Känd för mina poser!

2012-05-18 20:44:20 / 1 kommentarer ..


Jag är en riktig go'bit med mina fantastiska poser när jag står framför kameran, och speciellt när jag rider! Sjävklart finns det en baktanke och något jag vill förmedla när jag posar och här har jag gjort ett litet collage för att förtydliga och även ge er namn på mina vackra poser! Här har ni en guide om ni vill uppnå lika otroliga poser som jag! Ett steg närmare att bli en ridande supermodell.....


Stall, stall och åter stall...

2012-05-18 15:52:53 / 0 kommentarer ..


Slutade praktiken 2, men känns fortfarande inte som jag "jobbat" klart för dagen. Ska nämligen ner till Örnbergs, fixa åt alla tre hästarna + rida Saldie + plocka in dem. Just nu har jag bara bra lust och slänga mig i ett varmt bad och sen gå och lägga mig, helt enkelt ta helg.

Hur var det på praktiken då?
Det var ganska soft. Hade bara ca 9 boxar att mocka på morgonen sen fick vi de "stora" arbetet att hålla ett öga på den 2 åriga travaren när den hade utrustning på sig, vi tittar bort några sekunder och nästa gång vi tittar dit lägger den sig ner och sprattlar runt, Jenny får panik och jag går lugnt fram och undrar "vad det är för fel på den?" och försöker få upp den me rösten, men efter att den panikslaget och klumpigt rest sig upp igen var det som att "ingenting" hade hänt. Så Jenny och jag blev väldigt förvånade, men sen berättade ägaren att den bara var 2 år, därför bad han att vi skulle hålla ett öga på den, haha! Tur att det inte var något alvarligare!

Sedan longerade vi 3 av hingstarna, gick finnemang... Man blir bara något snurrig när man longerat hästar i ca 1 timme. Sen tog vi även in ridskolehästarna och Jenny och jag fick rida på varsin som lite "draghjälp" för en unghäst. Jag fick Gusti, en liten gammal gubbe. Fattar inte hur man får en islänning och trava, haha! Så tölta först, och sen blev det galopp istället. Eftersom hans tölt inte var så skön och sitta i, och jätte konstig och försöka rida lätt i, och när jag försökte trava blev det galopp - vilket var skönare än tölt, så körde på i galopp istället. :) 


Ska ut till stallet och rida på denna dam, tjingeling!

Stall från 9 till 19.

2012-05-15 21:47:42 / 1 kommentarer ..


Åter en ny dag på praktiken! Fick besök av vår rid/hästlärare från skolan också som kollade läget och lite så.
Idag fick jag även sitta upp och bli longerad på en treårig islänning som aldrig tidigare haft en ryttare på ryggen, min kompanjon Eriksson hoppade också upp efter mig, det var lite maffigt. :) Efter det jagade vi en av unghästarna i hagen i typ 30 minuter, alla hästar kom fram till oss - förutom just den vi skulle åt... Så han triggade flocken till och springa runt som dårar i hagen, sen kom "vallhunden" Loki och börja jaga dem. Eriksson blev förbannad på hunden och röt åt den (den brukar typ inte lyssna).
Loki: "VOOOFF VOOOOFF VOOOOFF VOOOOFF" (springer efter hästarna)
Jenny: "MEN VAFAAN, NEEEJ SLUUUTA HUUND! NEEEJ FY!!!!" (Ryter åt argt och springer galen efter hunden)
Loki: (stannar tittar chokat på Jenny) O.O
Jenny: "GÅ UT HÄRIFRÅN!!!!" (Pekar och schasar)
Loki: (Går sagta ut från hagen och ger ifrån sig ett dovt klagande "brrruuuwwrr... bbrrwwwwrrr")
Sedan dess lyssnar Loki på Jenny, hahah!

Men sen lyckades vi tillslut få tag på hästkraken, svättig och fin! Men vi longerade honom ändå.
Sen vid 14.00 tog vi in alla pollarna, och ungefär halv 4 slutade vi.

Sen hem och vidare till stall nummer 2, nämligen Örnerbgs och dom 2 monsterhästarna och den oskyldiga Saldie. Anna och jag turades om och rida på Saldie barbacka. Gick superbra enligt mig, hade Saldie varit stor häst hade jag sparat varenda krona jag kunnat komma över och sedan köpt henne, ponnyn är grym!


Salidepaldie ♥

2012-05-13 21:26:52 / 1 kommentarer ..Saldie var grrrrym idag! Börja med att Anna red och jag bara plåtade och hon "lalla" runt lite, men fick inte riktigt till det. Så jag hoppade upp och kände lite på henne och hon börja arbeta finfint och jag bad Anna hoppa upp igen för att jag skulle kunna instruera hur hon skulle "få till det". Det slutade med att Saldie gick grymt bra och Anna var grymt glad, och jag - deras mästare, STOLT! Nej men skämt åt sido, efter lite trix blev Anna och Saldie verkligen ett ekipage som arbetade tillsammans, kul att se att man kunde vara med och hjälpa dem lite på traven (höhöh)! :) Inlägg om Saldie och även en liten film från idag, kommer senare i veckan!

Drygtrollet ♥

2012-05-13 20:56:57 / 0 kommentarer ..Idag var Daimond en riiiktigt dryg liten skit unge! Börjar snart tro att tokstollen har någon kan inte stå-still-måste-göra-allt-diagnos. Visst lär han ha mycket överskottsenergi då han inte fått gått riktigt på ett bra tag, dock hade han tappat båda framskona nu (dom var inte skodda, tråkigt nog.. :/) så vågade inte ta några risker då ena hoven såg fruktansvärd ut! Så tog in och borstade och gjorde ordning för plåtning istället. Men han började redan när jag skulle ta in honom och dryga på utav bara den. Tog med longerlinan istället för grimskaft och tänkte att de kunde funka lika bra, eftersom jag inte hittade någon kedja. Är glad att jag hade handskar, för hästen bara malde rätt på när jag skulle försöka stanna honom och stänga grinden, desutom glad att Saldie är så rar och bara står kvar utan att springa rätt över mig, vilket Celine hade gjort om hon varit i hagen och grinden var helöppen för Diamond skulle dra iväg. Blev förbannad på hans dummheter, men tänkte fasike inte låta honom bara gå rätt iväg så där så höll kvar för glatta livet. Även om jag inte hade mycket och säga åt, så slet jag åt longerlinan ett par gånger till lilla kossahästen upptäckte att jag skulle gå med honom också... Sen inne i stallet hade han ingen ro, skulle skrapa i golvet och gnägga och vara allmänt spänd. Sen vid fotograferingen var det OMÖJLIGT och stå still för trollet, haha! Alla bilder, 100 ögonblicksbilder.

Upptaderar förfullt!

2012-05-10 20:01:01 / 3 kommentarer ..


Känner mig taggad på och blogga igen, så jag kör en liten upptadering.. om Diamond!Vem är Diamond?
Valack, sv.varmblod, 9 år. Min medryttarhäst.

Speciellt med Diamond?
Han är väldigt fiffilurig, vilket gör honom till en häst med stor nyfikenhet och som hittar på många "dummheter". Saker som ligger i räckvidd för honom utanför boxen käkar han gärna upp. Han går absolut inte att råpå om man inte är grymt bestämd mot honom, annars går han bara rätt på och skiter i om det är någon som håller i honom eller inte - eller så tvärvänder han och kutar iväg. Men när man fått honom att inse att han inte får göra som han vill blir han smörigt mesig och helt oskyldig. Sen är han lite småspeciell vid ridning också, sitter sadeln fel, eller man hoppar upp fel så slänger han av en. Annars är han en av de underbaraste hästarna någonsin, hur knas och dryg han än är! ♥

Vad hände med Celine jag var medryttare på förut?
Hon fick en annan medryttare så jag fick hoppa över på Diamond. Men det är inget jag sörjer, för om jag ska vara ärlig så har inte Celine tagit mitt hjärta på samma vis som Diam! 

Hur är det med Saldie då?
Saldie rider Anna och även jag ibland när jag får chansen, ehehe.. Är lite småkär i den ponnyn också! Dunderfin men väldigt "testande", slänger med huvudet och småskuttar fram innan hon fattar att det inte funkar, då går hon kanonfint! Skulle ni vilja ha ett liknande inlägg om Saldie?  

Uppehåll hit och uppehåll dit...

2012-05-09 20:10:25 / 3 kommentarer ..


Tjenix!
Var några veckor sedan jag kikade in här och tydligen har jag 3 besökare om dagen, som fortfarande inte givit upp hoppet om mig och till er glädje gör jag ger ICKE besvikna för här har ni mig igen, livslivande!

Just nu är jag ute på praktik i 4 veckor och har redan spenderat 1 vecka (egentligen 3 dagar) på ett ställe jag inte trivdes allt, stället var rena katastrofen så bytte snabbt till Bärby Islandshästkonsult som är hur underbart som helst gämfört med första stället! Ger inte ut namnet på stället för de kommer troligtvis bara ställa till med trubbel... Men idag har jag i alla fall tillbringat förmiddagen med mockning och pyssel och sedan eftermiddagen med och longera lite unghästar.Sen vid 15.30 sprang jag till bussen (1 km) och flåsade upp mina lungor, men lyckades precis hinna med bussen! :D Sen cykla jag hem, käka mellis och sen iväg till stallet nr 2, Örnbergs med Anna för att mocka och pyssla. Ingen hade lust och sätta sig upp på hästryggen i detta vackra väder, desutom saknar både Saldie och Diamond skor så finns inte så mycket och göra med dem. Nya skor på lördag i alla fall, yeah!
Men känner mig som en riktig hurtbulle idag, lata Hille är ute och fläskar av sig! ;)

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0