du inte tappar fokus på träningen. 
 Ha klara mål och tänk på dem så fort det känns trögt, du gör detta för något bra och tänk så stolt du kommer bli över dig själv och hur bra det kommer kännas i slutänden, men det tar tid!
 
Titta på tjockisprogram - Se till och inte hamna i deras sits!
Titta på "Du Är Vad Du Äter", "Biggest loser" eller någon annat bantningsprogram. Vill du hamna i deras sits? Behöva kämpa 5 gånger så mycket än vad du kanske behöver göra? Hamna inte där, eller gå inte tillbaka dit! Håll dig på ett säkert ställe och bevara det endast som motivationsskälla. Men säg aldrig att du inte kan hamna där och skippa träningen, då är du redan ett steg påväg.
 
Slå två huvuden ihop - träningskompis håller motivationen uppe!
Slå dig ihop med en träningskompis, som jag tidigare skivit i ett inlägg. Träna med varandra och/eller emot varandra. Har du svårt att hitta ett eget mål/syfte med träningen har du ett nu - att slå din kompis! Samt att du en välmående kropp, och kanske rent utav snyggare? Är ni två peppar ni dessutom varanda och om ni bestämmer en tid ni ska ut och springa, powerwalk'a, gymma eller vilket aktivitet ni kan tänkas hålla på med så får ni en större anledning och kravla sig upp ur den sköna sängen - för att inte göra er själv och kompis besviken samt att inte bli kallad för den latajäveln!
 
Planera schema - följ den som den vore din lag! 
Sätt upp en veckoschema för träningen, planera in en stund varje dag - givitvis kan du ta lediga dagar från det för att låta musklerna vila, men gör det sällan! Kör lugna pass istället såsom en promenad. Ha schema, och håll den!
 
Variera träningen - variation gör träningen rolig! 
Gå ena dagen, jogga, gymma, simma eller cykla andra dagen. Trötta inte ut dig med samma övning, varje svårighetsgraden - kör inte slut på dig hela tiden utan gynna dig lättare promenader. Annars kommer du uppleva din träning som ett enda stort helvete och motivationen kommer sjunka snabbt!  
 
Ladda ner träningsappar till mobilen - Hela träningsprogram i den lilla mobilen!
Har du en iPhone eller Android ska du definitivt testa träningsappar. Finns allt i från hela träningsprogram till de som räknar ut hur lång sträcka du går - på hur många minuter och hur många kalorier du förbränner.
Appar jag använder till min android:
Runastic (räknar sträcka och kaloriförbränning) gratis, men vill man ha mer avancerade uträkningar som tillexempel hjärtfrekvens måste man betala en liten summa för att bli pro.
Workouttrainer (träningsprogram), man får önska vad man vill träna så sätter appen ihop ett träningsprogram.
 
Finns massa massa massaaaa fler tips men dom här får ni från mig! Hoppas ni får för er och följa något, höhö!

Dag 13 – Din stora passion (FAIL)

2012-08-23 20:20:35 / 0 kommentarer ..


"Passionlidelse, kan betyda stark förkärlek till någonting, till exempel att man har passion för ett ändamål, en sak, en person, en förändring eller en åsikt." Källa: Wikipedia

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här, det vore egentligen självklart att jag borde skriva om mitt hästintresse, som lär vara lite som en passion. Men jag tycker det drabbats ner väldigt mycket, visserligen har jag ett brinnande intresse för fortfarande för det, men jag vet inte om man ska klassa det som passion? Jag vill att det ska vara en del av mitt liv, men inte något jag lägger ner hela mitt liv på. Jag ser hästarna som min hobby, då kan man ju ifrågasätta mitt val av gymnasie och inriktning men på det svarar jag - det jag trodde jag ville bli då insåg jag att jag inte ville bli nu. Frågan kvarstår bara, vad vill jag bli? Nu faller jag in på totalt fel spår, eftersom jag ska skriva om min stora passion. Men eftersom jag inte vet vad jag ska skriva så fortsätter jag på spåret jag föll in på. Jag har lite ångest över att det är sista året och inte veta vad jag vill bli - ska jag plugga vidare? Isåfall till vad? Känns som att det börjar bli pronto att veta det snart... Skulle uppskatta om någon kunde komma och knacka mig på axeln och berätta exakt vad jag ska utbilda mig till (bara inte städare, bara inte städare!), lägga upp min framtid på en bordsskiva, någon? 
 
 
 

Låtar att älska!

2012-08-22 12:42:00 / 0 kommentarer ..


Den här låten får mig att uppleva "att vara kär" känsla - så den är jääävligt bra! ;)
 

Dag 12 – Blogginlägg från när du startade och recensera dem!

2012-08-22 12:17:00 / 0 kommentarer ..


Då har jag alltså tittat tillbaka på gamla blogginlägg från 2010, om detta existerade i pappersformat hade jag nog valt att behandla det på bästa sätt = Rivit den i bitar, kastat in i en eld och dammsugit upp askan samt tagit ut dammsugarpåsen och satt frimärke och adress till Antarktis, eller i bästa fall tejpat fast den på en rymdraket. Okej, nej då så illa tycker jag inte mitt bloggande var från början... eheheh, eller? Nej men tycker jag utvecklats något i mitt skrivande och skriver nog lite mer intressanta inlägg än då, vissa inlägg är lite smått löjliga och pinsamma... Men har inte hjärta att ta bort något då jag gillar att man följa lite som en uveckling genom bloggen. Men det jag skrev för 2 år sedan, står jag kanske inte fast vid idag om det är så att ni får för er att kolla efter... Gör det det inte... (a) 

Såga är en dans på spikar

2012-08-21 18:49:44 / 0 kommentarer ..


Första dagen på praktiken avklarad, jag och Eriksson sågade ner miniträd och grenar som låg emot eltråden på ett staket. Var det hästpraktik eller skogspraktik? Höhöh. Eriksson tyckte i alla fall att jag hittat mitt skall och jag kan inte annat och hålla med, jag är gjort till och välta träd med en rostig pärla till såg, ni ska se mina grepp och rörelser, höhöh! ;) Det är som en dans på spikar att såga. Sedan var det mest bas-häst-göra resten av dagen. :)

Dag 11 – Ditt stjärntecken och om du tycker den passar in på dig

2012-08-21 11:41:00 / 0 kommentarer ..


HOROSKOP - TVILLING
"Utåtriktade Tvillingen har ofta många bollar i luften. En social och mångsidig personlighet med god förmåga att knyta kontakter. Tvillingen brukar ha en vid och brokig bekantskapskrets och är känd för sin humoristiska och pratglada läggning. En charmig natur med glimten i ögat. Tvillingen är verbal, flirtig och trivs i diskussioner. Flexibilitet är kännetecknande, likaså god förmåga att komma till tals med alla sorters människor.

Planeten Merkurius är tecknets härskare. Det brukar tyda på språklig förmåga, mångsidighet och idérikedom. Tvillingen har en stor kunskapstörst på livet och delar gärna med sig av sina tankar och erfarenheter. En aktiv vardag fylld med skiftande aktiviteter hör tecknet till. Tvillingen är ofta på språng och har en tendens att komma lite sent till avtalade tider. God framförhållning är kanske inte Tvillingens melodi. Men med sin charmiga, tillmötesgående läggning och förmåga att prata sig ur alla situationer blir denna tids optimist ofta ursäktad och mycket omtyckt i sociala sammanhang.

Tvillingen föredrar omväxling, och trivs därför inte med stillasittande rutinarbeten. En smula rastlöshet hör tecknet till. Tvillingen brukar bevara sin ungdomlighet och nyfikenhet på livet långt upp i åren och är duktig på att lätta upp stämningen. Den som är född i lufttecknet Tvillingarna är anpassningsbar och uppskattar miljöombyten.

Tvillingen kan ha lite svårt för att bestämma sig och skjuter ofta upp problemlösningar till sista minuten. Men denna flexibla och idérika natur brukar ofta hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer!"
 
Texten hämtad från dagenshoroskop.nu!
 
 
MIN EGNA KOMMENTAR
Har strukit allt som jag inte tycker stämmer alls, och understrukit det jag tycker stämmer väldigt bra. Jag skulle inte säga att jag är en såpass socialperson att jag har en god förmåga att knyta kontakter, snarare väldigt mycket åt tvärtomhållet. Så sammanfattningsvis tycker jag att horoskopet stämmet väldigt dåligt in på min personlighet. Vad tror ni? ;)

Dag 10 – Bild och beskrivning på alla dina husdjur du äger/haft

2012-08-20 17:55:27 / 0 kommentarer ..


♥ Pelle | Marsvins hane | f.2000-2003
Kunde inte hitta någon bättre bild - han har inte röda ögon, höhö...
Var mitt allra första husdjur någonsin jag fick honom när jag var sex år. Det låter nog underligt, men jag och detta marsvin hade ett väldigt starkt band till varandra vilket visade sig starkt dagen då han skulle avlivas - då var jag 9 år, han 3 år och väldigt sjuk. Han hade inte käkat på hela dagen berättade mamma som hade gjort iordning transportburen när jag kom hem och fick beskedet om att han skulle slipa lida i sin sjuka kropp. Jag tittade ner på lilla gula filuren i transportburen som tittade med sina stora svarta ögon tillbaks på mig med lyft huvud (verkligen tittade upp emot mig - som han alltid gjorde när jag snackade med honom). Jag började prata med honom och han börja genast gnaga på sitt hö och jag blev givitvis jätte glad och berätta det genast för mamma, men det förändrade desvärre inte beslutet. Kommer alltid minnas det - att han tittade upp emot mig och sedan börja käka när jag pratade med honom. Låter kanske löjligt men den krabaten hade en stor del i mitt liv under de där 3 åren han levde och en väldigt speciell plats i mitt hjärta, kan inte sätta ord på det men han var väldigt speciellt marsvin - inte en i mängden.   
 
♥ Piff (mörka) & Puff (ljusa) | Marsvins hanar | f.2005-2011
Fick inte alls något starkt band till dom har krabaterna, men dom betydde ändå väldigt mycket för mig. Dom var väldigt skygga hur mycket jag än umgicks med dom, visserligen blev det bättre och bättre men vid hastiga rörelser blev dom så rädda att det yrde om sågspånen i buren. Dom var väldigt roliga och titta på - släppa ut ur buren och sedan lägga sig på mage och kika på när dom sprang runt och hade "busryck". Piff var den modiga som kom fram först för och hälsa, medan Puff var först framme om han hörde att det skulle serveras gurka då hängde han på gallret och gnaggde som en tok.
 
♥ Figge | Dvärgpudelhane | f.2009
Världens underbaraste, busigast, sötaste, knasigast, fulaste och någonstans bakom allt lurv finns någon slags inteligens. I mina ögon är han familjens lilla skrikiga bebis, hur mycket man blir tvungen att skälla på honom för att han är ute och skriker på alla som går förbi så förblir han ändå lika glad varje gång man kliver innanför tröskeln i huset - vare sig man varit borta 10 minuter eller 10 dagar. Han är alltid villig och följa med, sätter man på sig skorna för att klampa ut genom dörren är han där och tittar bedjande på att få följa med - speciellt om hela familjen ska någonstans då MÅSTE han följa me, då är det paniiik. Han kräver mycket uppmärksamhet och vård (pudels pällsvård ska man inte tala om, maaaaama...) men han är ändå familjens lilla solstråle och lyckopiller!     
 

Praktikplatser - bra och dåligt!

2012-08-20 15:21:00 / 0 kommentarer ..


 
Vi har bara haft praktik med skolan engång tidigare och då hann jag praktisera på två ställen - Bärby Islandshästkonsult och Vendels islandshästar. Började på Vendels islandshästar man bytte efter 3 dagar till Bärby istället pågrund av att jag ogillade hästhållningen, började även ogilla islandshästar pågrund av det stället och det var så hettsigt, bråkigt och stressigt. Om jag ska vara ärlig pinades jag i 3 dagar och ansåg praktiken som ett litet helvete, anar inte hur glad jag blev när jag fick byta praktikplats! Men jag kan ta och skriva positiva och negativa saker om båda stallen.
 
Bärby Islandshästkonsult + och -
+ Rutiner att följa så man inte flaxar runt som en yr höna
+ Trevlig personal och bra atmosvär
+ Fina hästar och mycket jobb med unghästar och hingstar
+ Bra tider 9:00 - 16:00
+ Ridning på välskolade hästar
+ Mycket självständigt arbete
+ De flesta var pedagogiska och förklarade bra
 
- 1km att gå morgon och eftermiddag för att ta sig till bussen
- Sällan ridning, mer arbete från marken med hästarna
- Arbetet blir ganska oergonomiskt då det är trånga utrymmen, tung skottkärra, sågspån som flyger i ögonen på en och några gånger slog jag huvudet i boxgaller som inte var stängt.
- Mer stallgöra än hålla på med hästarna
 
Vendels Islandshästar + och -
+ Mysigt beläget litet stall
+ Väldigt mycket hästar, både ridskolehästar, unghästar och ston med föl
+ Ridning varje dag
+ Mycket unghästhantering
+ Knappt någon mockning alls, man skulle bara ta upp det som hästarna skitat ner för stunden
+ Man blir säkrare i sin hästhållning då man får uppleva väldiga senarion med unghästar, då är det ingenting att rida på en ny häst man är osäker på.
 
- Spänd och otrevlig atmosvär
- Gjorde man fel eller något pyttelitet misstag höll på man på och pinka i brallan för reaktionerna man fick var inte alls roliga.
- Fick uppleva väldigt mycket på 3 dagar och hästhållningen när det kom till ungästarna, det var fara för ens liv
- Blev anklagad för saker som inte skett, nervärderad i min hästkunskap för att jag tvekade på att gå in och hjälpa till i en box full med unghästar där var och varannan reste på sig...
- Dåliga bussförbindelser
 
Det här är hur jag upplevt båda ställena och det är med all säkerhet sanning. Men det behöver inte betyda att ni upplever det så och det kan ha varit något extrem period på Vendels där det var sådär, jag var trottsallt bara där 3 dagar. Men jag försökte vara positiv och glad, men stället var ändå under de där 3 dagarna en riktig glädjedödare, tillslut gick det knappt och hålla humöret uppe. Ni kan säga hur mycket ni vill att det är fantastiskt där, om ni tycker det, ni får ha den åsikten, men jag kommer aldrig anlända dit igen.
 
 
 

Videoblogg - Random första videoinlägg

2012-08-19 17:10:00 / 0 kommentarer ..


Första men inte sista! Mitt väldigt vackra plyte och Tobbes stön i bakgrunden, höhöhö! ;)
 
 

Gåshud

2012-08-19 14:28:05 / 0 kommentarer ..


Att en film på 1:30 minuter kan få en och resa ragg, skickligt!  

Träningstips: Få ändan ur vagnen!

2012-08-17 12:30:00 / 1 kommentarer ..


Det allra svåraste är att börja träna om du är inbiten soffliggare! Eller bara har gammal omotiverad vana och ingen ork till att träna. Som i mitt fall, träning är (men nu säger jag nog var) jätte tråkigt och jag lägger hellre tiden på annat och skyllde på att jag inte hade någon tid till att träna, eller att det var löjligt, fast alla visste att jag bara var en liten latmask! Fast hellre bortförklara en och bli kallad latmask, eheheh... Har träningsnarkomaner till kompisar så fått mycket tips hur jag ska lägga upp min egna träning och hur man motiverar sig själv till att sno en stund av dagen till några minuters nyttig träning för kroppen. Nu ska ni få smaka på lite tips jag snappat upp och fått! Men jag börjar med, varför du bör hoppa upp ur sängen än och dra dig ur den...
 
5 SAKER SOM KAN SKE/SKER OM DU INTE TRÄNAR!
- Du blir svagare och troligtvis kallad klenis!
- Har du anlag för att bli fet konsumerar stora portioner och äter såfort du får chansen då blir du nog smällfet! Om du har otur kanske du blir värvad till The Biggest Loser - visserligen tur, men inte om du åker ut det första du gör!
- Du får kass kondition, jobbigt om du håller på och missa bussen och när du kommer fram står alla och glor på dig som är röd i ansiktet flåsar som en vild flodhäst och håret börjar klippa emot din panna som att det hade varit ett Thailandregn, men nej, det var bara din kassa kondition! På arbetet/skolan får du sedan dras med att du har flåttigt hår och luktar gammal unken jumpa lärare som inte duschat på 10 år!
- Du ökar chansen till hjärtsjukdomar om du har dålig kondition och vid hastig hård ansträgning med kass kondition kan du tilloch med få vara med om en hjärtinfarkt.
- Då får dålig ämnesomsättning. Allt du stoppar i käften kommer kommer lagras iform av fetter, eftersom kroppen inte får förbränna maten när du sitter på din soffkant som en potatis.
 
5 SAKER SOM SKER OM DU TRÄNAR
+ Du blir mer attraktiv, du kan få bort dom hängande chippspattarna, den enorma gelérumpan, gäddhänget som sväller över så man nästan tror du kan använda dom som vingar eller generellt bara få bort lite överblivet fett och bli lite mer muskulös. 
+ Du förbättrar din ämnesomsättning och får bra fettförbräning vilket leder till att fetter minskar och lägre nummer på vågen - om du bygger muskler blir det antagligen högre nummer på vågen. Muskler väger mer än fett. 
+ Du ökar ju såklart din kondition vilket ger ökat syreupptagningsförmåga samt uthållighet en mer ingående artikel om det hittar du här. Du kommer orka mer båda pysykiskt och fysikt! Du kanske blir ett geni av att träna?
+ Blodkärlen vidgas vilket ger bättre blodflöde till hjärtat och då minskas risken för att få blodpropp. Om du ser till och hålla igång din träning tills du kommer upp till ålderdomshem-åldern. Kan du sitta där i din gungstol och skryta över att du kan byta blöja på dig själv för att du inte fått ålderförklalkning/åderförfettning.
+ Gör du rätt när du tränar kommer du förbättra hela din kropp samt förebygga massa onödiga sjukdomar, förbygga depressioner och bli allmänt mycket gladare! Du kommer orka mer, arbete och skola bli mycket lättare och du kanske inte är helt slut när du kommer hem från skolan/arbetet. Vilket ger extra tid till annat än att sova bort! En stund på dagen kan förbättra hela ditt liv! 
 
FÖRBLI SOFFPOTATIS EINAR ELLER HÄLSOSAMMA BRITTA?
Du avgör hur du vill leva ditt liv, men ditt liv är inte oändligt. Vill du slösa bort det? Säger du ja på den frågan så ge endå träningen en chans. Rensa tankarna och ut och spring. Tycker du att ditt liv är pest, pina och helt pointless då kanske du får värdens bästa konditon om du är ute och ruschar om dagarna och slutar upp som en målsegrare i distanslöpning i OS? Ja vet, världens långsöktaste. Men inte omöjligt, gör det möjligt! Nu låter jag som en pårökt hippi men du är värd att må bra (om du inte mördat, våldtagit, massmördat, eller något annat barbariskt och olagligt). Gör dig värd den där kakan som du vanligtis tar men någonstans inom dig känner lite ångest över att du tog, ut och träna!
 
 
 
Hur ska du nu komma upp ur din oändligt otränade dvala, slå dig ihop med en kompis! Peppa varandra, träna mot och med varandra - vem gör störst skillnad, kan orka springa vissa sträckor på så lite tid som möjligt. Sätt ett datum då ni bevisar vem som gått ner mest, fått bäst kondition, eller vad nu erat mål är. Det är viktigt att ha ett mål - skriv ner. Det kommer ge dig något att kämpa för och hålla dig motiverad, se till att nå målet och sluta aldrig kämpa! Nu är det upp till dig, förbli soffpotatis Einar eller den hälsosamma Britta? 

Random lyckostunder i livet i ett random inlägg

2012-08-16 22:07:00 / 0 kommentarer ..


Stunder man bara helt random kan fyllas av lycka så bägaren nästan rinner över och man inser så jävla bra man har det och blir bara ännu lyckligare av det, har ni upplevt det? Jag får sådanna anfall lite då och då, låter nästan som att jag hade en alvarlig sjukdom, höhöh, kanske jag har? Fantastiska och härliga människor som omger mig jag kan kalla vänner, en familj som stället upp och stöttar och en människa som bara klev in i mitt liv och nästan snodde allt utrymme men som jag nu i efterhand inte kan se ett liv utan, behöver nog inte säga vem det är för det kan man nog lista ut... eheheh. ;) Men mitt liv vore inget utan mig - höhöhö! Den ni, ni trodde jag skulle skriva er vavava aha? ;) Hell no. Det skulle inte vara något jag, om inte jag fanns, okej nejnej jag ska inte bli en fjortisblogg (gillar inte ordet, låter så kränkande men ni förstår vilken kategori människor jag menar om jag skriver så i alla fall...) som försöker verka smart och kommer med obegripliga resonemang som dom sedan är så stolta över att dom tror att dom hållt ett Oskars tal om hur vidriga och dumma i huvudet guldfiskar som inte kan andas på land. Så jag slutar här... med det. Jag gjorde ännu en fjortisblogg grej. Öppnade inlägget med något helt annat och slutar det med något obegripligt och totalt bort vandrat från ämnet. Kanske ska ta och byta spår och bli fjortisbloggare? Känns som att det vore något för mig, höhöh! Som alla fjortisbloggare's fantasifulla bilder innehåller varje inlägg minst en bild på bloggaren själv - detta följer jag idag för att utvidga mina nödvändiga kunskaper i fjortisblogga! Nej, enda och sista gången jag gör såndant här inlägg, eller? Höhö!
 
 
 

Praktikplats fixad!

2012-08-16 21:07:17 / 1 kommentarer ..


Som jag tidigare skrev så fick vi ju reda på väldans sent att vi ska ut på praktik nu första skolveckan. Eriksson och jag fick slita vårat hår och ringa runt utan något resultat, slutligen bad vi vår lärare om hjälp men det enda hon kunde ge oss var Bärby (vår förra pratikplats). Absolut inget fel på det stället, men vi ville göra något "nytt" och möjligtvis lite roligare, vi kände att vi var klara med det stället. Så vi landade på.... JONEBERGSGÅRD! Hör och häpna, där har vi ju aldrig tidigare varit, ska bli spännande.. höhöh! Nej men där finns i alla fall garanti på att det blir en givande praktik. Visserligen får man ju inte vara på stall man inte varit förut, men det fick vi antagligen nu eftersom vi akut-letar och inte fått tid och planera inför praktiken. Men tre veckor på Joneberg känns som att det kommer bli en riktigt kul praktik faktiskt! Ser fram emot skolstarten nu, haha!
    

Fölis!

2012-08-16 18:50:00 / 2 kommentarer ..


Fotograferade igår den här lilla krabaten på Joneberg, sååå gudomligt söööööt! :)

Idag har jag ridit!

2012-08-16 17:56:00 / 0 kommentarer ..


Wiihooo, vad länge sedan jag satt på hästryggen!

Förlåt för min tystnad.

2012-08-13 14:30:59 / 0 kommentarer ..


Har varit i minecraftvärld förlänge, typ suttit från morgon till kväll och bara spelat det beroendeframkallande spelet. Minecraftnörden inom mig bara växer och växer, höhöh, så bloggen har blivit lidande, men nu är jag åter tillbaka, förhoppningsvis!
 
Kan berätta lite vad som skett de senaste dagarna förutom minecraft.
Jag har klarat av sista riskutbildningen, halkbanan! Så nu är det bara skrivning och uppkörning kvar, får se när det blir av. Men måste finslipa mycket min körning samt läsa teori.
 
Sen har min välinformerade skola (sarkasm, sarkasm) skickat medelande förra veckan om att vi ska gå ut på praktik första skolveckan - dvs. om en vecka, yay! Man känner sig väl förberädd! Är tänkt att man får praktisera utomlands och så, men hur ska man kunna få sådan praktik när det är så kort varsell? Fast jag har inga sådanna planer, men finns säkert någon annan i klassen... Eller dom som är ute på semester och kanske inte fått medelandet... Så nu är frågan, vart fasen ska man praktisera? Något hästställe/verksamhet att rekommendera?
 

Dag 9 – Hur du såg ut och hur du var som liten

2012-08-08 16:21:48 / 0 kommentarer ..


Jag var tydligen ett hyperaktivt barn som liten som inte kunde hålla på med en sak förlänge utan tröttnade snabbt och ville snabbt som vinden ha nya grejer att sysselsätta mig med, annars skrek jag rakt ut enligt mamma. Sådant charmigt monster jag måste varit! Drömbarnet? Eheheh...
 
Visst kan man inte tro att det är jag? Ser inte en enda likhet, haha!
 
 
 

Dag 8 – Planer, drömmar och mål

2012-08-08 15:15:54 / 0 kommentarer ..


Tror vi har kommit fram till det allra svåraste ämnet för mig.. eheheh.
 
 
Planer
Jag smider onda planer, en vacker dag ska jag ta över världen och regera över den med min vänstra hand då min högra kommer jag amputera bort då den blir avbiten av en vithaj som jag kommer simma med när jag besöker Mexico, som den äventyrliga människa jag är! Nej, så ingående har jag inte planerat, faktum är att jag knappast har några planer alls, inte långsiktiga i alla fall. Planen just nu ligger på att ta körkort, det är stora prio ett. Sedan har jag mindre planer såsom att skapa en ny blogg (avslöjar ett hemligt litet projekt), få projektarbetet i skolan på rullning, hålla igång min egen nystartade träning och mer planer har jag nog inte för stunden. Eller jag har ju i alla fall en långsiktig plan och det är att klara ut gymnasiet med fullständiga betyg samt på vägen hitta vad jag vill arbeta med/söka vidare till.
 
Drömmar
Jag har en väldigt stor och långsiktig dröm, kanske lite väl specifik, men det är verkligen en dröm jag har. Att äga ett lagom stort fint hus beläget nära vatten men ändå ha en pool och inte så långt från närmsta stad och på tomten/gården ha ett stall med plats för cirka sju hästar men minst sju hagar till (haha, väldigt speicifikt här!). Dessutom ha en stor volt, min absolut stora dröm skulle vara att ha ett litet ridhus eller tak som delar av volten. Jag skulle själv ha två hästar, en ponny och storhäst. Sedan låta hyra ut platser till andra. Men hästar vill jag ha på hobbynivå. Kanske man kan fråga sig varför jag går en hästlinje? Men det kommer jag ta upp i ett annat inlägg senare. Givitvis vill jag att min fina pojkvän ska vara en stor del av denna dröm! Sen drömmer jag om ett välbetalt jobb, men vad för slags jobb har jag verkligen ingen aning om...
 
Sen har jag en mindre dröm om att kunna blogga och tjänar pengar på, visserligen ser den drömmen inte ljus ut just nu... Fast det gör ju ingen av mina drömmar. ;)
 
Mål
Okej, känns som att det kommer bli lite samma under mål och planer - känns som att det är lite samma sak.
○ Men mitt mål är att köra upp på första försöket samt slå Tobbe med att först ta körtkort av oss två!
○ Gå ut gymnasiet och känna att jag ansträngt mig för att få så bra betyg som möjligt samt slippa komplitera upp dem senare.
○  Finna ett jobb jag skulle kunna tänka mig jobba med samt utbilda mig till.
○ Fortsätta hålla igång min träning
○ Skaffa ett jobb och få egen inkomst att kunna försörja mig själv med.
○ Såfort som möjligt flytta hemifrån, men ändå inte allt för fort...
○ Ut och resa! Se det 30-dagars inlägget här.
○ Skaffa häst - såfort jag får egen inkomst och fått ordning på mitt liv.

Furuvik!

2012-08-07 13:53:51 / 0 kommentarer ..


Igår begav vi - jag, Tobbe, Matilda, mamma och pappa oss av till djur- och nöjesparken Furuvik för att titta på lite djur och loda runt i värmen. Trevligt var det, och här har ni en kort text samt massa bilder! :)
 
 

Dag 7 – Favorit tv-serie

2012-08-06 12:55:00 / 0 kommentarer ..


Är.... (fantisera er väldigt dramatiskmusik - kommentera sedan vilken musik du tänkte på, höhö!) The Walking Dead!
Varför att jag gillar serien? För den har fansinnigt spännande! Kan sitta och skrika hysteriskt när det kommer zombies, och nära till att gråta en skvätt eller bli arg när det går käpprätt åt skogen - när någon blir biten av zombie eller blir dräpt av en o'zombiefierad vanlig människa. I all zombie kaos ska den lilla skara som inte blivit zombies ännu försöka överleva, finna mat, skydd, värme och någonstans att kunna sätta sig ner - om det någonsin kommer gå? Hela världen verkar krylla av zombies och det finns inte många säkra ställen, som det ser ut kommer livet aldrig mer bli som det varit och man får följa hur personerna hanterar det, vilket sätter drama i spel och gör serien ännu intressantare!
 
Kan knappt bärga mig tills sesong 3 kommer ut, känns som att jag väntat i över 100 år...

Sommarsemester - Vattenfall

2012-08-06 11:00:00 / 0 kommentarer ..Mitt nya liv!

2012-08-05 19:16:10 / 0 kommentarer ..


Några fick sig en chock när jag i onsdags berätta att jag hade tränat (JAG VET, DET ÄR SANT!) Visserligen hade jag bara gått ut och gått lite mer än en timme, eller som många kallar det när det kommer till gå+träning=powerwalk'at. Jag och Tobbe snodde pappas 1kgs tyngder som man kan sätta på bena samt tog några spec stavar som gav extra arbete åt armarna. Samt utförde styrketräning när vi kom tillbaka. Men jag är verkligen den person man som minst skulle tro skulle ta tag i sin usla kondition och komma på fötter när det gäller träning. Försöker övertala mig själv att det räcker med att jag rider. Men eftersom jag inte ridit förutom vid ett tillfälle på hela sommaren kommer det bli katastrof när jag börjar skolan igen, kommer inte ha några som helst muskler alls eftersom jag i stortsätt endast sitter vid datorn och ugglar och går kortare lunkprommenader med min hund. Dessutom dras jag alltid med att jag inte orkar rida fulla pass, jag är död halvapasset igenom eftersom jag har så kass kondition. Samt att jag går stel som en gammal gumma efter varje ridpass eftersom jag bara rider cirka 1 gång i veckan (nu när jag inte har någon häst och rida), får dras med grym träningsverk. Nej tack, nu vill jag klara att rida en häst tillfullo utan att bli så trött att jag nästan tuppar av innan ens passet är över och hästen knappt är jobbad! Vilket är ett av mina mål med träningen.
 
Mina mål
- Komma i form inför ridsesången + klara arbeta utan att dö före hästen!
- Muskler istället för fett
- Förbättra konditionen så jag blir uthålligare (typ samma som det där med komma i form inför ridsesången).
- Kunna göra riktiga armhävningar (har aldrig kunnat!)
 
Jag vill, har ett mål och är dunder motiverad, jag ska inte lägga av i första taget!
 
 

Dag 6 – 3 ställen du vill besöka

2012-08-05 18:30:44 / 1 kommentarer ..


Har väldigt många ställen jag vill besöka, så svårt och välja ut enbart 3 stycken, men jag lyckades med det ändå, höhö!
 
Japan
Sörsta anledning är väl hur mycket Anna pratat om det! Samt att få se och uppleva helt annan miljö och kultur i gentemot Sveriges. Vore riktigt ballt om jag någongång i livet fick uppleva det fina landet Japan!
Titta bara på dom här bilderna (från google) ! Blir man inte sugen på och bara sätta arslett på första bästa plan till Japan?
 
USA
USA står givetvis med på listan! Visserligen är det ett enormt land, som man kanske inte bara kan ta sig igenom på en vecka, men får väl se till och stanna ett tag eller åka iomgångar när jag väl bestämt mig för att resa dit! Skulle vilja besöka bland annat New York, Los Angeles - Hollywood och gå igenom "walk of fame", men mitt främste resemål skulle vara Universal Studios! Tänk och få uppleva Jurasic Park på riktigt, bli dödad av dinosaurier eller i alla fall uppleva filmensvärd som man vore innuti den! En pytteliten löjlig barndröm jag haft länge... (Bilder även här plockade på google!)
 
Galapagosöarna
Ända sedan vi fick se en film om Galapagosöarna på spanskan i 9:an har jag haft det resemålet som "något jag måste göra innan jag dör". Den fantastiska naturen med dess otroliga djurrike! Amatörfotografen inom mig vill självklart engång i livet plåta den enorma galapagossköldpaddan!

Sommarsemester - Djur att finna i Idre

2012-08-04 23:13:36 / 0 kommentarer ..Sommarsemester - Idrefjäll

2012-08-04 18:47:14 / 0 kommentarer ..


Några bilder från Idre där jag och familjen landade på första dagen under husvagnsemestern, växlande väder och ganska kallt. Det gråavädret fick bilderna att bli lite halvtrista, vilket ger Idre en liten felaktig sida då stället var galet fint när solen väl var framme och bjöd på grym utsikt! Gick desutom lösa renar på kampingen som Matilda och jag kastade oss över första ren med kamerorna men den var snabbt bortom bra sikt för kamera linsen. Men visade sig ganska snabbt att stället var rena (höhöhö) rama ren paradiset!
 
 
 

9 dagar senast sist!

2012-08-04 17:05:33 / 0 kommentarer ..


Nu ni, kan medela att jag är tillbaka från min lilla bloggsemester! Återfått bloggmotiovation, träningsmotivation och massa andra motivationer! Måste också tacka för små söta kommentars puschar, jätte gulligt av er! Tre meningar med utropstecken i slutet, här sprudlar motivationen verkligen - ännu ett till utropstecken på det!
 
Följande upptaderingar kommer ske
- Semesterbilder
- "Mitt nya liv"
- 30 dagar fortsätter! 
 
 
 
 
 
 

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0