Tildür

2012-09-30 20:08:41 / 0 kommentarer ..


Tjoohoo, efter en veckas blogguppehåll är jag tillbaka! Behövde lägga bloggen lite åt sidan och fokusera på annat, men nu är jag tillbaka och här har ni några bilder att smaka/bita/gnaga på från Tildür (bandet Tobbe är med i) när dom spelade på Grand i veckan. Fotosuget var väl lite på is, men dom är dugliga, återkommer i morgon, godnatt!

Bilder från syrrans innebandymatch i helgen

2012-09-20 17:05:30 / 4 kommentarer ..Don't look back, unless it's a good view

2012-09-20 16:53:51 / 0 kommentarer ..Detta finns nu i mina ägor

2012-09-19 19:17:53 / 0 kommentarer ..


En iPhone 4s! När alla andra köper iPhone 5, invisterar jag med gamla varianten, höhöh... Men nu kommer jag garanterat behandla den som en bebis, har aldrig riktigt behandlat mina trogna mobiler med den respekt dom förtjänar, eheheh. Nej men, med tanke på att dom här mobilerna är kända för sin ömtålighet och jag för min klumpighet så får vi se hur länge det dröjer innan det blir lagning. Kan säga att jag aldrig haft en mobil inne på lagning tidigare, men med tanke på att det är en iPhone, är det väl bara en tidsfråga!
 
Kommer nu kunna skriva inlägg när jag är ute på vift tack vare blogg.se appen - som inte fanns till Android.
 

Jag är med och deltar...

2012-09-18 07:57:24 / 4 kommentarer ..


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Zombiezombiezombiezombie

2012-09-18 07:20:57 / 0 kommentarer ..


Älskar zombiefilmer! Ser fram emot när den här kommer ut, dock äre 100 år dit: 12 juli 2013, buhuuu...

Förtrollat... #Anna Westlind

2012-09-17 18:34:00 / 1 kommentarer ..Modell. Anna Westlind | Fotograf. Hillevi Parkkila | Kamera. Canon eos 1100d | Objektiv. EF 50mm f1.8

Märker ni hur min kreativitet verkligen flööööödar!? Gosh, vad inspirerad och fotomotiverad jag känner mig, bajs att skolan ska komma iväg. Ska verkligen försöka fortsätta hålla igång bloggen, även statistiken får mig motiverad! Välkommen alla nya läsare!

Beställer eheheheh...

2012-09-17 17:24:23 / 0 kommentarer ..Covered by a hat

2012-09-17 12:10:15 / 1 kommentarer ..Hillevi Parkkila | Canon eos 1100d | EFS 50mm f1.8

Favorit i repris

2012-09-16 15:28:30 / 1 kommentarer ..Vi återupptog en gammal pose, från min första porträttfotografering någonsin -

Snart två år sedan jag fotograferade den, hahah! Kan man se tydliga förändringar i bild modell pose och redigering.

#Anna Westlind

2012-09-16 14:31:30 / 0 kommentarer ..Modell. Anna Westlind | Fotograf. Hillevi Parkkila | Kamera. Canon eos 1100d | Objektiv. EF 50mm f1.8

# Matilda Parkkila

2012-09-16 12:43:14 / 0 kommentarer ..Canon eos 1100d | Efs 50mm f1.8

Två flugor i en smäll!

2012-09-15 20:34:45 / 0 kommentarer ..


Slänger upp ett inlägg som hastigast från dagens fotografering med Anna och Matilda, det blev som två fotograferingar i en, då dom hade varsitt "tema". Men mer bilder kommer imorgon, sålänge för ni nöja er med en aptitretare, höhö!

Figge pluttpluttplutt...

2012-09-14 16:41:38 / 1 kommentarer ..Igår var sista dagen på praktiken och troligtvis sista gymnasiepraktiken någonsin, jabbadabbadooo! Nej men det har varit en riktig kul och givande praktik, speciellt den här sista veckan då vi fått hålla i tre stycken ridlektioner för de mindre barnen. Lär man sig se ridningen från ett annan perspektiv och just hur man ska förklara övningar och ge instruktioner för ryttare med lite lägre kunskapsnivå. Ibland blev det totalt pankaka men då tog man bara ett andetag och fick korrigera dom lite och förklara bättre. Sen fick man hitta något mellan läge - inte snacka för mycket och inte heller för lite samt ge så lätta instruktioner som möjligt men ändå vara lite krävande på dom. Tillbaks i skolbänken på måndag... he he blöö... 

Eriksson i svartvitt

2012-09-14 10:35:00 / 0 kommentarer ..Eriksson #3

2012-09-13 20:55:00 / 1 kommentarer ..Jenny Eriksson #2

2012-09-13 20:45:42 / 0 kommentarer ..Smakprov från förmiddagens fotografering

2012-09-13 20:22:00 / 1 kommentarer ..Efter en väldigt lyckad fotografering må jag säga! Var lite förrvirrande och nytt för både mig och Eriksson, då jag inte är van att inte ha "van modell" som posar av sig själv. Brukar ju oftast köra med samma människor men vill här och nu utvidga mina kunskaper och färdigheter genom att testa nya och fler människor. En riktig bra fotograf ska kunna få ut de bästa sidorna av vilket motiv som helst. Här fick jag lov att lirka lite för att få Jenny lite mer bekväm bakom kameran, men jag blev riiiktig nöjd över bilderna och Jenny är ju hur fin som helst! Mer kommer! 

Ljust, ljusare, ljusast? Eller hur var det?

2012-09-12 20:46:00 / 0 kommentarer ..Knepar och knopar med svartvitt i photoshop, har funnit ett intressantare vis och redigera med "svartvitt" som gör bilderna lite häftigare - tycker jag!

Vila i frid Lajsa ♥

2012-09-12 20:22:00 / 0 kommentarer ..


Lajsa (eller Laiza) som hängt med från början av min ridkarriär fram tills nu fick igår somna in... ♥

10 sanningar om Hille

2012-09-11 08:51:00 / 5 kommentarer ..


Har gjort några sådana här blogginlägg under mina bloggår. Men tycker det ändå går att krama ur en del och för att inte göra en så hemskt tråkig lista, som "1. Jag har ADHAD 2. Jag har KLAMYDIA...10. Jag är DUM" så försöker jag skriva lite mer och möjligtvis intressantare eheheh?
 

 
1. Det finns inte mycket jag äcklas av, men det värsta jag vet är andras SNOR! Snor är så sjukt vidrigt att jag inte vet vad jag ska ta vägen och jag vet egentligen inte varför jag tycker det, utan jag bara gör det om jag ska ge er någon slags usel förklaring över mitt tyckande.
 
2. Jag kan vara sur, men är väldigt sällan riktigt förbannad. Vilket händer varje skottår! Höhöh, nej så konstig är jag inte. I genomsnitt händer det nog bara en gång per år. Arg blir jag bara i nödfall, om jag känner att något inte går rätt till eller om någon sätts i fara - att jag blir rädd helt enkelt.
 
3. Jag vill inte jobba med hästar, jag vill bara ha det som hobby - men det har ni någ redan läst i bloggen så är kanske ingen nyhet?
 
4. När jag var liten (typ lågstadieelev) växte jag väldigt fort upp till din size jag är nu - 170cm, medan alla fortsatte vara gnomer ett par år till. Så alla sa hela tiden "Åh, du kommer bli en jätte..... stor tjej!" Men se nu så liten jag blev!
 
5. Jag har tinitus, visserligen är det inte mycket att skryta över då var och varannan människa har det. Men när jag fick det ville jag verkligen ta livet av mig, för det enda jag kunde höra var det där surrande ljudet, pipet och som ibland övergick i ringande klockor. Det var svårt att fokusera och höra andra prata första veckan (var typ 4-5 år sedan jag fick det). Men med stöd från familj gav jag fan på att jag skulle övervinna tinitusen - dvs, inte lyssna på den. Det blev min egna lilla kamp då jag ljög om att jag inte hade den för min omgivning, för visste ingen om att jag hade det - så hade jag ju inte tinitus. Första året var hemskt, då och då hade jag perioder då det lät högre än andra. Men tanken "jag sitter i alla fall inte i rullstol med amputerade ben" stärkte mig när jag hade tuffare perioder. Låter löjligt, men det hjälper att tänka att jag kunde varit i en ännu värre situation och glädjas åt att jag hellre har tinitus än amputerade ben! Men jag skulle säga att jag är tinitus-frisk - för jag hör det aldrig nu förtiden, för jag har kämpat (låter som en krigare, men det har varit min egna pyskiska-kamp) och lärt mig att aldrig fokusera på ljudet. Så på något höger har hjärnan kopplat bort det. Men givitvis kan jag falla tillbaka om jag börjar fokusera och lyssna efter det, men det kommer jag aldrig göra. Detta har jag berättat för ett fåtal pålitligt utvalda och nu går jag ut offentligt - yay kommit ut ur gardroben! STORT PRESSMEDELANDE!  Höhöhöh....  
 
6. Tycker jag blivit jäkligt tuff! Efter mitt sommarjobb är spindlar ingenting, hahahah. Nu kan möta dom som en man och inte som en gallskrikande flicka!
 
7. Min fritidsperiod (från 6 till 11år) var rebelliskt och jag gjorde fritidsfröknarnas arbete till ett helvete. Ansåg fritid som ett fängelse och fröknarna fångvaktar, hittade alltid på hyss och fick de flesta barnen med mig. Allt ifrån att springa ner i källaren och trycka av elen i hela huset och gömma sig till att ställa glasflaskor utanför toadörrarna när fröknarna satt och sket. Gjorde någon någonting emot min lilla oskyldiga syster Matilda såg jag till att livet blev ett helvete för denna person. Hahah, okej så hård var jag inte, men jag skyddade syrran till varje pris! Men ja, jag har förändrats sen dess, hahaha!   
 
8. Skulle vilja ha en plånbok som det alltid finns pengar i. Har så himla mycket på inköpslista - nytt objektiv, laptop, kläder, heminridning, synd att jag alltid ska falla för de dyrare alternativen! Men hellre dyrar och bättre än billigt och fyller inte mina krav. Krävande kvinna här!   
 
9. Jag är lite rädd för min framtid när det kommer till karriären då det just nu är ett stort tomt hål. Lite småångest över vad jag vill tänkas sattsa på/bli/utbilda mig till.     
 
10. Jag är DUM! Jag tycker faktiskt om mig själv, och är nöjd med mig själv. Visst jag är långt ifrån det alla kallar det stora målet "perfekt". Men det stör mig inte ett dyft, jag trivs med mig och behöver inte bevisa för någon eller mig själv att jag är något bättre (lät lite emo, men hoppas ni förstår resonemanget ändå höhö). Jag trivs med mitt utseende men anser inte att jag ser bra ut för det, men mitt utseende tillhör mig och det är jag, sen jag är i alla fall inte så himla finnig, så jag är nöjd, HAHA så ytlig jag är! Men jag har inga måsten att jag måste piffa upp mig och se så bra ut jag bara kan men jag gillar att göra det. Jag gämför mig inte heller med någon, det skulle bara vara slöseri med tid. Alla kommer alltid gämföra och bedömma människor men jag orkar inte lägga ner tid på att störas av det då jag aldrig kommer få den såkallade perfekta ut - eller insidan.    

Jag är med och deltar...

2012-09-10 10:42:00 / 0 kommentarer ..


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Jag är med och deltar...

2012-09-10 09:40:00 / 0 kommentarer ..


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Helgens blogg-avbrott!

2012-09-09 16:40:00 / 1 kommentarer ..


Nu är jag tillbaka igen efter min tystnad under helgen, trotts det har statistiken hållt sig uppe, wihoo!
Jag gav upp min no-snacks-september, men jag höll ut som sista man fram till lördagen, tog en syndig chokladbit, eheheh så nu har jag frittfram igen och käka - höll mig i 7 dagar haha.
 
Sen sålde jag och Anna + min assistent Tobbe på loppisen på lördagen, vet inte hur mycket Anna tjänade men jag tjänade i alla fall 95 spänn! Funderar på vad jag ska göra med resten av de miljoner sakerna jag har kvar... Några förslag? Kanske slänga upp en liten auktion här? Plåta modellbilder med plaggen och sälja? Eheheh, får se vad Hille Snille kokar ihop.

Loppisen du inte vill missa!

2012-09-06 19:40:19 / 0 kommentarer ..


Slänger in ett inlägg som hastigast så bloggen inte står helt ekande tom idag. Har planerat loppisen med Anna och yes, den blir av nu! Vi tänkte sticka ut lite så har planerat inför den. Massa fräscha prylar kommer säljas från 5 kronor och uppåt. Kan lova att ni kommer hitta något som passar jusst er, och i galet låg prissklass! Vissa saker är till och med paketerade, eller med prislappen kvar! Pallra er till Jonebergsgård i ridhuset nu på lördag mellan 10-14! Kläder, skor, smycken, galet roliga dataspel, prydnadsaker, familjespel, you name it, kommer säljas! Sparka er dit, annars kommer Krösa Maja och tar er!   

Min nya idol - Dewideklagar

2012-09-05 13:47:00 / 0 kommentarer ..


Denna snubbe har pressat sig imellan Pewdiepie och William Spetz, alltså blivit en utav mina favorit youtubers!
Kan inte annat än och hålla med videon nedan, äntligen ett litet uppror emot :P smilin!
 

Funny Horsiiiii

2012-09-05 11:29:00 / 0 kommentarer ..Canon eos 1100d |
 
Fotograferad igår på min fotojakt runt Jonebergsgård, eheheh..

Vad är det här?! FRUSTRATION!

2012-09-04 20:13:06 / 0 kommentarer ..


Sitter och kruxar med mina papper om körkortstillstånd och grejs. Har rivit huset för att finna mitt körkortstillstånd nr 2 som tappats bort! Första låg i plånboken och sen när jag skulle ha den var den spårlöst försvunnen. Nu, detta andra körkortstillstånd har legat i plånkan enda fram tills nu! Är 100 på att jag inte ens petat på den lappen! Men antagligen har jag lagt ur den någonstans också - fast jag lovade mig själv att låta den vara i plånboken! BLIR HALVT TOKIG! Skulle vilja banka in skallen på mig själv, vardagsirritation! Men eftersom jag inte hittar den heller har jag beställt en kopia från trafikverket nu. Men som pankaka på det tänkte jag spana in läget där man bokar uppkörning, skriver in mitt personnummer och kod jag fått, 4 hela gånger utan att det fungerar! Dubbel kollar minst 3 gånger varje gång att jag inte skrivit fel... WP?)(¤34#()#QN"¤%234%&¤DFA24!!! Detta måste vara ett tecken?!!Jag kanske kommer köra igäl en oskyldig bebis, eller blind gubbe eller något så någon högre makt försöker stoppa min uppkörnings förberedelser till varje pris!!!
 
På det en helt opassande bild men ändå...

Kolle&Hille

2012-09-04 16:51:36 / 0 kommentarer ..Som utlovat snappa jag mig med kameran till praktiken så jag plåtade runt lite, så mer bilder dyker upp inom snarast framtid, höhö! Tills dess får ni njuta, äcklas, älska, avsky eller vad man tyckas uppleva för kännslor av dom här bilderna!

Loppis!

2012-09-03 21:28:25 / 0 kommentarer ..


Ska troligtvis sälja tillsammans med Anna och Tobbe på loppisen på Jonebergsgård på lördag mellan 10-14, kommer ni dit kan ni få chansen att köpa följande! :
 
Har desutom letat ut massa MASSA kläder som jag inte använder pågrund av smak och storlek, men skicket är det absolut inget fel på. Förutom ett par ridbyxor som det är ett lättlagligt hål på låret men dom säljs för ynka 10 spänn!
 
Säljer 21 dataspel - barnspel, helt nya och ospelade spel, utspelade spel och gamla spel. Men alla håller gått skick och garanterat roliga, och dom man behöver serienummer till finns givetvis! Priser från 10:- till 120:-!
 
Säljer ca 30 böcker - Urlästa, olästa men i bästa skick! Alla kostar 10:-/st!
 
Säljer ca 40 plagg - Vissa saker aldrig använda med prisslapp och allt kvar, medans andra väl använda men med det bästa skicket i behåll! Allt ifrån linnen till vinterjackor! Priser från 5:- till 120:-!
 
Massa krimskrams - Nallekakform, ljusstakar, mugg-termosar, idolspel, kuddfodral, fågelampa, m.m! Priser från 10:- och uppåt!
 
Om vi kommer iväg - vilket jag verkligen hoppas! Så kan ni räkna med en liten skattkamare i våran "monter"/"stånd"/bord eller vad man ska kalla det!
 
 

Lilleman / Gammelman

2012-09-03 20:37:30 / 0 kommentarer ..Vet att det är ganska så tråkiga bilder eftersom dom är plåtade med min mobilkamera, men jag ska försöka sno med mig systemaren till praktiken imorgon så kan jag fräscha upp med snyggare bilder, de ni! ;) 
 
Måste säga att jag tycker det här är bästa praktikplatsen jag någonsin varit på hittils! Så lugnt, mysigt, toppen handledare och mycket ridning! Idag red jag runt lite på 30+ (tror jag han är?), han pumpar på riktigt bra trotts sin ålder, var 100 år sedan jag red honom så nu har jag mättat den lilla lilleman-absitensen, höhö!  

Andra videobloggen

2012-09-01 21:39:00 / 0 kommentarer ..Förlåt att jag inte talar i synk, men det blev något fel på vägen, som alltid med mina videobloggar, aldrig felfria! Höhö..

HÖHÖHÖHÖHÖ...

2012-09-01 11:59:00 / 1 kommentarer ..


 

TantParkkila

Hillevi Parkkila, 18 år

Välkommen till bloggen om lilla mig! Jag bakom detta är då Hillevi Parkkila, jag går 3 året på Jällagymnasiet inriktning häst. Här skriver jag om min vardag, lägger upp bilder och låter er få ta del av en liten del av mitt liv! Låter detta som en blogg för dig? Då ska du Klicka här för att följa den! :D
bloglovin

Fotobloggar   RSS 2.0