GÄSTBLOGGARE - utdrag ur Anna Westlinds liv del 1

2012-06-29 19:03:25 / 0 kommentarer ..


Min story, Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn (.. tog slut på ädla flicknamn..) Westlind's livs story.
 
- "Hejsvejs", säger Anna med ett torrt försök för att lätta upp stämningen i rummet för AA - anonyma alkoholister, folk stirrade med en saknad livslust tillbaka. Anna försökte återhämta sig från den totala dissen med ett harklande och rättade samtidigt till hennes tal som var uppskrivet på toalettspappersbitarna. Hon drack hastigt upp kaffet som fanns i den vita, slitna muggen, rättade till glasögonen, snöt sig i ett papper.. FAN det var talet som blev nersnorat. För att inte få panik så la hon sig på golvet och rullade sig framåt och tillbaka, skrikandes p.g.a. sitt misslyckande.
Sedan reste hon sig upp, låtsade som inget hade hänt, och borstade av smutsen som hade fastnat på hennes slitna byxor efter rullturen.
- "Hej, mitt namn är Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn Westlind", säger Anna. Hela publiken säger i kör med en torr stämma "Hej Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn Westlind". Anna bestämmer för att äntligen börja talet - efter en rad av konstiga händelser.
- "Idag, just denna timme, har det gått hela 1190 minuter minus 500 åååå minus 500 igen, sedan jag tog en klunk av alkohol. Under dem här 1190 minuterna minus 500, minus 500, har jag känt smärta och att min högra hand, som förått mig, haft ett litet eget liv. Kalle, jag har döpt min högra hand.., Hej jag är kalle!, har bara försökt att norpa drickan.. men blev nedslagen av Eivor.. min vänstra hand. Detta har lett till seriösa blåmärken på båda händer."
 
Folk kollade numera chockat på Anna Karin Greta Elizabeth Lisa Agneta Torbjörn Westlind.
 
Kommer presentera ett nytt avsnitt ur Annas liv, varje vecka! Är ni duktiga och kommenterar kanske vi börjar sända filmer istället! ;) Tänkte bildsätta inlägget men photoshopet krascha! :(
 
 
 

Risk 1 genomförd och godkänd!

2012-06-28 19:24:00 / 0 kommentarer ..


Mycket riktigt har jag genomfört riskutbildningen 1! Trodde det skulle bli 4 timmars rumpdomnande, men vi fick en rast, YEESS!! Haha, nej men trodde det skulle bli tråkigt och gäspframkallande, men tyckte det var väldigt intressant och inte alls värdelöst som jag trodde. De framförde väldigt mycket av riskerna och vad man som trafikant kan göra för att förhindra olycker och annat - tog upp väldigt mycket man inte tänker på! Hade desutom en väldigt mörk film om utgången av alkholpåverkad körning. Om vi alla kunde bära med oss den tror jag människor inte skulle utsätta sig för sådana risker, men synd att vi ofta glömmer och många säger "en gång kan inte skada!" Men bra försök av trafikverket, och vi lär bära med oss det ett tag. Vill bara observera att jag inte kommer köra påverkad och glömma filmen på det viset, men det händer alltid att någon tar den risken ändå.

TÄNK INNAN NI TAR AV KOPPLET PÅ ER HUND!!

2012-06-27 17:58:00 / 1 kommentarer ..


 
 
Hundar är underbara djur och individer börjar detta inlägg med och säga. :) Testa på och "träna" Erikas hund Ubbe - som har svårt och skiljas ifrån henne. Är inte någon Cesar Milan på långa vägar, men jag testade lite olika saker, men hunden knäpper av totalt och stänger in sig i sin egna lilla värld där bara "söka matte finns" och är väldigt ostabil i sig själv. Men annars är han en söt liten glad krabat, men med träning (…som med allt) kommer han nog komma ur sin bubbla så småningom. :) Men det var inte riktigt det jag egentligen tänkte skriva, utan KOPPLA ERA HUNDAR FÖRFAN! Blev så arg när jag stod på gångvägen vid mitt hus och det kommer en tant med kopplet i ena handen och en lös hund som går typ 20 meter framför henne. Klart att hunden kommer framrusande till Ubbe (tanten gör inget för att förhindra det) och båda blir tokiga och skäller mot varandra och andra hunden jagar runt oss. Då vaknar plötsligt tanten och försöker säga åt hunden som hon har noll pli på, den bara fortsätter hetsigt jaga lilla Ubbe men tanten gör ingen kraft ansträngning för att ta hunden därifrån så jag sätter ner foten och petar bort hunden med den - som blir helt ställd och går där ifrån. Tanten ursäkta sig inte utan bara "Oj, jag valde visst fel väg idag…!" Nae, hon tyckte tydligen det var fullt OK att mata Ubbe till den där hunden och inte heller kopplade hon hunden efteråt eller något!! Ska man ha hunden lös - ska man ha PLI PÅ DEN! Jag går ofta lös med Figge, för hans träning/uppfostran - men det är "döttsstraff" om han skulle ta och springa fram till någon hund/människa. Men visst har det hänt för mig också, men då såg jag till att han blev korrigerad och koppla honom så fort det bara gick och bad om ursäkt. Men mina föräldrar har gång på gång mött stora inte alls särskilt vänliga när det varit ute och sprungit - som Figge följer med på och man hör låååångt borta ägaren ropa på hunden men hunden bryr sig inte alls utan störtar på lilla Figge. Det är inte speciellt kul när en stor aggressiv bjässe kommer springandes emot vår lilla pudel. Eller tvärtom om den lösa hunden springer mot en aggressiv hund! TÄNK INNAN NI TAR AV KOPPLET PÅ ER HUND - Kan ni hantera den i alla situationer?
 
På det får ni en söt bild på en hund och katt som vandrar runt på facebook just nu. ;)

Mitt sista sommarlov..

2012-06-26 16:47:40 / 0 kommentarer ..


Det har gått 4 veckor på sommarlovet, med mer regn än solsken. Har varit 3 veckor hästlös, på ett vis känner man sig fri, men jag saknar det! En av världens roligaste saker man kan göra = hålla på med hästar.
Har desutom inte mycket inplanerat alls den här sommaren, förutom storsattsning mot körkort. Har desutom en liten tävling med Tobbe om vem som tar körkort först, tycker oddsen ligger väldigt mycket på min sida just nu, MUHAHA! ;) Go team Hille! 
 
 

Resultatet från sneak peak'en!

2012-06-25 22:03:33 / 0 kommentarer ..


Det här har jag pysslat med idag samt nördat The Binding Of Isaac med pojkvännen, en "härligt" regnig dag, höhö! Blev så sugen på att rita så det blev en till bild, liiite bättre och välgjordare än förra enligt mig! ;)
 

Sneak Peak

2012-06-25 20:12:56 / 0 kommentarer ..


Vad är det jag kan tänkas pyssla me, eheheh! ;)

Haffad till poliskontroll

2012-06-24 19:16:24 / 1 kommentarer ..


Ska skriva det jag typ endast skriver på den här bloggen, om dagen övningskörning! Haha! Körde till Gränby och hem, utan ett enda motorstopp, STOLT! Men en liten småkomisk grej hände när vi passerade Jälla, Matilda börja snacka om poliskontroll och frågade om jag skulle få blåsa och grejs om dom skulle kalla in mig, hon undra till och med om hon skulle få blåsa och diskutera det fram och tillbaka med pappa och mig. Under all snack ser vi lång fram en gubbe med reflexkläder stå ute på vägen och pappa bara "Det är poliskontroll!" Jag trodde honom inte först, men mycket riktigt blev vi invinkade av en polis. Läääskigt tajmat med vår diskussion, och Matilda tyckte det var så kul att det lät som hon höll på och pinka på sig i baksätet..  ;) Så jag åkte på min första poliskontroll men jag körde inte rattfull, sån jäkla tur! Höhöh!
 
Sen blev jag så sugen på och testa rita i photoshop cs6 - som jag laddat ner under 30 dagar gratis, och programet är grymt! Synd bara att jag inte har ekonomi och lägga ut 2 000 på programet bara... :(
Här har ni i alla fall resultatet och det var tio tusen år sedan jag ritade, och ja - jag gillar att rita "konstigt". ;)
 

Porträttfotografering Matilda

2012-06-23 15:19:00 / 0 kommentarer ..


Canon eos 1100d ~

Blomster på midsommar..

2012-06-22 15:41:28 / 1 kommentarer ..


Kommer midsommarbilder, men ensålänge bjuder jag på dessa jag fotograferade hos Anna imorse ;)
GLAD MIDSOMMAR!

Glad Midsommar!

2012-06-22 14:45:00 / 0 kommentarer ..Körlektion nummer 2!

2012-06-21 16:45:38 / 0 kommentarer ..


Idag var det dags för min andra körlektion, vi tog oss vidare in i smeten i stadstrafiken. Kände mig väldigt lugn, dock mycket nytt och han inte riktigt hålla reda på all skyltar, placering på vägen, människor över allt, etc. Men grymt bra träning! Glad att min lärare är så pedagogisk och tålmodig, höhö! :) Fick dock två motorstopp, ena precis när jag skulle svänga ut ifrån vägen och kröp fram på tvåan - skulle haft ettan. Andra fick jag när vi kom krypandes ur en skymd korsning fulltrafikerad och jag skulle tvärsöver gatan och stod i uppförsbacke. Grymt mycket jag får träna och lära mig, sketa bra! :) Även anmält mig till riskettan, wihoo! Ett steg närmare KÖRKORT, KÖRKORT, KÖRKORT!

Så nu sitter jag här och har lite allmänt tråk, kanske går ut och lägger mig och grillar lite i solen, vit som ett lakan som man är... Men jag orkar nog fan inte, höhö. STOLT BLEKFJÄÄRT! ;)


Ny layout!

2012-06-21 10:52:12 / 0 kommentarer ..


Upptaderade inget igår för att jag arbetade på den här. Sattsa på sommarkänsla och jag tyckte jag lyckades bättre än förväntat med det! :) Super nöjd! Vad tycks?


Vilka bloggar läser jag?

2012-06-19 21:26:56 / 0 kommentarer ..Hästbloggar
Dressyrmupparna
Gennes
Ponnysanning
Amanda Engman
Darios.se

Fotobloggar 
Amanda Lundqvist
Linafoto
Nevnarien
Caroline Dahlen

Övrigt  
Kissies
Fokis

Är dom jag vanligtvis brukar spana in! :) Någon av bloggarna ni brukar läsa?


Överlevde min första körlektion!

2012-06-19 21:17:52 / 0 kommentarer ..


Förvånansvärt! Var meningen att pappa skulle varit med om han kunnat, men han kunde inte pgr av jobbet strulade till det... Så jag blev dunder nervös, och fantiserade mig att läraren skulle ha igäl mig eller något för att jag kör så dåligt, och pappa fanns inte där för och skydda lilla mig... Blev så nervös att jag knappt fick på mig bältet och tänkte "ånej, ånej.. han kommer säkert fråga om jag inte vet hur man sättet på ett bälte!" Haha, världens undergång jag vet... Men det visade sig att han var hur trevlig och förstående som helst! Blev nästan en pårökt hippi under lektionen, hans lugn bara smittade av sig och jag körde förvånansvärt bra, första gången i stadstrafik och allt. Fick till och med köra enda tillbaka till garaget sen, STOLT! Haha! ;) Norlanders trafikskola - första intrycket: grymt bra trafikskola!
Älskar när man tror de värsta och de förvandlas till de bästa! :D
Jonebergsgård dressyrtävling 17/06-2012

2012-06-19 17:15:06 / 0 kommentarer ..


Bilder fårn Jonebergsgårds ridlägeravslutning!
Klicka på dem för större!

         

Är superduper taggad på och fotografera mer ekipage, tävlingar eller annat hästrelaterat! Ska kolla upp lite tävlingar, som jag kanske kan fotografera. Ni får mer än gärna tipsa!

Från 17 till 18!

2012-06-19 12:31:06 / 0 kommentarer ..Yay, för 2 dagar sedan
blev jag myndig! Kände mig inte speciellt mycket vuxnare. Men fick en massa fina prytlar och presentkort på körskola - så nu gäller stenhård träning och full stattsning så ska jag ha ett körkort om EN MÅNAD! Ska ge allt, vill verkligen ha det där kortet!! Tar min första körlektion på körskola idag, är lite nervös över det. Har hört hur stenhårda, sura och klagande alla körkortslärare är, så är berädd på de värsta! Höhö. Drömde till och med mardröm om min första körlektion imorse, dock att jag försov mig och missa den och var tvungen och betala 450 kronor för ingenting, så vakna med ett ryck och kasta mig över mobilen som bara visade ca 06:00, så kunde lungt slänga huvudet på kudden igen. Har inte körlektion förens 14.25 ;) Haha!

Fotograferade även på Matildas ridlägeravslutningstävling, lägger upp några bilder i ett enskilt inlägg men tills dess kan ni titta på bilderna på facebook här.

Bilder från Canon Lens EF 50mm 1:18

2012-06-16 15:50:02 / 0 kommentarer ..


Passar på och slänga upp lite bilder när jag ändå överfört alla bilder från kamera. Vad tycks? ;)Saknar "mina" hästar...

2012-06-12 16:00:50 / 1 kommentarer ..


- Bollan
- Sladie
- Diamond


..Plötsligt är alla borta? Eller borta och borta, Saldie och Diamond knattar fortfarande på vår jord, men är på "semester" så jag har ingen som stör min fritid! :( Börjar sakna hästarna grymt! Ska nog sätta upp "annonslappar" om medryttarhästar/ponnyer i lite stall här omkring... Och inte att tala om vad jag saknar Bolli! Fina, superduber underbara araben! ♥

Saknar att rida och sköta en häst som sin egen några dagar i veckan, själv planera och lägga upp vad man ska göra.. Ta hand om och lära känna samma individ. Visst har jag ridmöjligheter, men ridskola är inte det jag vill träla runt på, det har jag gjort i ett par år nu.. Inte så att jag inte gillar det, det har givit mig grymma kunskaper, och skulle fortsatt ge mig det. Men det är bara inte det jag vill längre... Jag vill rida samma häst (och inte dela med med femtioelva andra ungar), träna och lära mig på den - även för tränare då och då.   

En liten upptadering, kommer köra all-in-upptaderingar.. Så fort jag fått ordning på bloggen! SOMMARDESIGN PÅ G!

Vår 2012 ~ AnnaWestlind

2012-06-06 22:10:04 / 0 kommentarer ..
Vart tog detta väder vägen? Nu när man går ut klär man ju nästan på sig vinterpällsen...

Seg upptadering!

2012-06-03 15:55:52 / 0 kommentarer ..


Hej folk!
Ber återigen om ursäkt för kass upptadering, men är verkligen full rulle in real life. Bland annat är det snart sista skolveckan och har en del saker som måste bli klart/lämnas in, så sattsar i första hand på skolan nu de här 4 dagarna. Sen när det blir sommarlov ska jag fixa NY SOMMRIG design. Man blir så deppig av och gå in här och se denna vintriga design.. Nej usch, den ska bort, fort som attan! ;) Men kommer med bättre upptadering inom snar framtid... Och tills dess kan jag nyfikenhetsreta er med: Det lär bli en hästfri sommar... :'(

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0