Dag 10 – Bild och beskrivning på alla dina husdjur du äger/haft

2012-08-20 17:55:27 / 0 kommentarer ..


♥ Pelle | Marsvins hane | f.2000-2003
Kunde inte hitta någon bättre bild - han har inte röda ögon, höhö...
Var mitt allra första husdjur någonsin jag fick honom när jag var sex år. Det låter nog underligt, men jag och detta marsvin hade ett väldigt starkt band till varandra vilket visade sig starkt dagen då han skulle avlivas - då var jag 9 år, han 3 år och väldigt sjuk. Han hade inte käkat på hela dagen berättade mamma som hade gjort iordning transportburen när jag kom hem och fick beskedet om att han skulle slipa lida i sin sjuka kropp. Jag tittade ner på lilla gula filuren i transportburen som tittade med sina stora svarta ögon tillbaks på mig med lyft huvud (verkligen tittade upp emot mig - som han alltid gjorde när jag snackade med honom). Jag började prata med honom och han börja genast gnaga på sitt hö och jag blev givitvis jätte glad och berätta det genast för mamma, men det förändrade desvärre inte beslutet. Kommer alltid minnas det - att han tittade upp emot mig och sedan börja käka när jag pratade med honom. Låter kanske löjligt men den krabaten hade en stor del i mitt liv under de där 3 åren han levde och en väldigt speciell plats i mitt hjärta, kan inte sätta ord på det men han var väldigt speciellt marsvin - inte en i mängden.   
 
♥ Piff (mörka) & Puff (ljusa) | Marsvins hanar | f.2005-2011
Fick inte alls något starkt band till dom har krabaterna, men dom betydde ändå väldigt mycket för mig. Dom var väldigt skygga hur mycket jag än umgicks med dom, visserligen blev det bättre och bättre men vid hastiga rörelser blev dom så rädda att det yrde om sågspånen i buren. Dom var väldigt roliga och titta på - släppa ut ur buren och sedan lägga sig på mage och kika på när dom sprang runt och hade "busryck". Piff var den modiga som kom fram först för och hälsa, medan Puff var först framme om han hörde att det skulle serveras gurka då hängde han på gallret och gnaggde som en tok.
 
♥ Figge | Dvärgpudelhane | f.2009
Världens underbaraste, busigast, sötaste, knasigast, fulaste och någonstans bakom allt lurv finns någon slags inteligens. I mina ögon är han familjens lilla skrikiga bebis, hur mycket man blir tvungen att skälla på honom för att han är ute och skriker på alla som går förbi så förblir han ändå lika glad varje gång man kliver innanför tröskeln i huset - vare sig man varit borta 10 minuter eller 10 dagar. Han är alltid villig och följa med, sätter man på sig skorna för att klampa ut genom dörren är han där och tittar bedjande på att få följa med - speciellt om hela familjen ska någonstans då MÅSTE han följa me, då är det paniiik. Han kräver mycket uppmärksamhet och vård (pudels pällsvård ska man inte tala om, maaaaama...) men han är ändå familjens lilla solstråle och lyckopiller!     
 

Kommentarer


NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0