Så kul!! (spolar till 1.46, för att skippa allt babblande)

2012-02-29 19:56:15 / 0 kommentarer ..Sista sportlovsdagen, buhu! :(

2012-02-26 16:05:35 / 0 kommentarer ..Tillbakas till verkligenheten imorgon, buhu... Kan tänka mig och ha en vecka sportlov till. Borde ta och plugga lite nu, har skjutit upp det hela veckan.. eheheh, upsii! 

Bara undrar, är ni intresserade av videoblogg? Filma när jag rider? Filma när jag spelar Amnesia (eheheh, skrikvarning), etc? Något önskemål? :D 

Red tokponnii idag...

2012-02-24 22:09:55 / 0 kommentarer ..


Red ut på lite smått galen ponny idag... Hon var väldigt dryg och stack ett par gånger med mig... Jag undrar vad som flugit i skallen på henne idag.. Aja, orkar inte skriva något ingående men i alla fall något och jobba på!

Mega stor ryttare på liten c-ponny, jag vet. ;) Men rider henne inte ofta alls ändå...
 

Ligger här i sängen...

2012-02-24 08:28:18 / 0 kommentarer ..


Och slänger in ett blogginlägg, är en vecka sen men jag har i alla fall klippt raklugg förra fredagen och här har ni resultatet:
(Bild ej från idag)

Nu ska jag peta in mina fingrar i älsklings armhåla så han vaknar till, MUHAHAHAH. Det är ett helvete och va med mig.. ;)

Vila i frid du underbara ponny! ♥ Bollan 1989-2012 ♥

2012-02-23 10:37:00 / 0 kommentarer ..
I måndags var allra sista ridturen med dig en mysig tripp ut i skogen... I onsdags var sista gången jag någonsin skulle få se dig i detta liv... Jag har fått uppleva massor med dig under nästan två års tid som din medryttare. Det känns verkligen hur ledsamt som helst att inte få uppleva ännu mer med dig och du lämnar efter dig ett stort tommrum.. Kan knappt fatta att du inte längre finns kvar här på jorden, du gamla fina Bollan som givit mig så mycket glädje och lärdom, älskade häst! Men nu slipper du må dåligt mer, kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta ♥

Istället för och trixa ihop massa bilder i ett inlägg gjorde en liten minnesvideo, kunde inte hålla tårarna borta när jag satt och valde bilder och tittade på filmer... Dock blev filmerna tråkiga i och med att de blev jätte "flammiga" när jag la upp dem på yt.. men ja, får bli så..

VILA I FRID DU UNDERBARA HÄST! ♥

Jobbiga skit dag!

2012-02-22 17:32:23 / 0 kommentarer ..


Jag har varit så sjukt seg och grymt trött... Sjukligt seg... Skulle ha städat o.s.v. Men inte fasike gjorde jag det.. Var till stallet på förmiddagen och mockade och pyssla till Celine, Saldie och Diamond. Gick även ut till Bollan och pussade på henne. Min fina första medryttarhäst, sötaste och finaste Bollan.. ♥ Sista gången jag någonsin kommer se dig i det här livet och imorgon hoppar du över till hästhimmlen pgr av din jäkla bronkit som vägrar och ge efter... Fan.. :'( Min fina underbara vän ♥ Jobbiga skit dag!!!


Från en liten photoshoot igår...

2012-02-22 14:36:52 / 1 kommentarer ..Anna Westlind | Canon eos 1100d


Matilda Parkkila | Canon eos 1100d

Ny layout!

2012-02-21 21:36:03 / 1 kommentarer ..Vad tycks? Ris eller ros? :) Jag blev nog ändå ganska nöjd, blev inge avancerat men ändå lite nytt och fräscht!

10 saker du kanske inte visste om mig?

2012-02-18 12:05:40 / 2 kommentarer ..


1. Jag ogillarcoca cola och röd saft starkt, uäk! 

2. Jag har MVG i stort sett enbart i Svenska A för att läraren älskade min historier/sagor/berättelser, annars suger jag på diskutera, grammatik och stavning ;)

3. När jag var mindre och var helt tokig i Julia tidningarna och nästan varje tävling jag var med i, i den tidningen vann jag. Kanske cirka 10 tävlingar jag plockade hem priser ifrån. Bland annat en märkesjacka, filmer, godis, kläder, etc.

4. Jag blev tillsammans med världens underbaraste och bästa kille 11.11.11 ♥

5.
Mitt fotointresse uppkom genom stallet.se, man skulle ju ha egenfotade hästar, hundar, etc. där för och bli "något"! Min digitalkamera räkte inte långt så tillslut blev det en systemare.

6. Jag vet inte riktigt vad jag vill bli men senaste två drömmarna är ridande polis, eller djursjukvårdare. Dock tror jag inte jag är lämpad för polis...

7. Snön omotiverar mig till max! Allt ifrån ta sig till stallet slirandes runt i snön på cykel till att försöka ta loss omöjliga snöstyltor på hästarna till att klä på sig 100 lager kläder så man är smidig som ett kylskåp och sedan frysa tår och fingrar av sig fast man har 100 lager på sig... Vem fan uppfann vintern??!!

8. Jag pratat med Fredrik R (kan inte stava efternamnet), men iaf våran statsminister, när jag gick i 4:an. Han besökte vår skola och han var "värsta kändisen" i mina ögon, eheheh!

9. Jag har slutat rida på Joneberg, i alla fall i ridgrupp. Har jag nog inte nämnt i bloggen? Slutade förra terminen. Men kommer fortsätta rida lite privatlektioner och sådant när jag har tid.

10. Jag är inget fan av Gröna Lund, jag klarar knappt och åka någon attraktion, och slutar oftast upp som den som bär runt på de andras jackor, väskor, etc. Jag skrek som en galning när jag åkte kvasten och vilda musen, ALDRIG MER!

Klämmer in lite bloggtid..

2012-02-18 11:13:45 / 0 kommentarer ..Foto Hillevi Parkkila | Diamond, Matilda & Figge
___________________________________________

Min schema, min planering, min tid har blivit så fullproppad, mot vad den var förr. Mycket som tar plats och ska hinnas med, vilket gör att jag lägger bloggen lite i skym undan. Vill men hinner inte med och blogga, fixa bilder och upptadera er... Hästar i stortsett varje dag, plugg och sedan hinna med massa andra saker. Fast nu är det äntligen LOOOOOOOOOOOV! Verkligen behövligt, hinner jag med bloggen också! Jobbar på en vinterdesign, men mycket som kommer emellan, men förhoppningsvis ska jag kunna publicera den på bloggen så snart som möjligt.. :) 

Sen är det hög tid för och leta sommarjobb/praktik. Har ni något ställe och rekommendera?

Fröken Saldie

2012-02-13 21:10:19 / 3 kommentarer ..
Låt mig presentera den tredje hästen i mitt medryttarskap - Saldie! New Forest på 17 år. Red henne idag efter skolan. Super söt ponny! Vi jobbade på volten, mycket skritt och lösgörande. Blev jätte fin när hon gav efter, men i traven efter att volten blev tom (red två andra där, varav en på Celine som jag egentligen skulle ridit, men nyttigt och titta på när någon annan rider och se lite knix och sådant :D) så blev hon väldigt springig i traven och gjorde Happy (jonebergsgårds shettisen) hopp och tramsa tills jag åter fick henne lugn och där jag ville ha henne. Då blev hon super!

Vem kan den fjärde medryttarhästen vara tro??

Jag och min nya stjärna... ;)

2012-02-12 22:03:25 / 2 kommentarer ..
Ska först bara lära mig sitta på henne... Hennes steg är ENORMT med lyft och allt!! Riktig jäkla dressyr häst jag har och tas med, desutom är hon lite av en kossa i temperamentet.. Så Anna och jag har smygdöpt henne till Kossan, just för att det låter så brutalt! Men mama, ingen av Jällas hästar har iaf det här steget. Jag kommer få världens sitts! Haha! Andra gången jag red henne idag och hon dumma sig genom att vägra halva volten igenom och tvärvända, så fick hålla på med det ett tag. Desutom går hon i "sin egna lilla värld" och fokuserar på allt förutom mig, lite och kämpa med! Jäkla baddare man har nu! ;) 14 årig halvblodssto, Celine!

Häst på Jälla!

2012-02-08 19:28:09 / 0 kommentarer ..


Häst, stall och unghäst hela dagen idag. Helt slut i kroppen, som varje onsdagkväll. Red Bengan på lektion, markarbete, gick riktigt bra faktiskt, dock blev han lite framtung i galoppen och hängde på handen allt mer och mer mot slutet, i och med att jag blev så död i hela kroppen innan lektionen var slut. Känns som om jag inte veerkligen riditridit på väldigt länge, mest luffat runt på häst ett tag nu. Så det kändes i kroppen och jag gissar på en hejdundrans träningsvärk imorgon! Men jag är riiiktigt nöjd över passet i övrigt, och han var riktigt fin innan jag sjönk ihop allt mer och mer till en död säckpotatis.. Den träningen behövde jag verkligen! Annars har de mest gått sämst på ett bra tag nu, så detta var riktigt awesum! :)

Sen hade vi unghäst på eftermiddagen och löshoppade Cruze, Twice (3-4 åringarna), Lampan (4-5åringen), Bella Donna och Revolt (1-2åringarna). Är väldigt intressant och titta på deras teknik och bjudning och man ser tydligt vilken häst som är avlad efter dressyrstam och vilken efter hoppstam, os.v. Vilket Mats undervisa oss om. Riktigt intressant och lärorikt!

Innan de tagit ner hästarna från oxkällan till ridhuset och vi var klara med frambygget av löshoppningsbanan var Eriksson och jag "lite smått" flummiga och fjantade runt och Eriksson fick vara "min häst" (red på hennes rygg) och det var tänkt att hon skulle springa över bommarna på löshoppningsgrejen men vi garva så mycket att vi höll på och dö och våra klasskamrater som satt på läktarn måste undrat vafan de var för fel på oss, så de blev ännu roligare. Höhö och sen var det tänkt att jag skulle "vara hästen" men Eriksson fick inte till rätta snittsen när hon hoppa upp så jag bara vinglade omkring med henne och asgarva.
Vi hade nästan som en show för våra klasskamrater som satt på läktaren..
H=Hillevi | J=Jenny Eriksson

H:
Testa spring och ta satts! (jag står berädd och fånga henne med ryggen)
J: Okej, böj dig lite framåt.. (backar en bit)
H: (Gör mig redo)
J: Nu kommer jag!
J & H: HAHAHAHAH
J: Misstolka inte!
H: De måste undra vafan vi har för oss! (Vi båda skrattar okontrollerat)
H: Okej, nu kör vi! (Fortfarande skrattande)
J: (Tar satts som bara fan och springer och hoppar upp på mig - hoppar typ PÅ mig)
H: (Känns som om jag blivit träffad av ett helt hockeylag och jag trillar omkull och Jenny som klämmer sig fast på mig lika så, HAHA..)
Slutar med att vi ligger och rullar runt skrattades och blir helt sandiga som om vi hade haft lersandbrottning..

Nej nu ska jag sätta mig och plugga historiauppgiftsgrejsemoj som ska vara klart till fredag, dags och lägga på ett kol. Fast i mellan varven när min häst (FläskbÄrget) på Riding Club Championship (facebook) vilat upp sin energi varvar jag dataspels hoppning med historia, yeee man! ;) ..Måste erkänna att jag är lite smått beroende av de lite löjliga spelet, hihi!   

Estetisk verksamhet

2012-02-06 21:20:01 / 0 kommentarer ..


Idag visade Eriksson och jag på vår konstnärliga sida!

Dagens roligaste citat
Läraren kommer in och tittar på vår målning:
"Flickor, blir ni höga på ångerna?"
Eriksson och jag: O.o?
Läraren: "Eheheh... Tänkte på färgen.. eheh"

Höhö, vi är höga konstnärer! ;)


Vår bild efter estetens tema "Alice I Underlandet"! Blev väldigt..... ehm, unik! Vi fick måla av en bild.. men den blev inte riktigt som vi tänkt oss eheheh.. Det växer en svamp och en gren på kaninens stol! ;) Unik var ordet, höhö!


Drömmen om Celine..

2012-02-05 21:06:23 / 3 kommentarer ..


Grymt fin häst, passa på och fotografera lite på henne idag... Fin fux-färg, 4 höga vita strumpor och bles, GALET FIIIIIN!!


Lite plojfotografering inför nya bloggdesignen!

2012-02-05 20:31:18 / 0 kommentarer ..


Bjuder jag på lite bilder Anna fotade på mig och Bollan idag...
Svinigt kallt det var och vara ute i stallet, fyfaaaan säger jag bara. Fingrarna värkte och tårna hade jag ingen känsel/kontakt med, förnst 30 min efter att jag kom hem... uuuuuugabuuga!


Säger såhär..

2012-02-02 13:17:48 / 2 kommentarer ..


Såfort jag kommer upp med ny blogglayout, ska jag dra igång bloggandet på riktigt! Så japp, arbetar på en ny och fräsh, lite mer "vintrig" design! :)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0