Praktikplatser - bra och dåligt!

2012-08-20 15:21:00 / 0 kommentarer ..


 
Vi har bara haft praktik med skolan engång tidigare och då hann jag praktisera på två ställen - Bärby Islandshästkonsult och Vendels islandshästar. Började på Vendels islandshästar man bytte efter 3 dagar till Bärby istället pågrund av att jag ogillade hästhållningen, började även ogilla islandshästar pågrund av det stället och det var så hettsigt, bråkigt och stressigt. Om jag ska vara ärlig pinades jag i 3 dagar och ansåg praktiken som ett litet helvete, anar inte hur glad jag blev när jag fick byta praktikplats! Men jag kan ta och skriva positiva och negativa saker om båda stallen.
 
Bärby Islandshästkonsult + och -
+ Rutiner att följa så man inte flaxar runt som en yr höna
+ Trevlig personal och bra atmosvär
+ Fina hästar och mycket jobb med unghästar och hingstar
+ Bra tider 9:00 - 16:00
+ Ridning på välskolade hästar
+ Mycket självständigt arbete
+ De flesta var pedagogiska och förklarade bra
 
- 1km att gå morgon och eftermiddag för att ta sig till bussen
- Sällan ridning, mer arbete från marken med hästarna
- Arbetet blir ganska oergonomiskt då det är trånga utrymmen, tung skottkärra, sågspån som flyger i ögonen på en och några gånger slog jag huvudet i boxgaller som inte var stängt.
- Mer stallgöra än hålla på med hästarna
 
Vendels Islandshästar + och -
+ Mysigt beläget litet stall
+ Väldigt mycket hästar, både ridskolehästar, unghästar och ston med föl
+ Ridning varje dag
+ Mycket unghästhantering
+ Knappt någon mockning alls, man skulle bara ta upp det som hästarna skitat ner för stunden
+ Man blir säkrare i sin hästhållning då man får uppleva väldiga senarion med unghästar, då är det ingenting att rida på en ny häst man är osäker på.
 
- Spänd och otrevlig atmosvär
- Gjorde man fel eller något pyttelitet misstag höll på man på och pinka i brallan för reaktionerna man fick var inte alls roliga.
- Fick uppleva väldigt mycket på 3 dagar och hästhållningen när det kom till ungästarna, det var fara för ens liv
- Blev anklagad för saker som inte skett, nervärderad i min hästkunskap för att jag tvekade på att gå in och hjälpa till i en box full med unghästar där var och varannan reste på sig...
- Dåliga bussförbindelser
 
Det här är hur jag upplevt båda ställena och det är med all säkerhet sanning. Men det behöver inte betyda att ni upplever det så och det kan ha varit något extrem period på Vendels där det var sådär, jag var trottsallt bara där 3 dagar. Men jag försökte vara positiv och glad, men stället var ändå under de där 3 dagarna en riktig glädjedödare, tillslut gick det knappt och hålla humöret uppe. Ni kan säga hur mycket ni vill att det är fantastiskt där, om ni tycker det, ni får ha den åsikten, men jag kommer aldrig anlända dit igen.
 
 
 

Kommentarer


NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0